L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONSENSUA AMB MITJANES I GRANS SUPERFÍCIES ELS FESTIUS D’OBERTURA EN 2017

Es tancarà en 7 dels 18 festius aperturables, prioritzant el tancament en els tres diumenges de Setmana Santa i Pasqua, els dos últims d’agost, i en els festius locals

Ondara, 05.12.16. L’Ajuntament d’Ondara ha arribat a un acord amb les direccions de mitjanes i grans superfícies radicades a Ondara per a consensuar els festius d’obertura en 2017. L’acord ha estat subscrit a l’Ajuntament d’Ondara per part del Regidor de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, i els representants del Centre Comercial Portal de la Marina, Mercadona, Aki, Eco Orgánico i MasyMas.

Arran d’aquest conveni, i igual que enguany 2016, l’Ajuntament d’Ondara deixa en suspens l’acord plenari de juliol de 2015, pel qual es prenia la iniciativa de sol·licitar la revocació de la declaració de zona de gran afluència turística (ZGAT) per al municipi d’Ondara. Des de 2007, Ondara compta amb la declaració de ZGAT, de conformitat amb la legislació d’horaris comercials de la Comunitat Valenciana (llavors vigent). Des de l’Ajuntament d’Ondara, el Regidor de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, ha matisat que únicament es pot actuar, en l’àmbit municipal, en les temporades afectades per ser ZGAT (que comprèn les temporades de Setmana Santa, Pasqua i estiu), però no fóra d’aquestes dates, ja que en la resta de temporades (incloent Nadal i altres dates assenyalades) el calendari ve determinat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que és qui determina els festius que poden obrir els comerços.

Segons s’estableix en el conveni signat per l’Ajuntament d’Ondara i les grans superfícies per a 2017, dels 18 dies festius o diumenges en què es podria obrir en 2017 a Ondara per ser ZGAT, no s’obrirà en 7 festius (el que suposa dos dies més de festius tancats que els de enguany 2016, quan no s’ha pogut obrir en 5 festius). En concret, es tancaran els tres diumenges de la temporada de Setmana Santa i Pasqua (diumenges 9, 16 i 23 d’abril); també els dos festius locals (dilluns 10 de juliol, Festivitat de la Soledat, i dimecres 26 de juliol, Festivitat de Santa Anna), així com també es tancarà els dos últims diumenges del mes d’agost (20 i 27 d’agost).

En 2017, segons el conveni, es podrà obrir 11 dies dels 18 festius aperturables, en concret els dies 13, 14, i 17 d’abril (Dijous Sant, Divendres Sant i Dilluns de Pasqua); els diumenges del mes de juliol (2, 9, 16, 23, 30 de juliol), els dos primers diumenges d’agost (6 i 13 d’agost), i el dimarts 15 d’agost de 2017.

Per part de les grans superfícies mencionades, durant 2017, es comprometen a no ampliar l’horari comercial més enllà de les 22: 00 hores i a respectar que dels 18 dies festius o diumenge en què es podria obrir en 2017, només s’obrirà els 11 dies indicats. A més, el Director del Centre Comercial es compromet a traslladar aquest acord a totes les empreses ubicades en el Centre Comercial, fent constar que aquest acord s’ha de portar a la pràctica de manera que es respecten els drets laborals dels empleats afectats, quant a jornada i retribucions, i en especial la normativa de conciliació de la vida laboral i familiar. Les parts es comprometen a tornar a reunir-se a partir de setembre de 2017, per a revisar, si és el cas, el conveni subscrit de cara a l’any 2018.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.