ÈXIT EN LA I MARATÓ DE SALUT A ONDARA

Els passats dies 29 i 30 novembre es va celebrar a Ondara la I Marató de Salut organitzada per les farmàcies comunitàries Fernando Mud i Mª Dolores Castelló i el Centre de Salut d’Ondara i amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat. Aquesta iniciativa va tindre un gran èxit ja que van participar un nombre important de veïns i veïnes del poble i, sobretot, perquè aquestes persones van poder fer-se una idea sobre el seu estat de salut.

En paraules de Fernando Mud, doctor en Farmàcia i un dels organitzadors de la iniciativa, «aquesta primera marató de salut ha servit a la gent per saber com estan. Alguns d’ells s’han vist sorpresos perquè els van eixir alguns valors alterats i es pensaven que estaven bé. Amb això vull dir que la prevenció és fonamental per a detectar problemes». A més a més, «hem aconseguit que certes persones que són fumadores hagen decidit que volen deixar de fumar, hem aconseguit conscienciar-los sobre la necessitat de deixar de fumar».

La I Marató de Salut també va comptar amb una xerrada que van realitzar Fernando Mud i Rafael Gómez-Ferrer, coordinador del Centre de Salut d’Ondara. L’objectiu era informar als presents sobre les malalties cardiovasculars, quins són els factors de risc, explicar com evitar tindre problemes d’aquestes característiques per mitjà d’hàbits de vida saludables i també com tractar-los en cas que apareguen. També es va fer un taller sobre com prendre’s la tensió a casa sense necessitat d’anar al metge o a la farmàcia.

Publicado en Actualitat.