LA II FIRA MARINA ALTA EN ELS 5 SENTITS. EL GUST COMPTARÀ AMB 41 EXPOSITORS ENTRE AJUNTAMENTS, ENTITATS I EMPRESES DE LA COMARCA

 roda-premsa-fira-marina-alta-1roda-premsa-fira-marina-alta-2

L’esdeveniment se celebrarà els dies 12 i 13 de novembre al Prado d’Ondara, emmarcat en la “Fira de Fires d’Ondara 2016”

Ondara, 03.11.16. Ondara ha acollit aquest matí la presentació de la II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust; un esdeveniment que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de novembre al Prado d’Ondara, i que comptarà amb la participació d’Ajuntaments, institucions, associacions i empreses de la comarca, amb l’objectiu de potenciar la gastronomia, el menjar, el beure i la relació entre els productes agrícoles i la cuina de la Marina Alta. La “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust” és un esdeveniment emmarcat en la celebració de la XXXI Fira de Fires d’Ondara, que es desenvoluparà del 12 al 27 de novembre.

La presentació de la “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust” a l’Ajuntament d’Ondara ha comptat aquest matí amb una nombrosa presència de representants dels municipis i entitats participants; així, han assistit el President de la Macma i Alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; el Diputat Provincial i Alcalde de Xàbia, José Chulvi; el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica d’Ondara, José Ramiro; el gerent de la Macma, Jovi Lozano; els Alcaldes de Pego, Beniarbeig, Els Poblets, i El Verger, i els Regidors de Turisme i Promoció Econòmica d’El Verger, Gata de Gorgos. Els Poblets i Poble Nou de Benitatxell; així com els representants de CEDMA, Jovempa i Grup Melic.

img_5857 img_5864

Segons ha explicat el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro, la “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust, se celebrarà al Prado d’Ondara durant el primer cap de setmana de la Fira de Novembre (12 i 13 de novembre). Es crearà un fil argumental de la fira que recaurà sobre els sentits, on cada edició es plantejarà en un dels cinc sentits (gust, oïda, tacte, olfacte i vista). En aquesta edició, es començarà pel gust, i comprendrà tot el que represente el menjar i el beure, des de la producció fins a la comercialització, passant per la distribució i l’elaboració. Cada estand participant en la fira s’orientarà cap aquest sentit, amb propostes relacionades amb la gastronomia, restauració, productors, tasts, etc., i es podran realitzar diferents tipus d’activitats relacionades, com ara mostres de cuina, demostracions, o degustacions, amb la participació d’entitats i organismes comarcals. José Ramiro ha indicat que es tracta d’un projecte que “no és d’Ondara, sinó de tots els pobles de la comarca”, sent l’Ajuntament d’Ondara qui s’encarrega de l’esdeveniment en l’àmbit de la infraestructura.

La “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust comptarà amb la presència d’Ajuntaments, institucions, associacions i empreses de la comarca. Està confirmada l’assistència a aquesta edició de 41 expositors participants, incloent-hi els Ajuntaments de 25 municipis (dels 33 pobles de la Marina Alta): Calp, Teulada-Moraria, Beniarbeig, Ondara, Dénia, Els Poblets, Ràfol d’Almúnia, Benidoleig, Mancomunitat Vall de Pop (Alcanalí, Benigembla, Benissa, Llíber, Murla, Parcent, Senitja i Xaló), Poble Nou de Benitatxell, El Verger, Xàbia, Gata de Gorgos, Mancomunitat de Pego i Les Valls ( Pego, l’Atzúbia, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà, i la Vall de Gallinera); així com entitats comarcals; Macma, Patronat Costa Blanca, Cedma, Aethma, CDT, Jovempa Marina Alta, IECMA, Grup Melic; i empreses de la Marina Alta; La Coqueria-Mossets Artesants, Aquarica (Ondara), Tot Carn i Més …( Pego), Vinalia Vinotecas, Pastisseria Vitòria, Carnisseria Picó, Altana Fruits Secs, i Cerveseria de la Marina Alta. A més a més, Ràdio Dénia Cadena SER realitzarà un programa en directe el dissabte al matí des de la Fira Marina Alta.

