ONDARA, PER UNA AP-7 LLIURE I GRATUÏTA

  • Ondara se suma a la reclamació de la Generalitat Valenciana i dels Ajuntaments de liberalitzar i fer gratuïta l’AP-7

  • L’Ajuntament d’Ondara ja va aprovar en ple una moció demanant el rescat de l’autopista

Ondara, 19.05.17. L’Ajuntament d’Ondara, representat pel seu Alcalde, Zeus Serrano, va formar part ahir de la reivindicació de la Generalitat Valenciana i dels Ajuntaments per a la liberalització de l’AP-7. La seu de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a València, va acollir ahir la primera reunió de treball, encapçalada per la Consellera de l’àrea, Maria José Salvador i els Alcaldes i representants d’una vintena d’Ajuntaments del País Valencià, segons ha indicat Zeus Serrano; entre ells, quatre de la Marina Alta: Dénia, Ondara, Xàbia i Gata de Gorgos. L’objectiu de la Generalitat Valenciana i dels Consistoris dels municipis afectats per aquesta infraestructura viària de peatge, és fer front comú per a exigir al Ministeri de Foment una AP-7 lliure i gratuïta, a partir del 31 de desembre de 2019, quan finalitze la concessió.

170518_Reunion_alcaldes__AP7

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ondara persegueix aquest objectiu des de fa temps; de fet, ja va aprovar per unanimitat en el ple del 25 de febrer de 2016, una moció referent al rescat de l’AP7, acordant demanar al Govern Estatal que garantisca el rescat de la concessió de l’AP7 en la data prevista per a la seua extinció (2019), sense pròrroga possible, de manera que “es corregisca la discriminació negativa que pateixen les comunicacions en el nostre territori”. També s’instava al govern estatal a rescatar aquells trams de l’AP7 l’alliberament dels quals és una necessitat immediata (especialment l’Alt Maestrat, la Safor i la Marina).

ple febrer 2016 unanimitat

La Consellera Maria José Salvador va manifestar ahir en la reunió amb els Alcaldes la “falta de planificació del Ministeri a dos anys que vença la concessió”. Malgrat que la concessió de l’AP-7 caduca en 2019, el Ministeri de Foment “encara no ha emprés cap acció per a la seua liberalització”. Enfront d’això, va exposar que el Consell “treballarà perquè l’ús d’aquesta infraestructura deixe de costar diners als ciutadans en el termini més breu possible”. Per aquest motiu, va anunciar, la Generalitat ha pres la iniciativa en aquest assumpte, amb el compromís d’elaborar un document sobre els accessos necessaris per a quan es liberalitze aquesta infraestructura; un document que s’abordarà conjuntament amb els ajuntaments i es traslladarà al Ministeri.

Respecte d’això, l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, ha volgut matisar que “ens trobem en una comarca amb una mancança evident de comunicacions, tant a nivell ferroviari com per carreteres, el que té conseqüències a nivell econòmic i social; podríem ser més competitius quant a empreses a la nostra comarca, turisme, o desplaçaments en què hem d’invertir una gran quantia”. Des de l’Ajuntament d’Ondara, assegura “valorem positivament la iniciativa de la Conselleria, però ara cal fer extensa aquesta reivindicació a tots els representants polítics i agents socials del país”, afegint que “aquest assumpte és una mostra més de com el Govern Central maltracta les valencianes i els valencians; no hi ha un pla de suport al País Valencià; la quantia dels Pressupostos Generals de l’Estat que es destina és vergonyosa, i és una mostra més de la necessitat de lluitar per un finançament digne”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.