LITERATURA, MÚSICA, GASTRONOMIA, COMERÇ I FOMENT DE LA IGUALTAT EN LA II FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA D’ONDARA

  Centenars de persones de tota la comarca van disfrutar el cap de setmana de les food-trucks, la Fira del Llibre, el Mercat d’Artesania, la Fira de Comerç Local i el Poblat de la Igualtat

Ondara, 25.04.17. El barri del Crist s’ha convertit aquest cap de setmana en l’epicentre de l’activitat gastronòmica, cultural i d’oci d’Ondara amb la celebració de la segona edició de la Fira de la Paraula & la Bona Taula, organitzada per les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Macma, i ACO. La proposta, que s’ha desenvolupat durant el dissabte i el diumenge amb un bon temps per a gaudir a l’aire lliure de les activitats, ha comptat amb gastronomia en les foodtrucks, la Fira del Llibre, el Mercat d’Artesania, la Fira de Comerç Local, presentacions literàries, poesia, animació, concerts, teatre, ball, i el Poblat de la Igualtat; mentres que els comerciants d’Ondara han tingut un bon aparador per a mostrar els seus productes en la Fira de Comerç Local, que va comptar amb la presència d’estands d’ACO (amb Gala’s, Carnisseria Picó, Vinalia Vinoteca, Ca Paquitina, Passicos la Merceria, Mobles Ortolà i Calçats Dora).

corporacio commerç local (4)corporacio commerç local (5)corporacio commerç local (6)corporacio commerç local (1)corporacio commerç local (3)corporacio commerç local (2)

La Fira ha comptat amb activitats com a presentacions literàries; animació musical, concerts amb les magnífiques actuacions a l’aire lliure del cantautor valencià Andreu Valor i del cantautor de Mallorca, Guillem Soldevila, i del grup de pop-folk en valencià Deliri; teatre, amb l’Escola de Teatre Comarcal de la Marina Alta representant per primera vegada “Jocs de Paraula”; música i ball a l’aire lliure amb The Swing Machine i Lindy Hop Marina Alta.

digdigswing machine i lindy hop ball (1)teatre ETC (1)

El dissabte al matí va tindre lloc la visita institucional a la Fira, per part de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; el gerent de la Macma; Jovi-Lozano; el Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro; la Regidora de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual; i membres de la corporació municipal. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va valorar positivament la celebració de la II Fira de la Paraula i la Bona Taula, que “donada la bona resposta de l’any passat, s’ha tornat a celebrar, igual que el Gegant, per a oferir propostes i activitats a Ondara abans de l’estiu”; indicant que amb la Fira de la Paraula “es dóna més vida al poble d’Ondara, i es dóna més potencial a altres zones de la localitat, en aquest cas, al Barri del Crist”. El Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, va indicar que aquesta segona edició de la Fira “ha aconseguit el seu objectiu de dinamitzar l’activitat en el barri del Crist amb una proposta que ha combinat gastronomia, el comerç local, el llibre i l’artesania”.

La Fira del Llibre, organitzada amb la col·laboració de la Macma, va comptar amb l’exposició d’estands; presentacions literàries de tots els gèneres i estils literaris; recital de poesia, i amb la participació d’escriptores i escriptors de la Marina i del País Valencià que van signar exemplars. Es va oferir un aparador d’autors i editors emergents, amb la participació d’editorials com “Dilatando mentes” (d’Ondara) o Edicions del Sud (Manel Arcos). A més a més, es van realitzar presentacions literàries de diferents gèneres; Josep Orihuel (poesia); Vicent Sanhermelando (narrativa juvenil); Paco Sánchez (assaig), Juan Salvador Gayà (gastronomia) o el Calendari dels Brillants, editat per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, el gerent de la qual, Jovi Lozano, va expressar que des de la Macma estaven “molt contents de col·laborar en un esdeveniment com aquest de foment de la literatura, i sobretot dels nostres autors”, i en el cas d’aquesta Fira, en mesclar-ho amb la gastronomia, oferint un al·licient més.

corporacio fira llibre (7)corporacio fira llibre (2)corporacio fira llibre (6)corporacio fira llibre (1)

Quant al Poblat de la Igualtat, que es va ubicar amb quantitat de detalls i jocs en el Parc de l’Era, va comptar amb varietat d’activitats coeducatives per a tota la família, dirigides a difondre la igualtat de gènere entre la ciutadania, a través d’activitats com a conta contes, teatre, disfresses, gimcanes, carpa de les professions, i jocs cooperatius. Una aposta de la Regidoria de la Igualtat, dirigida per Raquel Mengual, que ha comptat amb una gran presència de famílies durant tot el cap de setmana. El públic infantil també va gaudir el diumenge amb el Recital de poesia infantil «Gallinetes de dol» d’Edicions del sud.

corporacio poblat igualtatpoblat igualtat 1 (6)sdr

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.