EL PRADO ACULL DEL 17 DE FEBRER AL 12 DE MARÇ “TRIDIMENSIONALITAT II”

Cultura_FEBRER 2017_ondara_PRG

L’edifici tornarà a albergar noves instal·lacions d’art contemporani, a càrrec de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2017

Ondara. 01.02.17. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara ha elaborat una completa programació per al mes de febrer, en la que destaca especialment l’exposició “Tridimensionalitat II”; una proposta artística contemporània que, per segon any consecutiu, prendrà com a escenari el Prado, com ha donat a conèixer la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual.

cartell expo tridimensionalitat 2017

En 2016 es va utilitzar per primera vegada el Prado com a instal·lació pionera per a l’art contemporani, i en 2017, atenent a les excepcionals condicions de l’edifici per a albergar instal·lacions artístiques, es repeteix aquesta ubicació amb una nova edició de l’exposició Tridimensionalitat II, que anirà a càrrec de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2017. El Prado serà una plataforma per a l’exhibició de diverses propostes i instal·lacions d’art contemporani, que podran ser visitades en aquesta segona edició durant quatre caps de setmana, del 17 de febrer al 12 de març, segons ha donat a conèixer Raquel Mengual. La mostra s’inaugurarà el divendres 17 de febrer a les 20 hores. Es podrà visitar al Prado els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18:30 a 20:30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

D’altra banda, en la programació cultural del mes de febrer d’Ondara, destaca també la projecció, aquest dissabte 4 de febrer a les 19:30 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, del documental “Els valencians d’Amèrica”. Es tracta del quart i últim documental de la sèrie “Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York”; un treball de recuperació històrica d’InfoTV, dirigit per Juli Esteve. Aquest acte tindrà una convidada de luxe: la coneguda artista Finita Terenti, més coneguda com “Trini Reyes”, protagonista de la pel·lícula, i de qui es projectarà un reportatge especial sobre la seua vida, segons ha anunciat Raquel Mengual.

cartel

Un altre esdeveniment destacat d’aquest mes de febrer serà la presentació, el divendres 10 de febrer a les 20 hores a la Casa de Cultura, de l’últim número de la revista de divulgació científica i tecnològica “Daualdeu”. Aquest número tracta sobre les aportacions del cardiòleg Paco Torrent Guasp. En la presentació de la revista científica intervindran Josep Lluís Doménech (membre del consell de direcció); Vicent Ortuño (autor d’una breu biografia sobre Paco Torrent), i Zeus Serrano (Alcalde d’Ondara i metge d’atenció primària).

En l’apartat artístic, per al mes de febrer cal afegir que l’exposició de l’artista Antonio Tirado “Los colores del espíritu” es podrà visitar a la Casa de Cultura d’Ondara del 2 al 28 de febrer, en horari ininterromput de 9 a 21 hores.

Quant a les propostes per al públic infantil destaca el teatre “Els tres porquets” a càrrec d’Àgora Gestió Cultural, per al diumenge 12 de febrer a les 18 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, amb un donatiu de 5 euros. Quant al cicle de l’Hora del Conte a la Biblioteca, al febrer hi haurà quatre noves sessions, els dimecres a les 18 hores: 1 de febrer “El forn de Villaburgo” amb Núria Roselló i Marta Bonet; 8 de febrer “L’illa de l’avi” amb Imma Mas, Manel i Jordi; 15 de febrer “El hombrecillo de papel” amb Rosana Bas, Maria i Anna; i el 22 de febrer “Cocodril s’enamora” a càrrec de “Monipoppins & Cia”.

Cal afegir, entre les iniciatives oferides per la Regidoria de Cultura per a aquest mes, el Taller de Tècnica Vocal que estarà impartit per la cantant soprano Carmen Paula Romero, amb Pepa Álvarez com a pianista acompanyant, que s’impartirà els caps de setmana del 18 i 19 de febrer, i del 25 i 26 de febrer, a la Casa de Cultura d’Ondara. Un taller que va dirigit a cantants amateurs que vullguen iniciar-se al cant o aprofundir en la tècnica vocal, a cantants de cor, a persones que utilitzen la veu en el seu treball; a estudiants de cant dels primers cursos; persones interessades a experimentar amb la veu i conèixer-la des d’àmbits diferents dels que estan acostumats. Més informació sobre preu i inscripcions a la Casa de Cultura.

2017-CARTELL TÈCNICA VOCAL ONDARA-001

Per a culminar febrer, s’efectuarà una última sessió del taller “El poder de la veu humana” a càrrec del coach Juan Cayuela; es tracta del tercer i últim mòdul d’aquest taller que ha tingut molt bona acollida i gran assistència en els dos mòduls anteriors. En aquesta ocasió, se celebrarà a les 20 hores del divendres 24 de febrer en la Casa de Cultura d’Ondara, amb entrada gratuïta.

D’altra banda, pel que fa a l’àmbit de la sanitat, aquest divendres 3 de febrer a les 18:30 hores s’oferirà a la Casa de Cultura la xarrada-col·loqui “Pèrdues de memòria” a càrrec de l’equip de Neurologia de l’Hospital Marina Alta, dins del programa “Activitat i ment activa majors”.

A més, la Regidoria de Sanitat d’Ondara, dirigida per Zeus Serrano, proposa per a aquest mes de febrer el Cicle de Xerrades “Reptes Saludables”, amb quatre ponències, que es desenvoluparan totes elles a les 19:30 hores a la Casa de Cultura d’Ondara. Comencen aquest dimecres 1 de febrer amb la primera ponència a càrrec de la Psicòloga Anna Mas; el dijous 2 de febrer anirà a càrrec de Pedro Espinosa, Llicenciat en CC de l’Esport; la següent serà el dilluns 13 de febrer a càrrec de la Farmacèutica Sara Mud; i l’última serà el dimarts 14 de febrer amb la Nutricionista Mª José Mulet.

Publicado en Actualitat, Cultura.