ONDARA MODERNITZA EL MECANISME DEL RELLOTGE DEL CAMPANAR

  • S’estima que l’estalvi econòmic per a les arques municipals amb aquesta mesura serà superior a 3.800 euros a l’any

  • El mecanisme del rellotge s’ha digitalitzat per a donar l’hora de forma exacta, i per a evitar la necessitat de donar-li corda diàriament

mecanisme rellotge (3)mecanisme rellotge (4)

Ondara, 06.03.17. L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Patrimoni (dirigida per Raquel López) ha realitzat una intervenció en el mecanisme del rellotge de principis del segle XX que corona la Torre del Rellotge (Declarada Bé d’Interès Cultural i situada en la Plaça Major), caracteritzada pel seu impressionant mecanisme de principis del segle XX i el seu campanar artístic.

Des de la Regidoria de Patrimoni, la seua titular, Raquel López, ha explicat que s’ha instal·lat un nou rellotge digital; s’ha tret la vareta que regulava les manetes del rellotge i s’ha substituït per un mecanisme automàtic; si bé tot el mecanisme antic es conserva dins del rellotge. Amb aquesta intervenció, el rellotge donarà l’hora de forma més exacta, atès que l’anterior es retardava a l’estiu i s’avançava a l’hivern. Les campanades continuaran donant les hores i escoltant-se en el nucli urbà; ara amb major exactitud.

mecanisme rellotge (2)

La inversió realitzada per la Regidoria de Patrimoni ascendeix a 2.883,43 euros, si bé s’estima que l’estalvi anual per a les arques municipals serà superior als 3.800 euros pel fet que d’aquesta manera, no farà falta que el personal municipal haja de donar-li corda diàriament al rellotge, com ocorria fins a la data.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.