EXPOSICIÓ PERMANENT SOBRE MATERIAL HISTÒRIC D’ONDARA A LA CASA DE CULTURA

expo fons arxiu ondara (8) expo fons arxiu ondara (7) expo fons arxiu ondara (6) expo fons arxiu ondara (5)

La Regidoria de Patrimoni anima a la ciutadania a facilitar material interessant per a l’arxiu històric

Ondara, 01.02.17. La Casa de Cultura d’Ondara acull una exposició permanent sobre material històric del nostre poble, material que forma part del dipòsit de l’Arxiu Històric i que està organitzada per la Regidoria de Patrimoni Històric i Municipal de l’Ajuntament d’Ondara. La finalitat de la instal·lació dels expositors és donar a conéixer part d’aquest fons i que la població puga veure amb els seus ulls què és el que hi ha en el fons de l’Arxiu Històric d’Ondara i, sobretot, que part del poble recorde moments i imatges i que altra part de la gent sàpiga com era Ondara o què va ocórrer en el passat. La mostra està exposada de forma permanent i va canviant-se el material cada dos mesos.

L’exposició, a més de servir per omplir la curiositat dels ondarencs i ondarenques, també serveix per anar recollint més material que aporten els veïns i veïnes del poble. En aquest sentit, des de la Regidoria de Patrimoni Històric i Municipal volen fer saber amb molta satisfacció i agraïment que ja hi ha hagut gent que els han assegurat que donaran alguns documents i altre material que tenien a casa i, el que és més important, ja ha començat el degoteig de donacions: així Joaquim Mestre Català ja ha facilitat documents notarials i un grapat de revistes Saó. També Antoni Marí i Vicenta Àlvarez han aportat una caixa plena de propagandes de mà dels diferent cines d’Ondara (Mi Jardin, l’Eslava, la Plaça de bous i el Victòria) i de la comarca (sobretot del Verger i de Dénia); Esperança Vives Frasés i Antoni Espinós Quero (de Xàbia) han facilitat material sobre el raïm i la pansa; L’Associació Cultural Ocell, Vicenta Àlvarez, Bernardo Galán, Lola Albert, Paco Frasés Doménech, Pepe Giner Pérez,Vicent Ortuño i Daniel Morillo també han fet lliurament d’un bon grapat de documents, fotos i llibres, sobretot.

Des de la Regidoria de Patrimoni es vol agrair les donacions que han fet, ja que això ajuda a consolidar el fons arxivístic d’Ondara, que, amb el temps, ens permetrà conéixer millor la nostra història. També animen les persones que els faciliten el material que creguen que pot ser interessant per a l’arxiu.

expo fons arxiu ondara (3) expo fons arxiu ondara (2) expo fons arxiu ondara (1)

Publicado en Cultura.