NOU MIL PERSONES VAN PASSAR PER LA FIRA DE COMPRES I COMERÇ D’ONDARA 2016

Destaca el nivell alt de satisfacció amb les fires, amb un 8’43, i la important sinergia amb els bars del municipi (el 60% dels assistents a la fira van consumir als bars)

Ondara, 07.12.16. La Regidoria de Comerç i Promoció Econòmica d’Ondara, dirigida per José Ramiro, ha fet públics els resultats de l’enquesta realitzada per una empresa de consultoria durant la passada Fira de Novembre 2016. En concret, l’enquesta es va realitzar durant els dos primers caps de setmana de la fira (12 i 13 de novembre, en la fira comarcal Marina Alta amb els 5 sentits, i 19 i 20 de novembre, en la Fira de Mostres i Comerç).

Entre les dades més destacades es troba l’assistència d’unes 9.000 persones a la Fira de Mostres i Comerç, celebrada els dies 19 i 20 de novembre. Segons les dades obtingudes del compteig, va haver-hi 8.816 assistents a la fira comercial i 3,24 membres per grup, el que dóna un total de 2.721 grups/famílies que van visitar la fira comercial; és a dir, prop de 9.000 assistents i 3.000 grups/famílies. L’impacte de la fira comercial és positiu, atès que el 60% dels assistents han comprat algun tipus de producte o servei, destacant sobretot la venda d’alimentació. En l’enquesta es reflectix també la bona combinació que s’oferia amb la fira medieval i la fira comercial, atès que el 77% dels assistents a la fira comercial, també van anar a la fira medieval. I el 45% van anar a la fira d’atraccions. A més, el 25% dels assistents a la fira comercial va visitar el diumenge el concurs caní. Respecte a la valoració de les activitats de la Fira “Marina Alta amb els 5 sentits” (12 i 13 de novembre), les de major acollida van ser els Showcooking, seguits del fòrum i de les presentacions. Un 40% dels assistents a la fira dels 5 sentits no van participar en cap activitat paral·lela.

Respecte a les sinergies amb altres esdeveniments i amb el comerç d’Ondara, l’enquesta arreplega que la gent que va acudir a la fira del Prado va anar poc a la fira gastronòmica; només un terç dels assistents el primer cap de setmana de la Fira (12 i 13 de novembre) van anar a la fira gastronòmica. El segon cap de setmana (comercial), un escàs 2,5% van acudir a la fira gastronòmica. No obstant això, es produeix un nivell alt de sinergies amb bars; més de la mitat d’assistents a la fira (60%) consumix en els bars del municipi, i prop d’un terç (30%) dels visitants va aprofitar per a acudir a comerços i restaurants d’Ondara. En canvi, s’entén que no es produeixen sinergies turístiques, amb només un 3,6% de visites turístiques a Ondara per part dels visitants.

Segons les dades de l’enquesta, el coneixement de la fira ve donat fonamentalment pel boca-orella (38%); sent el mitjà amb més protagonisme el digital, sobretot les xarxes socials (26,4%) i la ràdio (27,9%). Més del 50% dels assistents acudeixen acompanyats amb la família o parella, i provenen sobretot de les poblacions d’Ondara, El Verger, Pedreguer, Dénia i Beniarbeig.

Les valoracions són en general bones, encara que no excel·lents. Destaca el nivell alt de satisfacció amb les fires (es puntua amb un 8,43 de mitjana). Es valora positivament l’horari (es puntua amb una mitjana del 7,93); l’organització general (7,86) i el lloc/espai (7,79). La valoració rebuda per la fira gastronòmica està per davall del normal (7,2).

El Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro, ha indicat que es tindrà en compte l’anàlisi de les dades d’aquesta enquesta a l’hora de planificar la Fira d’Ondara 2017.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.