L’Alcalde de Dénia i president de la Macma, Vicent Grimalt, ha constatat l’interès de la Macma en la cohesió i integració de la comarca, indicant que aquesta fira és un exemple de “fer comarca” i una plataforma idònia de promoció comarcal; en aquest cas, amb un “projecte lligat de forma important al turisme com és la gastronomia”. Respecte d’això, ha detallat que és, en aquesta línia, en la que es treballa mitjançant el projecte de “Ciutat Creativa de la Gastronomia”; amb el que es persegueix la unió de tots els pobles de la Marina Alta per a treballar conjuntament i que la comarca isca avant.

Dins de la “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust se celebrarà, coordinat per la Macma, el II Fòrum Comarcal Marina Alta, que, com a novetat, s’emplaçarà en la carpa exterior annexa al Prado. El Fòrum, segons ha detallat el gerent de la Macma, Jovi Lozano, comptarà amb una intensa programació que inclourà intervencions, ponències i tallers relacionats amb la gastronomia i la producció agrícola; que abordaran “la relació entre els productes agrícoles i la cuina de la comarca”. L’objectiu és reivindicar “la nostra cuina i els productes de la nostra terra”. El contingut divulgatiu es concentrarà el dissabte al matí, amb presentacions dels projectes de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Unesco (Dénia&Marina Alta); de la “Festa de la Fava i el suc de Moscatell” de Poble Nou de Benitatxell; del IV Fòrum i Setmana Gastronòmica de «l’Arròs a Banda & A Banda de l’Arròs»(Dénia i AEHTMA); de “l’Esmorzà” (Ajuntament del Verger); o de la Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera. A més, hi haurà un acte d’homenatge a la cuinera Pepa Romans, i també el Fòrum: “Quin és el menú de la Marina Alta?”. La programació del dissabte a la vesprada i del diumenge serà més lúdica i didàctica. El dissabte i diumenge a la vesprada es realitzaran uns tallers infantils de coques a càrrec de La Coqueria-JOVEMPA, i altres d’embotit a càrrec de “Ca Paquitina”. El diumenge al matí hi haurà tres Showcooking: “Pastissets” (de Tourist Info Vall de Pop); un altre de l’Ajuntament del Verger; i el de “Berenaret de Pasqua” (de Gata de Gorgos).

D’altra banda, també s’ha editat un calendari gastronòmic anual que arreplega la majoria d’esdeveniments anuals que se celebraran en la Marina Alta durant 2017, i que inclou més de 60 activitats per tota la comarca, entre rutes gastronòmiques, fires i intercanvis, entre altres propostes, com ha detallat Luis Silvestre (Grup Melic).

PROGRAMACIÓ FÒRUM II FIRA COMARCAL MARINA ALTA 2016

DISSABTE 12 de NOVEMBRE de 2016

10.30 h – INAUGURACIÓ de la II Fira Comarcal. Visita i presentació dels estands amb acompanyament de dolçaina i tabalet.

11.00 h – Presentació de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO. Dénia & Marina Alta #Tasting Life.

11.30 h – Presentació de la Festa de la Fava i del suc de Biomoscatell de Poble Nou de Benitatxell.

11.45 h – Presentació del IV Fòrum i Setmana Gastronòmica de «L’Arròs a Banda & A Banda de L’Arròs». Ajuntament de Dénia (Dep. Turisme) i AEHTMA.

12.00 h – Presentació del projecte “L’esmorzà” Ajuntament del Verger.

12.20 h – Presentació de la Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera.

12.40 h – Acte d’Homenatge a la cuinera Pepa Romans i Projecció del reportatge de TVE sobre la seua cuina.

13.00 h – Fòrum: “Quin és el menú de la Marina Alta?”.

18.00 h – Taller infantil de coques La Coqueria-JOVEMPA.

19.15 h – Taller d’embotit i demostració “Ca Paquitina”.

DIUMENGE 13 de NOVEMBRE de 2016

11.30 h – Showcooking: “Pastissets” Tourist Info Vall de Pop.

12.00 h – Showcooking: A càrrec de l’Ajuntament del Verger.

12.30 h – Showcooking: “Berenaret de Pasqua” A càrrec d’Ajuntament de Gata de Gorgos.

17.00 h – Taller infantil a càrrec de CEDMA (Primera part al fòrum i després pel recorregut del recinte).

18.15 h – Taller infantil de coques La Coqueria-JOVEMPA.

19.15 h – Taller d’embotit i demostració “Ca Paquitina”.

20.30 h – Acte de cloenda de la II Fira Comarcal Marina Alta.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.