EL CENTRE DE DIA D’ONDARA, INCLÒS EN EL PLA D’OBRES DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT AMB 337.500 EUROS

  • Els 150.000 euros restants, inclosos en el pressupost municipal per a inversions en 2017, seran sufragats per l’Ajuntament

  • Ondara va acordar per unanimitat en juliol de 2016 sol·licitar la subvenció per al Centre de Dia

Ondara, 17.02.17. La construcció del Centre de Dia d’Ondara és una de les obres incloses en el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant 2017, segons va ser presentat ahir pel Diputat de Plans de Millores a Municipis, Bernabé Cano, als portaveus dels grups de la corporació provincial. El Pla serà sotmès a votació en el ple ordinari de la institució provincial del proper mes de març. A la construcció del Centre de Dia d’Ondara, la Diputació Provincial d’Alacant destinarà 337.500 euros, el que suposa el 70% del pressupost de l’obra, que ascendeix a 487.500 euros.

Segons s’especificava en la memòria valorada, es pretén dotar a Ondara de les instal·lacions d’un centre de dia per a majors dependents que vinga a cobrir les necessitats existents al municipi. El Centre de Dia s’ha projectat per a construir-ho en una parcel·la qualificada com a sòl urbà dotacional de 1.153m2 i de titularitat municipal ubicada al carrer Josep Grimalt Mauro 3, cantó amb el carrer Poeta Teodor Llorente (zona urbana de Tossals). La parcel·la està ubicada en una illa de 10.000 m² que és de titularitat pública en la seua totalitat, i que està formada per una zona verda i la parcel·la en qüestió. Es preveu que el centre de dia per a persones dependents preste servei per a 30 places, i que es construïsca una edificació de planta única per a major funcionalitat. El termini d’execució s’estima en 14 mesos.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ondara va acordar per unanimitat en juliol de 2016 sol·licitar a la Diputació Provincial d’Alacant la inclusió de l’obra “Construcció de Centre de Dia d’Ondara” a l’empara de la convocatòria per al Pla Provincial de Cooperació a les obres i serveis de competència municipal per a 2017. La construcció té un pressupost de 487.500 euros (IVA inclòs). El ple sol·licitava a la Diputació la concessió d’una subvenció de 337.500 euros, equivalents al 70% del cost de l’obra, i es comprometia a l’aportació municipal de 150.000 euros, equivalents al 30% del cost de l’obra. Al desembre de 2016, l’Ajuntament d’Ondara va aprovar, amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i en contra del PP, el Pressupost General per a 2017. Entre els capítols més rellevants del pressupost de l’Ajuntament d’Ondara, la principal inversió pressupostada per a executar-se enguany 2017 és el Centre de Dia, per al que l’Ajuntament d’Ondara aportarà 150.000 euros, segons concretaven els comptes municipals de 2017.

Publicado en Actualitat, Política.