EL PLA VALENCIÀ D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL MILLORARÀ L’ATENCIÓ SOCIAL QUE ES PRESTA A ONDARA A TRAVÉS DE LA MASSMA

La Regidora de Serveis Socials d’Ondara va assistir a la presentació del Pla per part de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra

Ondara 26.04.17. La Regidora de Serveis Socials d’Ondara, Mª Carmen Velázquez, va assistir la setmana passada com a representant de l’Ajuntament d’Ondara a la presentació del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social per part de Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra. La presentació del pla va tindre lloc al centre Cultural la Beneficència de València, i va comptar amb la presència d’alcaldes, regidors de Serveis Socials i tècnics de serveis socials de tota la Comunitat Valenciana.

El Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social (PVICs) “és una oportunitat per a reduir els factors de desigualtat social i vulnerabilitat, promoure l’autonomia de les persones i col·lectius vulnerables des de l’activació inclusiva i la vida independent, i la cohesió social a partir de l’enfortiment els llaços familiars i comunitaris, el sentiment de pertinença a la col·lectivitat i el territori”. El PVICs té 6 línies estratègiques bàsiques: 1-Inclusió sociolaboral (accés a l’ocupació de qualitat); 2-Garantia de prestacions (renda garantida de ciutadania); 3-Garantia de protecció de drets i d’accés a serveis públics (Serveis Socials, Educació, Salut, Habitatge, Cultura i Societat de la Informació); 4-Garantia d’equitat territorial i Cohesió Social; 5-Atenció a la infància i reducció de l’empobriment infantil; i 6-Lluita contra la feminització de l’empobriment.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 450.000 euros en 2017 a la Massma per a la implementació del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social a través de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta en els municipis integrants de la dita mancomunitat (en la que està integrat el municipi d’Ondara). De manera que aquesta inversió en la Massma permetrà millorar també l‘atenció social que es presta a Ondara a través de la Massma, segons ha manifestat la Regidora de Serveis Socials d’Ondara, Mª Carmen Velázquez, la qual ha valorat molt positivament aquest pla i la seua posada en marxa a Ondara per mitjà de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.