L’AJUNTAMENT VA GASTAR 21.000 EUROS MENYS A LES FESTES DE SANT JAUME 2016 QUE A LES DE 2015

En el còmput global, s’ha gastat més, però li ha costat menys al poble d’Ondara, pel fet que els ingressos en les festes 2016 van ser superiors als de 2015

Ondara, 24.01.17. Divendres passat 20 de gener es va reunir al Centre Social la Comissió de Sant Jaume per a valorar i fer balanç dels festejos de 2016, així com per a anar concretant i tancant algunes de les gestions necessàries per a les Festes Populars de 2017. En aquest sentit, segons ha confirmat la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, ja s’han triat les orquestres per a les festes d’enguany, així com els grups que actuaran a la Nit de Rock, entre altres decisions que ja s’han pres per part de la Comissió de Sant Jaume per a poder treballar amb antelació i eficàcia.

Quant a la revisió dels comptes de les Festes de Sant Jaume 2016, aquests s’han tancat recentment. Cal destacar que el cost en 2016 per a l’Ajuntament d’Ondara va ser 21.392 euros menor que el cost en 2015, segons va detallar la Regidora de Festes. El cost dels festejos de 2015 per a les arques municipals va ser de 120.498 euros, i el de 2016, va ascendir a 99.105 euros. En el còmput global, s’ha gastat més, però li ha costat menys al poble d’Ondara (el cost total brut en l’exercici 2015 va ser de 139.595 euros, i en 2016, de 143.011 euros). La diferència ve determinada bàsicament pels ingressos en les festes. En 2016, els ingressos van ascendir de 43.905 euros (camisetes, publicitat, patrocinadors entrades de bous, merchandising, aportacions de penyes i quintades, entrades, etc); mentre que en 2015 van ser de 19.096 euros. En la reunió de la Comissió es va deixar patent que en 2016 es va treballar molt per a aconseguir aquests ingressos, i a més de l’aportació de les penyes i quintades, es va comptar amb publicitat a la plaça de bous, a més de les publicitats de col·laboradors al llibre de festes, i també es va comptar amb patrocinadors per a totes les entrades de bous de la vesprada. Gràcies al treball realitzat en l’apartat d’ingressos, al poble d’Ondara li han costat les festes de Sant Jaume 2016 més barates que altres anys, encara que s’haja gastat més diners del pressupostat, com va indicar Mª Carmen Velázquez.

D’altra banda, la Comissió de Sant Jaume va valorar molt positivament la important aposta realitzada en 2016 per les activitats infantils i familiars, buscant tallers, teatres o activitats infantils quasi tots els dies; així com l’ampliació de les activitats musicals, amb la Nit de Rock i els concerts vespertins del Rock&Moll. En la reunió es va destacar també el treball de la Comissió Taurina, que va aconseguir unes actuacions taurines de major qualitat, a més de poder recuperar l’exhibició d’entrades de bous (ampliant-la a 4 entrades).

La valoració que es realitza de les festes de 2016 des de la Regidoria de Festes i Tradicions és molt positiva, si bé es matisa que “sempre es pot millorar”. Mª Carmen Velázquez, que s’encarregava per primera vegada del departament de Festes en 2016, ha volgut agrair a totes les persones que van fer possible les festes l’any passat, i ha demanat la col·laboració de la Comissió per a les pròximes festes de Sant Jaume 2017.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.