ONDARA REALITZA LA COMPLETA SONORITZACIÓ DEL SALÓ DE PLENS PER A MILLORAR L’AUDICIÓ DE LES INTERVENCIONS DELS REGIDORS

sonoritzacio salo plens (2) sonoritzacio salo plens (3)

Es millorarà d’aquesta manera l’àudio dels plens de l’Ajuntament d’Ondara, que s’emeten en directe des de març de 2016

Ondara, 19.01.17. L’Ajuntament d’Ondara ha instal·lat un complet equip de so al saló de plens de l’edifici consistorial. Gràcies a l’estalvi en el departament de Noves Tecnologies durant el passat exercici 2016, s’ha pogut realitzar aquesta intervenció a principis d’enguany 2017 amb un pressupost de 3.500 euros, segons ha confirmat el Regidor de Noves Tecnologies, José Ramiro. Amb l’equip de sonorització, es millorarà l’escolta de les intervencions de tots els regidors de la corporació municipal a les sessions plenàries. Cal recordar que des del 31 de març de 2016, s’emeten en directe per Internet tots els plens de l’Ajuntament d’Ondara, a través del canal de youtube de l’Ajuntament. L’emissió es realitza on line gràcies a la càmera d’alta definició connectada a Internet i instal·lada de forma fixa al saló de plens.

Ara, aquest nou equip de sonorització permet fer un pas més cap a la transparència i per a acostar la política a la participació de la ciutadania, com ha afirmat l’Alcalde i responsable de l’àrea de Participació Ciutadana, Zeus Serrano, qui ha recordat que, amb el compromís d’acostar la política a la ciutadania, primer es va modificar l’hora dels plens (per a celebrar-se en horari de vesprada i no al migdia com fins 2015); després es va instal·lar la càmera per a l’emissió en directe per Internet, i ara s’ha millorat la qualitat de l’emissió amb el nou equip de so, permetent que totes les intervencions dels regidors es puguen escoltar amb la mateixa qualitat d’àudio. Cal indicar que aquesta havia sigut una petició del grup municipal del PP, perquè les intervencions dels edils de l’oposició també pogueren ser escoltades amb qualitat de so.

Segons ha detallat el Regidor de Noves Tecnologies, José Ramiro, la sonorització Saló de Plens, realitzada aquesta setmana, ha consistit en la instal·lació d’un micròfon per a cada regidor, a més de 2 altaveus que permetran una millor audició de les intervencions dels regidors. El material adquirit inclou 2 altaveus, 1 amplificador, 14 micròfons, una taula de mescles digital, i un delay. L’Ajuntament d’Ondara s’ha fet càrrec de tot el material, amb un cost de 3.500 euros. La instal·lació ha sigut realitzada pels estudiants del Grau Superior de Tècnic de So de l’Institut Veles e Vents de Gandia; centre amb què des de l’Ajuntament d’Ondara es va signar un conveni de col·laboració de pràctiques per als seus estudiants. De fet, els dos alumnes de So estan realitzant les pràctiques actualment a l’emissora municipal La Veu d’Ondara.

José Ramiro ha matisat que la instal·lació que s’ha realitzat, (tant la càmera com l’equip d’àudio) “és un pas més per a modernitzar les funcions administratives de l’Ajuntament”, ja que permetrà també retransmetre vídeo-actes. D’altra banda, també ha avançat que està prevista la instal·lació d’un projector i d’una pantalla per a mostrar la documentació que es presenta a cada ple, amb la finalitat d’anar eliminant el paper.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.