L’ASSOCIACIÓ CULTURAL OCELL LLIURA ELS PREMIS OCELL – ONDARA 2017 A ADIMA I AL CLUB D’ATLETISME D’ONDARA (ASSOCIACIÓ ONDARA ES MOU)

Ondara, 08.05.17. Ahir diumenge l’Auditori Municipal d’Ondara va acollir la dissetena edició dels Premis Ocell-Ondara 2017, fonamentats en el reconeixement de les personalitats que els membres de l’Associació Cultural Ocell han triat per mitjà de les seues votacions. El premi comarcal va ser enguany per a ADIMA (Associació de Discapacitats Marina Alta), i pel que fa al premi local, aquest ha estat concedit a l’Associació Ondara es mou – Club d’Atletisme d’Ondara.

Amb els Premis Ocell-Ondara es tracta de fer un reconeixement públic a persones o col·lectius que, en el camp professional, en el de la cultura, en el de l’esport, per la transcendència en la societat civil, etc. han sobreeixit de la mitjana de la població. És per tant, un premi on tenen cabuda totes les activitats i posicionaments personals o col·lectius. Els candidats ho són a proposta d’algun soci i els Premis s’atorguen per votació lliure dels membres d’Ocell. El Premi d’enguany ha consistit en una serigrafia titulada “El cant de l’Ocell” de Joan Castejón i una escultura de l’artista Rafa Carrió.

En un Auditori Municipal d’Ondara de gom a gom (amb totes les localitats venudes) els Premis Ocell-Ondara 2017, presentats per Rubén Almiñana, van ser lliurats ahir per l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, i la Regidora d’Educació i Esports, Mar Chesa. Zeus Serrano va voler agrair a l’Associació Ocell «la seua implicació en la promoció de la cultura al nostre poble, en tots els nivells». Segons va indicar l’Alcalde, aquest és el segon any en què l’Ajuntament d’Ondara col·labora en els premis Ocell. Serrano va aprofitar per a felicitar als guardonats d’aquesta edició. Per la seua banda, els representants dels col·lectius, Pep Giner Ferrando en nom de l’Associació Ondara es mou – Club d’Atletisme d’Ondara; i Miquel Àngel i Laura, com a representants d’ADIMA, van voler agrair aquesta distinció.

grup premiats ocell

Després del lliurament dels premis, es va procedir a realitzar la foto de família amb els premiats d’enguany i a continuació, els assistents van poder gaudir de l’actuació de Xavi Castillo.

PREMI COMARCAL: ADIMA (Associació de Discapacitats Marina Alta). Fa ara 23 anys, per iniciativa de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta junt a familiars de persones amb discapacitat de diferents pobles de la comarca, es va constituir una associació amb els objectius de normalitzar la vida de les persones amb discapacitat, millorar la seua qualitat de vida, així com sensibilitzar i reivindicar els drets d’aquest col·lectiu. En els primers anys les activitats burocràtiques es van portar a terme en cases particulars. En 1997 els germans Josep Antoni i Clementina Comes cediren els terrenys del C/ Cervantes 73 de Pedreguer per a la seu definitiva de l’entitat. En l’actualitat compta amb 260 socis/es, dels quals 52 són persones amb diferents tipus de discapacitats, els quals reben programes i activitats de: natació, fisioteràpia, gimnàstica, habilitats socials, equinoteràpia, taller de manualitats, informàtica, logopèdia, TASLA (taller d’adaptació socio-laboral), pintura, oci, respir familiar i taller d’agricultura. Tots aquests programes seria impossible dur-los a terme sense la col·laboració de les voluntàries i voluntaris. A més, amb la importància de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat, l’Associació organitza “El dia mundial de les persones amb discapacitat” (3 de desembre) que cada any ho celebra en un municipi diferent de la comarca. La tasca de l’associació ha estat reconeguda amb diversos guardons: “XIII Premi d’Honor Vila de Pedreguer a la defensa de les llibertats i la solidaritat”(2004). “XII Premi 9 d’Octubre Vila de Xàbia a la solidaritat” (2008) i el “VI Premi Jaume I” (Casal Cultural Jaume I Pedreguer 2009). Per la lluita dels drets de les persones amb discapacitat, aquesta i altres associacions de dependents de la Marina Alta formen la «Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta” des de la que demanen la correcta aplicació de la llei en la Comunitat Valenciana i els recursos necessaris per a les persones amb discapacitat de la nostra comarca.

premiat adima

PREMI LOCAL: Associació «Ondara es Mou» (Club d’Atletisme d’Ondara). L’entitat local nasqué en un primer moment l’any 1999 però degut a temes federatius es refundà el 2009 com Associació sense ànim de lucre, tal i com la coneixem en l’actualitat. Les primeres edicions de la Cursa a Ondara es feien al mes de juliol, dins les Festes Populars de Sant Jaume, allà per l’any 1998, on uns valents corredors, que aleshores se’ls mirava de forma estranya pel poble, volgueren tirar endavant aquest repte. Ells eren, entre altres: Sergi Torres, Edel Villar, Nando Server, Ximo Miralles o Vicent Peris… Desprès de diverses edicions de la Cursa a Peu, al Club se li ofereix entrar a formar part d’un projecte jove, prometedor i il·lusionant, com era, aleshores, el Circuit a La Marina Alta i no ho van dubtar. De seguida, l’esperit corredor i les ganes de fer esport, aplegaren a la nostra Vila, i de ser menys de 20 bojos que anaven a córrer als altres pobles, han aplegat a dia d’avui, a ser més de 70 els qui componen el club. Uns anys desprès, es van aventurar a organitzar més coses; el reconegut Gegant de Pedra (que en l’actualitat es fa a febrer, del que ja porten 8 edicions i tots els anys tancant inscripcions, amb el màxim de 750 participants); l’any 2011 naix la Sant Silvestre (cursa festiva de disfresses que es celebra per les festes de Nadal i que és la més multitudinària de la Marina, amb prop de 500 corredors); el 2013 s’aventuren amb una prova nova, el Gran Fons (que passa per les localitats veïnes de Beniarbeig, Sanet i Negrals, Benidoleig i Pamis, de 15 kms). Quant a la prova que organitzen al Circuit, van començar corrent menys de 200 participants en les primeres edicions i a la Cursa del 2016, ja van participar més de 500 xiquets en les proves menors i més de 1.300 runners a la prova reina, en total, quasi 2.000 persones. Que si els sumem als prop de 1.000 espectadors que vénen a gaudir dels actes, estem parlant que l’atletisme reuneix prop de 3.000 persones al nostre poble, un dels actes més nombrosos de la nostra localitat. A més d’organitzar les curses, també organitzen altres actes per al Club, com és el Dia del Club. Una vegada acabat el Circuit, en juny, es reuneixen tots els membres per realitzar activitats com pot ser eixida amb kayaks, passeig amb bicicletes, cap de setmana a l’Alberg del Serpis, excursions a Bolumini els dies del solstici d’estiu, quedades per passar el dia en Segària i els albergs… Totes aquestes curses i actes, tal com manifesten des de l’associació, compten amb el suport de l’Ajuntament d’Ondara així com amb la gran tasca de tots els voluntaris que sempre els ajuden en tot el possible, com l’Ondara Custom Club, Protecció Civil, Màxima Bikes, l’Ondara Tri-Esport o altres amics i companys.

premiat ondara es mou club atletisme

Publicado en Actualitat, Cultura.