Ondara corre en favor d’Etiòpia en el Dia Mundial per la infància

* Comunicat remès des de l’Escola d’Educació Infantil Les Marjals *

img-20161118-wa0233

El passat divendres 18 de novembre es va celebrar el Dia Mundial de la Infància a l’escola d’Educació Infantil «Les Marjals» d’Ondara. Les mestres de l’escola, junt les estudiants del primer curs del cicle formatiu d’Educació Infantil de l’institut Xebic organitzaren una cursa anticipant el Dia Mundial per la Infància, amb la col·laboració de l’AMPA de Les Marjals i la entusiasta participació de les famílies. Amb aquesta cursa xiquets i xiquetes de 3, 4 i 5 anys d’Ondara es solidaritzaren amb altres infants d’Etiòpia, en situació de vulnerabilitat degut a la sequera que afecta la salut de la infància i de les seues famílies, provoca escassetat d’aliments i en dificulta l’accés a l’educació.

Amb la cursa, cada xiqueta i xiquet de «Les Marjals» van buscar patrocini entre les seues famílies i veïnatge amb el fi de contribuir al finançament dels projectes d’atenció a la salut, l’alimentació i l’educació. En participar en la cursa escolar els més menuts van defensar els drets d’altres xiquets iguals que ells, ajudant-los perquè pugen tindre accés a aigua potable, una alimentació adequada i educació.

Al finalitzar la cursa s’ho passarem d’allò més bé amb un Porrat amb tallers on van participar tota la comunitat educativa, mostrant que, a Ondara, escola, família i educació en valors van agafats de la mà. Els alumnes d’Educació Infantil també van fer amb molta il·lusió articles que es van vendre al Mercat Solidari, arrodonint la reivindicació del Dia Mundial de la Infància celebrat aquest diumenge.

Cal destacar que des de fa dos anys el IES Xebic i Les Marjals col·laboren en diferents activitats a través de la coordinació entre el cicle superior d’Educació Infantil i les docents de Marjals, mostrant que la diferència d’edats entre els estudiants dels dos centres, no interfereix alhora de que siguen una motivació mútua per a l’aprenentatge.

img-20161118-wa0009

 

* Comunicat remès des de  l’Escola d’Educació Infantil Les Marjals * 

Publicado en Associacions.