ONDARA APROVA REDUIR EL GRAVAMEN DE l’IBI DEL 0’73 AL 0’70 EN BÉNS IMMOBLES URBANS

Ondara, 14.11.16. L’Ajuntament d’Ondara ha celebrat hui una sessió extraordinària del Ple de la corporació Municipal per a aprovar de forma provisional la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’’Impost sobre Béns Immobles de l’IBI que ha de regir des de l’1 de gener de 2017. La modificació aprovada consisteix a reduir el tipus de gravamen i quota dels béns immobles urbans al 0,70 % (actualment és del 0,73 %). El motiu de la seua aprovació en ple extraordinari es deu al fet que s’ha d’aprovar de forma provisional, publicar-se 30 dies abans i publicar-se de forma definitiva en el BOP abans del 30 de desembre de 2016, perquè entre en vigor l’1 de gener de 2017. La modificació de l’ordenança ha comptat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (Compromís-PSPV) i en contra del PP.

favor-equip-governcontra-pp

Segons he explicat la Regidora d’Hisenda, Pepa Gasquet, les modificacions proposades en les tarifes i els tipus impositius es consideren necessàries per a anivellar la previsió d’ingressos i despeses del pressupost de l’exercici 2017. L’objectiu de l’Equip de Govern és que els veïns d’Ondara no vegen incrementada la quota que paguen en concepte d’IBI. Cal recordar que arran de la revisió cadastral en el municipi, efectuada pel Ministeri d’Hisenda l’any 2012, les modificacions dels valors cadastrals s’estan aplicant de forma progressiva al llarg de 10 anys, repartint la pujada un 10% anual des de 2013.

En el cas de la baixada del tipus impositiu de l’impost de Béns Immobles urbans per a 2017, es reduirà un 3% respecte a 2016, passant del 0,73% al 0’70%. Segons ha confirmat la Regidora d’Hisenda, Pepa Gasquet, es tracta d’una reducció del tipus de gravamen a fi de compensar de manera general l’augment dels efectes de la revisió cadastral en el municipi, efectuada l’any 2012. Cal recordar que en 2016 ja es va realitzar una baixada del tipus de gravamen, passant de 0,80% en 2015, al 0’73% en 2016.

L’Ajuntament no pot evitar aquesta pujada cadastral, però sí que pot actuar en un impost municipal com és l’IBI per a tractar de compensar els seus efectes, segons ha concretat l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, qui ha deixat clar, arran de la pregunta del portaveu del grup municipal del PP, Javier Lozano, que la valoració cadastral realitzada durant el mandat de l’anterior corporació en 2012 ja és efectiva i no es pot impugnar en estar fora de termini la possible impugnació.

Javier Lozano va argumentar el vot en contra del PP en que no s’ha comptat amb el seu grup per a prendre aquesta decisió, afegint que aquest coeficient es podria haver rebaixat encara més del 0,70%. Al que Pepa Gasquet va indicar que el coeficient es va abaixant de forma progressiva anualment, i que sempre que vullguen informació, l’oposició té obertes les portes de l’Ajuntament per a recaptar informació.

regidora-pepa-gasquet javier-lozano-pp

Publicado en Actualitat, Política.