MARÇ, MES PER LA IGUALTAT A ONDARA

Xarrades, teatre per a adults, exposicions, lectures, música, caminada a Segària, i trobada de boixets, entre les activitats per a aquest mes

Ondara, 02.03.17. Ondara commemora al març el “Mes per la Igualtat”; una iniciativa impulsada per la Regidoria de la Igualtat, dirigida per Raquel Mengual i que coincideix amb l’efemèride del Dia Internacional de les Dones (8 de març). En aquesta ocasió, el Mes de la Igualtat inclourà activitats consolidades, com la caminada per la igualtat a Segària i la 16a edició de l’exposició i trobada de boixets, que es combinaran amb noves propostes com l’exposició sobre escriptores valencianes, el taller d’entrenament emocional, o el teatre “Monòlegs de la Vagina”, entre altres. El programa ha estat laborat des dels departaments d’Igualtat i de Cultura, i la Regidora de l’àrea, Raquel Mengual, ha convidat totes les veïnes i veïns d’Ondara que participen en aquests actes.

Aquest divendres 3 de març a les 18:30 hores actuaran a la Casa de Cultura d’Ondara els alumnes de guitarra del Conservatori Tenor Cortis de Dénia (la professora dels quals és Concha Ballester); i el dissabte a les 20 hores actuaran al Centre Social d’Ondara els “Cantaors i Cantaores” de l’Escola de Música Gonzalo Ortolà d’Ondara.

Per a aquest cap de setmana, cal recordar que el I Congrés Solidari a benefici de la infància El Poder del Corazón, se celebrarà a l’Auditori Municipal d’Ondara aquest diumenge 5 de març de 9:30 a 20:30 hores. Amb els beneficis obtinguts es col·laborarà en l’obra social de la Fundació Dharma i el projecte infantil de l’Associació Autisme de Xàbia. Constarà de cinc ponències a càrrec de professionals de la motivació personal: Juan Cayuela; Alonso Pulido; María Grimalt; Vicent Guillem i Erick Rolf. Les entrades per al congrés solidari es poden adquirir a través de www.entradasuniversal.com.

cartel elpoderdelcorazon11

El dilluns 6 de març s’oferirà la xarrada “Salut i Dona”, a càrrec de Maria Garcia Galán i Ana Company Calabuig, Metges Residents en Medicina Familiar i Comunitària, Ginecologia i Obstetrícia; una xarrada sobre salut femenina que està organitzada per la Regidoria de Sanitat, dirigida per Zeus Serrano.

El dimecres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’impartirà a la Casa de Cultura d’Ondara el Taller d’Entrenament Emocional “Quin paper jugues en la vida: el verdader rol de la dona en la societat”, que estarà impartit per la coach Alejandra Navarro (Escola d’Entrenament Emocional). Les inscripcions per a assistir es poden efectuar a la Casa de Cultura.

CARTELL E.EMOCIONAL

Una de les propostes més consolidades del mes per la Igualtat serà la Caminada per la Igualtat a Segària, que se celebrarà el diumenge 12 de març. Una cita que tindrà l’eixida a les 9:00 hores des de la Plaça Major, per a recórrer diversos carrers de la localitat abans d’ascendir a Segària i esmorzar allí (tiquet per a l’esmorzar, 2 euros. Les inscripcions es poden realitzar a la Casa de Cultura). Raquel Mengual ha animat totes les veïnes i veïns d’Ondara, dones i hòmens, de totes les edats, que se sumen a aquesta proposta i gaudisquen d’un matí d’oci i exercici.

caminata a segaria 2016

Caminada a Segària de 2016

El mateix diumenge 12 de març tindrà lloc a la vesprada la sessió teatral per a adults “Monòlegs de la vagina”, a càrrec de Desheretats Teatre. Serà a les 19:30 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, amb entrada gratuïta. Dirigida i adaptada per Toni Ferri, “Els monòlegs de la vagina” és una obra amb un alt contingut humà i moments profundament emotius. La trama es basa en prop de 200 entrevistes realitzades per l’autora nord-americana Eve Ensler a dones de diverses nacionalitats. Ensler els va fer preguntes sobre els temes més íntims de la seua vida. Les respostes van ser una rica mescla d’edats, races, i classes socials, que van donar respostes inesperades i divertides, que va plasmar de manera sublim la dramaturga, feminista i activista social nord-americà. En aquesta ocasió, la versió que es podrà presenciar a Ondara, està interpretada per tres actrius que es despleguen per a representar diversos personatges còmics i dramàtics. «Els monòlegs de la vagina» s’ha convertit en l’epicentre d’un moviment mundial que tracta d’esborrar la vergonya que moltes dones senten pel seu cos i la sexualitat, i conscienciar les persones a combatre la violència masclista i els actes de violació contra les dones. Una obra per a adults “sense inhibicions”.

CARTELL MONÒLEGS

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat ha programat del 15 al 29 de març l’exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”; una mostra itinerant sobre les escriptores valencianes, des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat. La inauguració de la mostra comptarà, el dimecres 15 de març a les 20 hores, amb la presentació de la lectura dramatitzada de l’exposició “Llegim amb les valencianes” que anirà a càrrec de les comissàries de l’exposició, Manola Roig i Rosa Roig, amb Enric Casado a la guitarra. La mostra es podrà visitar a la Casa de Cultura d’Ondara.

CARTELL EXPOS. LES ESCRIPTORES-001

Quant a altres activitats musicals, el divendres 24 de març a les 20 hores tindrà lloc a l’Auditori Municipal d’Ondara el concert de la CSMV Big Band, dirigida per Ramón Cardo. Una actuació emmarcada en la gira de la CSMV Big Band “In the moon of València 2017”. (Donatiu 5 euros. Venda d’entrades: Casa de Cultura, Ajuntament d’Ondara i Cafè Sendra).

bigbandondara

Una altra de les activitats més arrelades del Mes de la Igualtat, i que Ondara acull des de fa ja 16 anys, són les relacionades amb l’art de fer boixets, que se celebraran en aquesta ocasió el diumenge 26 de març. La XVI Exposició de Boixets s’ubicarà en el Prado, igual que la XVI Trobada de Boixets Vila d’Ondara. Des de les 10 fins a les 14 hores es congregaran al Prado dones vingudes de tots els punts de la Comunitat Valenciana. Les inscripcions es poden realitzar a la Casa de Cultura. Per a concloure, totes gaudiran d’un dinar de germandat. Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Boixets d’Ondara.

Cal afegir que la programació cultural de març d’Ondara comptarà amb quatre noves sessions del cicle “L’hora del conte”, els dimecres 1, 8, 22 i 29 de març a les 18 hores a la Biblioteca Municipal d’Ondara. Tots els mesos, una de les sessions comptarà amb l’actuació de la companyia teatral Monipopping & Cia. Aquest mes de març, la seua sessió serà la del dia 29, i se celebrarà a la Plaça Major (en cas de pluja, es traslladarà la sessió a la Casa de Cultura).

Publicado en Actualitat, Cultura.