EL V GRAN FONS d’ONDARA SE CELEBRA EL 13 DE NOVEMBRE

 

El Club d’Atletisme d’Ondara i la Regidoria d’Esports presenten la cinquena edició de la prova, que passarà per quatre municipis i tindrà 15 quilòmetres

Ondara, 26.10.16. Ondara acollirà el diumenge 13 de novembre la celebració del V Gran Fons d’Ondara, la ja consolidada carrera de mitja distància de la població. Amb 15 quilòmetres de distància, tindrà eixida i meta al costat del Prado d’Ondara, organitzada pel Club d’Atletisme d’Ondara, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara. La prova passa per quatre termes municipals: Ondara, Beniarbeig, Sanet i Negrals, i Benidoleig. La presentació d’aquesta carrera s’ha realitzat aquest matí amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; la Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa; i els representants del Club d’Atletisme d’Ondara, Pep Giner, Paco Giner i Blas Artesero. La carrera coincidirà amb la celebració del primer cap de setmana de la Fira d’Ondara 2016, sent els esdeveniments destacats aquest diumenge 13 de novembre la “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust”; la Fira d’Atraccions; i la Fira Gastronòmica, per la qual cosa, la celebració del Gran Fons dota d’un esdeveniment esportiu de primer orde a aquest primer cap de setmana de fira.

La Regidora d’Esports, Mar Chesa, ha expressat el suport del seu departament a aquesta iniciativa. Així mateix, ha agraït la iniciativa del Club d’Atletisme d’Ondara a l’hora d’impulsar aquesta carrera, i ha destacat la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil, Ondara Custom Club i de Màxima Bikes en el seu desenvolupament. A més, ha volgut agrair la col·laboració i el suport dels municipis de Beniarbeig, Sanet i Negrals, i Benidoleig, per on passa la prova.

La carrera es pot dividir en tres parts diferenciades: des de l’eixida fins al quilòmetre 4. Comença amb un recorregut urbà de 2,5 Km per Ondara (i un primer pas per meta) fins a arribar a Beniarbeig. Es tracta d’una part ràpida i bàsicament plana. La segona part comprèn des del quilòmetre 4 fins al quilòmetre 7; des de Beniarbeig fins a Sanet i Negrals. És una part més exigent. El recorregut és de pujada, amb un desnivell mitjà del 3%. El punt més alt de la prova es troba al quilòmetre 6, després d’haver eixit de Beniarbeig i abans d’arribar a Sanet i Negrals. La tercera i última part de la carrera va des del quilòmetre 7 fins a la meta (quilòmetre 15). Després d’abandonar Sanet i Negrals, comença la part ràpida de la carrera; un recorregut de progressiva i suau de baixada fins a arribar a la meta a Ondara. El recorregut passarà per Pamis i després s’arribarà a Ondara pel carril bici del poliesportiu, fins entrar al poble i arribar a la meta, ubicada al costat del Prado.

Les inscripcions per a la carrera es poden realitzar a través de la web de somesport https://www.somesport.com.

L’import de la inscripció és de 9 euros. El termini d’inscripció ja està obert i finalitza l’11 de novembre. La carrera tindrà trofeus en les categories Sub-23, Senior, Veterans A, Veterans B, Veterans C i membres del Club d’Atletisme d’Ondara o de l’Ondara Tri-esport. L’edat mínima per a participar és de 18 anys. L’arreplegada de dorsals es podrà efectuar el dissabte 12 de novembre en la botiga Tururac Esports de Dénia de 17 a 20 hores, o el mateix dia de la carrera, de 8:30 a 9:30 hores en la línia d’eixida. L’eixida de la carrera s’ha avançat i començarà a les 10 hores.

Publicado en Actualitat, Esports.