ONDARA VA ACOLLIR LA MULTITUDINÀRIA PROCESSÓ DEL X ENCONTRE DE CONFRARIES I GERMANDATS DEL SEPULCRE DE TOTA LA COMUNITAT

FOTOS GASPAR

Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (1)Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (4)

Ondara ha sigut l’escenari del 5 a l’11 de febrer del X Encontre, que va culminar el dissabte amb una processó en què van participar una quinzena de germandats i confraries

Ondara, 14.02.17. El X Encontre de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Confraria del Sant Sepulcre i Crist Ressuscitat d’Ondara (que celebra el seu 50 aniversari) i l’Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana, va culminar dissabte passat 11 de febrer amb la Solemne Processó del X Encontre, que va comptar amb la participació de 700 persones, provinents de les Germandats i Confraries de 14 municipis: Alboraia, Ontinyent, Torrent, Benifairó de la Valldigna, Corbera, Xàtiva, Cullera, Ondara, Gandia, Oliva, Sueca, Benetússer, Carcaixent i Port de Sagunt. La processó va discórrer pels carrers del centre de la població, i es va prologar des de les 18 fins a les 22 hores.

FOTOS GASPAR

Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (10)Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (3)

Des de la Confraria del Sant Sepulcre i Crist Ressuscitat d’Ondara s’ha agraït l’organització i col·laboració de Policia Local i Protecció Civil d’Ondara, per la bona coordinació de l’esdeveniment, així com la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. A més s’ha agraït la important resposta del públic i de les confraries en aquesta espectacular processó.

Els actes del X Encontre van començar el diumenge 5 de febrer amb l’acte de recepció oficial a la Casa de Cultura d’Ondara a les localitats participants i la inauguració de l’exposició de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre al Prado; actes que van comptar amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, i membres de la corporació.

Sepulcre inaguracio FOTO GASPAR 0014 (2)

FOTOS GASPAR

Sepulcre inaguracio FOTO GASPAR 0014 (4)Sepulcre inaguracio FOTO GASPAR 0014 (3)Sepulcre inaguracio FOTO GASPAR 0014 (1)

Durant la setmana passada, també es van celebrar dues conferències a la Casa de Cultura: “El Santo Sepulcro y los Santos Lugares de Israel”, a càrrec del rector d’Ondara, Antonio Cavero, i “Las nuevas tecnologías aplicadas al bordado de la Semana Santa” , per Joan Josep Barber.

Respecte a la Solemne Processó del X Encontre de dissabte passat, que va posar el punt final a l’esdeveniment, va començar amb l’eixida des del Temple de la Soledat de les Germandats i Confraries del Sant Sepulcre que pertanyen a l’agrupació. Destacar que la Confraria del Sant Sepulcre i Crist Ressuscitat d’Ondara va traure en processó la imatge del Sepulcre a coll (després de diversos anys en què s’ha tret sempre amb rodes). La imatge titular del Sant Sepulcre va estar acompanyada per les autoritats religioses, Junta Central de Confraries d’Ondara, president de la Junta Diocesana, president de la Confraria del Sant Sepulcre d’Ondara, presidents de les germandats i confraries de l’Agrupació i presidents de les Confraries d’Ondara. Va tancar l’acte la Banda del Sant Sepulcre d’Ondara.

Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (2)Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (8)

Des de la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara, la seua responsable, Mª Carmen Velázquez, ha destacat l’èxit d’organització de l’Encontre i la gran assistència registrada als actes, i ha agraït a la Confraria del Sant Sepulcre i Crist Ressuscitat d’Ondara l’haver impulsat aquesta iniciativa que ha congregat a la població a centenars de persones. Així mateix, ha destacat l’encomiable labor de Policia Local i Protecció Civil en la coordinació dels esdeveniments.

Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (9)

FOTOS GASPAR

Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (5)Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (6)Sepulcre processo 50 aniversari FOTO GASPAR 0078 (7)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.