GRAN ASSISTÈNCIA A LA JORNADA EDUCATIVA “L’EDUCACIÓ DEL SEGLE XXI” CELEBRADA A ONDARA

   jornades educatives ondara (13)  jornades educatives ondara (5)

La jornada es va desenvolupar divendres i dissabte a l’Auditori Municipal d’Ondara, organitzada per la Regidoria d’Educació d’Ondara, el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xebic

Ondara, 08.03.17. Un total de 150 persones, (110 docents i 40 famílies i estudiants) van participar divendres 3 i dissabte 4 de març a la jornada educativa “L’Educació del segle XXI”, organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, conjuntament amb el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xebic d’Ondara. La cita educativa va tindre lloc a l’Auditori Municipal, en superar-se amb escreix l’aforament de la Casa de Cultura, on estava prevista la celebració, a causa del gran nombre d’assistents registrat.

jornades educatives ondara (21)jornades educatives ondara (18)

A la jornada (en la que es van abordar qüestions relacionades amb la intel·ligència emocional, la coeducació, les actuacions educatives d’èxit, o l’assetjament escolar, entre altres), van assistir docents tant d’Ondara com de la resta de la comarca, així com també familiars i alumnes. La jornada està certificada pel CEFIRE per als docents.

La presentació de la jornada educativa “L’Educació del segle XXI” va anar a càrrec de la directora de l’IES Xebic, Esther Carpi; el director del CEIP Sanchis Guarner, Toni Grimalt; el coordinador de formació de l’IES, Andreu Almiñana, i Mar Chesa, en la seua doble condició de coordinadora de formació del CEIP Sanchis Guarner i de Regidora d’Educació d’Ondara. Mar Chesa ha valorat que les jornades “van ser de gran interès i van complir les expectatives dels assistents”, els que van eixir molt satisfets de les ponències. Segons afirma, com a coordinadora de formació, pel treball conjunt “ha estat un èxit per a oferir una bona formació al personal docent”, i com a Regidora d’Educació, ha recalcat que des del primer moment la seua feina ha sigut estar al servei dels centres educatius.

jornades educatives ondara (3)jornades educatives ondara (7)

La jornada va començar el divendres 3 de març amb la primera ponència sota el títol “Emociona’t!”, a càrrec d’Olga Martínez Cárdenas, experta universitària en intel·ligència emocional, mestra en el CEIP Gran Capitán d’Illora, Granada, membre de la Fundació Francesco Tonucci. A continuació va tindre lloc la ponència “Coeducació, empoderament i felicitat” a càrrec de Maite Sarrió, Doctora en Psicologia i Màster en Mainstreaming de Gènere. El dissabte es va oferir “M’agrada l’Escola. Experiències en centres educatius”, que va donar a conèixer actuacions educatives d’èxit explicades per a les famílies, l’alumnat i els docents dels centres: CEIP Pou de la Muntanya (Dénia), CEIP Sanchis Guarner (Ondara), i IES Xebic (Ondara). Per a culminar amb la xerrada “Assetjament escolar: respostes a un problema ocult”, que van impartir Javier Pérez i Carmen Cabestany, membres d’Espacio Holístico (Barcelona).

jornades educatives ondara (22)

Publicado en Actualitat, Cultura.