PRESENTACIÓ DEL LLEGAT DE MARINO SENDRA A LA CASA DE CULTURA

L’Ajuntament d’Ondara reconeix públicament l’aportació de Milagros Pons Ginestar al patrimoni local

Ondara, 05.12.16. Divendres passat va tindre lloc a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura d’Ondara la presentació del llegat de Marino Sendra, i l’exposició de motius taurins que es podrà visitar durant tot aquest mes de desembre. L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, que va ser l’encarregat de fer lliurament d’un obsequi commemoratiu amb què l’Ajuntament d’Ondara agraeix a Milagros Pons Ginestar la seua aportació al patrimoni local. Va ser arreplegat pels germans de Milagros, Valeriano i Andrés Pons, els que van excusar la presència de la filla de l’homenatjada per motius personals, però van transmetre el seu agraïment a l’Ajuntament d’Ondara per aquest detall.

llegat-marino-sendra-milagros-pons-2llegat-marino-sendra-milagros-pons-7

Milagros Pons Ginestar, hereua de Marino Sendra, va cedir a l’Ajuntament d’Ondara el pis de la primera planta de l’edifici del Cafè Sendra (lloc on actualment està l’emissora municipal de ràdio i el Casal Jove), així com tot el material i documentació que existia tant al local del Sendra, com al pis. En concret, el llegat es compon, a més del pis, per més de 1.300 cartells de motius taurins, i més de 50 arxivadors plens de documentació taurina, revistes, fotos i altres documents. Tot això es troba actualment a l’arxiu històric municipal d’Ondara. En l’exposició que es va inaugurar el divendres a la Casa de Cultura, es pot contemplar una selecció d’una vintena dels cartells taurins, destacant el cartell de la correguda de bous inaugural de la Plaça de Bous d’Ondara, de 1.901, entre altres cartells originals.

llegat-marino-sendra-milagros-pons-4llegat-marino-sendra-milagros-pons-6

L’assessor de patrimoni històric i municipal, Vicent Ortuño, va recalcar en la presentació que gràcies al llegat de Marino Sendra, es va incrementar el patrimoni del poble d’Ondara, amb una donació tan important com és un bé immoble, i amb material i documentació de gran transcendència històrica. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va voler agrair públicament a Milagros Pons Ginestar aquesta donació de gran valor (efectuada fa més de 20 anys), i va animar a la gent a seguir aquest exemple i realitzar donacions o cessions de materials històrics.

llegat-marino-sendra-milagros-pons-3llegat-marino-sendra-milagros-pons-1

Publicado en Actualitat, Cultura.