EL PLE APROVA LA MOCIÓ DE LA REGIDORIA D’IGUALTAT SOBRE EL DIA DE LES DONES

  • El PP es va abstindre en considerar-la “una moció política amb què no s’havia buscat el consens” i va presentar la seua pròpia moció

  • La proposta de la Comissió d’Igualtat sobre posar nom de dones als carrers i edificis públics es va aprovar per unanimitat

Ondara, 24.02.17. El ple celebrat anit a l’Ajuntament d’Ondara va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís i PP) la proposta de la Comissió d’Igualtat perquè, en cas d’haver d’anomenar carrers, places o edificis públics (bé per canvi de nom, o bé per posar nom a nous carrers, places o edificis), que siguen noms de dones rellevants, o facen referència a institucions, accions o obres, on la dona ha tingut un paper rellevant. La proposta, que va ser llegida per la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, incloïa una relació de dones (Pepa Romans, Trini Reyes, Concepción Arenal, Ana María Ibars Ibars, Frida Kahlo, Hipatia d’Alexandria o Marie Curie, entre altres) i una xicoteta ressenya justificativa.

L’aprovació va comptar amb el vot favorable de l’oposició, fent constar el portaveu del grup municipal del PP, Javier Lozano, que estaven d’acord sempre que es tractara de denominar nous carrers a partir d’ara, i que es mantingueren els actuals noms de dona en carrers d’Ondara. Així com que la relació de noms proposats estiguera oberta a noves incorporacions.

PLE UNANIMITAT

Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat. No obstant això, la següent moció de la Regidoria d’Igualtat d’Ondara sobre el Dia Internacional de les Dones va ser aprovada amb els vots a favor de l’Equip de Govern (PSPV-Compromís) i l’abstenció del PP. El motiu argumentat pel PP per a no votar a favor, va ser que es tractava “d’una moció política en què no s’havia buscat el consens”, i que “parlava més de Rajoy que de les dones”. A juí del portaveu popular, Javier Lozano, amb aquest tipus de mocions s’hauria d’haver buscat “la unitat de tots els partits, i no fer política”. Al que Raquel Mengual va indicar que es parlava de l’actual govern estatal.

PLENO RAQUEL MENGUAL

En l’exposició de motius de la moció, que va ser llegida íntegrament per la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, s’afirmava, entre altres arguments, que “El Govern de Mariano Rajoy ha fet servir la crisi econòmica com a excusa per a desmantellar les polítiques d’igualtat. Rajoy ha governat fins ara en contra de les dones. Ha fulminat tant organismes com polítiques específiques d’Igualtat. Ha retallat i suprimit subvencions per a la formació en Igualtat. La reforma laboral, que cal derogar, ha suposat la reducció de llocs de treball en el sector públic, el repartiment desigual de l’ocupació en el mercat laboral, la precarietat, la temporalitat i l’ocupació a temps parcial de les dones que comporten un significatiu retall en la prestació per desocupació i reducció en les pensions. Tot això suposa un enorme retrocés en drets de ciutadania de les dones. Des que governa el PP, El Govern de Rajoy ha retallat un 47,6% respecte als pressuposts de 2009 en polítiques d’Igualtat i en la lluita contra la violència de Gènere”.

Segons l’acord aprovat pel ple de l’Ajuntament d’Ondara, en la declaració institucional s’insta al Govern de l’Estat a prendre els acords següents: Reposar tots els recursos retallats en polítiques d’igualtat i en la lluita contra la violència de Gènere; Reforçar la prevenció en violència de gènere i fer especial èmfasi a evitar la violència en els jóvens; Posada en marxa, en els jutjats especialitzats en Violència de Gènere, de l’Acompanyament Judicial Personalitzat; Reposar els organismes i polítiques específiques d’igualtat desmantellades; Derogar la Reforma Laboral; Derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local; Retirada de l’Avantprojecte de Coresponsabilitat Parental; i Manteniment de la Llei actual de Salut Sexual i Reproductiva i Interrupció Voluntària de l’Embaràs en tots els termes, inclosa la regulació per a les menors d’edat.

Aquest acord va comptar amb l’abstenció del PP, partit que va presentar per urgència la seua pròpia moció sobre el Dia de la Dona, que va ser llegida per la regidora popular Dolores Mediavilla. Si bé va prosperar la urgència de la moció, finalment no va ser aprovada pel ple, amb els vots a favor del PP i en contra de l’Equip de Govern PSPV-Compromís. Segons va argumentar l’Alcalde, Zeus Serrano, el motiu del vot negatiu va ser la inclusió d’un punt, el núm. 9, que no feia referència al dia de la dona sinó a la denúncia apareguda contra l’Ajuntament d’Ondara en la web d’un sindicat per actuar de forma poc transparent amb arbitrarietat i favoritisme. En l’argumentació d’aquest tema, Zeus Serrano va avançar la pròxima creació del Consell de la Policia Local d’Ondara.

PLE UNANIMITATPLE PP

Publicado en Actualitat, Ajuntament.