CONTINUA LA COMMEMORACIÓ DEL MES PER LA IGUALTAT A ONDARA AMB L’EXPOSICIÓ “NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS”

Ondara, 16.03.17. Emmarcada en la commemoració del “Mes per la Igualtat” (iniciativa impulsada per la Regidoria de la Igualtat i de Cultura d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual), ahir dimecres va tindre lloc la mostra, recital i projecte “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”, que es va inaugurar a la Casa de Cultura d’Ondara, i que podrà ser visitada durant tot el mes, fins al dia 29 de març.

expo excriptores valencianes en el temps (2)expo excriptores valencianes en el temps (5)

“Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps” ofereix una mostra itinerant sobre les escriptores valencianes que es pot presenciar en la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura. La inauguració de la mostra va comptar ahir amb la presència de nombrós públic, que va assistir prèviament a la lectura dramatitzada de l’exposició “Llegim amb les valencianes” a càrrec de les comissàries de l’exposició, Manola Roig i Rosa Roig; acte que va comptar amb Enric Casado a la guitarra.

lectura dramatitzada (1)lectura dramatitzada (3)

La responsable dels departaments d’Igualtat i de Cultura, Raquel Mengual, ha convidat totes les veïnes i veïns d’Ondara que visiten aquesta mostra, i ha donat l’enhorabona a les comissàries de l’exposició, Rosa Roig i Manola Roig, pel seu treball a l’hora de visibilitzar i reivindicar el llegat de les autores valencianes.

“Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps” és una exposició itinerant organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al “Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura”. Aquesta exposició té com a objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat han escrit en territori valencià, refent d’una forma senzilla els relats de la vida de les dones que han conformat la tradició literària valenciana. A més a més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, “perquè pateixen una doble, i a vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori”. L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara.

expo excriptores valencianes en el temps (3)

Publicado en Actualitat, Cultura.