TRIDIMENSIONALITAT II; ART AL PRADO FINS AL 12 DE MARÇ A CÀRREC L’ESCOLA DE PLÀSTICA EXPERIMENTAL ANTONI VIVES DE GATA

Les catorze intervencions, impactants, actuals i reivindicatives, s’han creat expressament per a aquest espai

expo tridimensionalitat (4)expo tridimensionalitat (3)

Ondara, 20.02.17. Divendres passat es va inaugurar al Prado la interessant exposició d’art Tridimensionalitat II; en un acte que va comptar amb la presència de més d’un centenar de persones, entre artistes, membres de la corporació i de col·lectius locals i comarcals, així com de públic en general. En la inauguració van estar presents l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser; el professor de l’Escola de Plàstica Experimental Antoni Vives, Josep Ginestar; i membres d’aquest col·lectiu artístic. La mostra es pot visitar al Prado durant quatre caps de setmana, fins al 12 de març, i està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. L’objectiu de la mostra és consolidar el recinte del Prado com una plataforma per a l’exhibició d’art i per a projectar el talent de les arts plàstiques que es desenvolupen dins de la nostra comarca.

expo tridimensionalitat (1)expo tridimensionalitat 5

La mostra ha sigut realitzada pels alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental Antoni Vives de Gata 2017, els que han creat catorze obres expressament per a ser exposades al Prado. Unes obres molt eclèctiques, que prenen els diferents espais del recinte, realitzades amb distints materials i que en aquesta edició són molt impactants, actuals i reivindicatives, atès que segons ha indicat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, “fan reflexionar sobre temes molt actuals”. Mengual ha destacat la qualitat de les obres exposades i l’èxit de l’exposició, que va aconseguir congregar a nombrós públic provinent de tota la comarca. La Regidora de Cultura va agrair als alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental Antoni Vives de Gata la seua participació en aquesta proposta artística, i va aprofitar per a convidar els veïns i veïnes d’Ondara i de la Marina Alta a què visiten aquesta mostra, que, en la seua segona edició, consolida el Prado com a plataforma alternativa per a l’art.

Les catorze obres exposades expressen i transmeten al públic conceptes que van des de l’èxode de pobles, ciutats i religions; fins a un futur tòxic i incert, passant per la moda sostenible; un lloc on amagar-se; l’absència de persones i oportunitats; l’úter i la seua força creativa; o la crítica a la immobiliària desmesurada, entre altres conceptes que prenen força a través de materials com a ferro oxidat, tela, bosses de te, metacrilat, moqueta, maniquí, juncs, cel·lulosa, rajoles, canyes, llums led, fulls de roure, rajoles, cocoter, cranis d’escaiola, arena o cendres, entre altres materials. Tots ells s’integren en unes obres que no deixen a ningú indiferent.

expo tridimensionalitat (2)obres (1)obres (2)1a22a25a27g9a210a26b

El professor de l’Escola de Plàstica Experimental Antoni Vives de Gata, Josep Ginestar, ha agraït a la Regidoria de Cultura d’Ondara el donar-los l’oportunitat d’exposar per segona ocasió en aquest espai magnífic, afirmant que “Tridimensionalitat II és la mostra d’art contemporani més gran de la Marina Alta”. D’aquesta segona edició, va recalcar que hi ha més obres reivindicatives de temes socials, i va destacar especialment la gran quantitat de gent que va acudir a la inauguració. Ginestar va voler deixar constància de la gran implicació i aposta per l’art de l’Ajuntament d’Ondara, i va apuntar positivament la realització de visites guiades per als escolars.

L’exposició es pot visitar al Prado fins al 12 de març, els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18:30 a 20:30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

Més fotos exposició:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1398699196816851

Publicado en Actualitat, Cultura.