ONDARA CELEBRA LA XXXI “FIRA DE FIRES” DEL 12 AL 27 DE NOVEMBRE

 

La principal novetat de la fira de novembre és la celebració de la Fira Gastronòmica durant els tres caps de setmana en cadascun dels establiments participants

Ondara, 24.10.16. Ondara celebrarà del 12 al 27 de novembre la XXXI Fira de Fires. La tradicional Fira de Fires d’Ondara tornarà a ser un esdeveniment plenament consolidat on la promoció econòmica, la gastronomia, l’oci, el comerç i l’oferta lúdica es donen de la mà per a aconseguir atraure a milers de visitants. La presentació de la Fira d’Ondara 2016 ha comptat aquest matí amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro; el president de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO) Juanjo Mahiques; i la tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina. La presentació ha comptat a més amb l’artista artífex del cartell d’aquesta edició 2016, el pintor Toni Ortolà, qui ha explicat que la imatge abstracta que il·lustra el cartell reflecteix la fusió entre la velocitat de les atraccions de la fira, la gastronomia i el sentit del gust; d’ací els colors, el cercle que assembla un plat, i la sensació que està girant.

explicacio-cartell-fira

Una cosa diferent i arriscada; una imatge provocadora i impactant que és el que es buscava, segons ha confirmat José Ramiro, el qual ha donat les gràcies a Toni Ortolà per aquesta obra.

cartell-fira-2016-ondara-definitiu-totes-les-setmanes

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, ha afirmat que la Fira d’Ondara és una data assenyalada en la comarca, perquè Ondara es converteix en un punt de referència quant a l’oci, el comerç, i les activitats lúdiques i gastronòmiques, i ha aprofitat públicament per a convidar a la ciutadania a la Fira d’Ondara, “de la que estem molt orgullosos.”

zeus-fira

Segons ha explicat el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro, el primer cap de setmana, els dies 12 i 13 de novembre, se celebraran els esdeveniments “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust”; Fira d’Atraccions; Fira Gastronòmica i Gran Fons d’Ondara. El segon cap de setmana firal (19 i 20 de novembre) estarà dedicat a la XXXI Fira de Mostres i Compres; el Mercat Medieval, la Fira d’Atraccions, el Concurs Caní, la Fira Gastronòmica i, en esports, la Partida de Llargues. I el tercer i últim cap de setmana (26 i 27 de novembre) el protagonisme recaurà en la Matinal Motera, el Diumenge de Tapeig al Prado, la Concentració de Vehicles Clàssics, la Fira d’Atraccions i la Fira Gastronòmica. La fira d’atraccions repetirà ubicació, i s’instal·larà a l’aparcament públic situat a l’entrada nord del nucli urbà, al carrer Nacions Sense Estat, al costat del MasyMas. Els dies del xiquet de la fira d’atraccions seran els dimecres 16 i 23 de novembre, i les atraccions tindran el preu de 1,5 euros.

jose-fira

En aquesta ocasió, José Ramiro ha destacat que la principal novetat de la Fira d’Ondara 2016 serà la celebració de la Fira Gastronòmica durant els tres caps de setmana en els propis establiments participants. En aquesta edició participaran 12 negocis de restauració en la proposta, que estaran connectats mitjançant un “trenet” que efectuarà una ruta circular, cada 30 minuts, portant als clients de local en local perquè puguen gaudir dels plats i tapes més saborosos i d’un menú degustació especial de Fira amb productes de temporada i típics del nostre territori. A més, tots els menús comptaran amb un element en comú que enguany serà la “pansa”; amb l’objectiu que els negocis participants es puguen incloure pròximament en la “Ruta dels Riuraus”. Els bars i restaurants que participen en aquesta nova Fira Gastronòmica 2016 són Hotel Ramis; Bar Restaurant Alfatares; Va de Bo; Allí Baix Bar; Restaurant Bar Plaça de Bous; Cafè Sendra; Bar Restaurant El Gallego; Bar La Xata; Bar La Parada – L’Euro; Bar El Terrat, Il’ Frateli «La Nonna», i Tasta’m. El “trenet” realitzarà la seua ruta circular, gratuïta per als usuaris, els dissabtes de 13 a 20 hores i els diumenges de 12 a 16 i de 17 a 20 hores, durant els tres caps de setmana de la fira. A més, tots els establiments participants oferiran entre setmana el menú especial de fira (tots els dies del 12 al 27 de novembre). Des de l’Ajuntament d’Ondara s’editarà un fullet amb el plànol i ubicació de tots els negocis participants de la Fira Gastronòmica 2016.

I CAP DE SETMANA: II FIRA MARINA ALTA EN ELS 5 SENTITS “EL GUST”, FIRA D’ATRACCIONS, FIRA GASTRONÒMICA I GRAN FONS d’ONDARA

Quant a la “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust, que se celebrarà al Prado d’Ondara durant el primer cap de setmana de la Fira de Novembre (12 i 13 de novembre), cal indicar que la novetat és que se centrarà aquesta edició en el “gust” per a potenciar la gastronomia comarcal. Cada any, aquest esdeveniment comarcal, que compleix amb aquesta la seua segona edició, es dedicarà a un dels cinc sentits. Aquest 2016 se centrarà en sentit del gust, i cada estand s’orientarà cap aquest sentit, amb propostes relacionades amb la gastronomia, restauració, productors, tasts, etc., i es podran realitzar diferents tipus d’activitats relacionades, com ara mostres de cuina, demostracions, o degustacions, amb la participació d’entitats i organismes comarcals.

D’altra banda, els diferents regidors i tècnics de turisme comarcals han manifestat l’interès de treballar en coordinació i presentar en la fira un calendari gastronòmic anual que arreplegarà la majoria d’esdeveniments anuals que se celebraran en la Marina Alta durant 2017. De manera que aquest esdeveniment comença a generar sinergies entre els participants; que és un dels objectius amb què va ser creada la Fira Comarcal, la finalitat de la qual és disposar d’un punt de trobada de tots els actius (municipis, empreses, i associacions) per a buscar sinergies, exposar totes les potencialitats a nivell individual i col·lectiu comarcal, i consolidar aquesta fira anualment com a aparador intern i extern.

La “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust comptarà amb la presència de diversos Ajuntaments, institucions, associacions i empreses de la comarca. Ja està confirmada l’assistència a aquesta edició de 25 participants (entre municipis, institucions, empreses, i associacions): Calp, Teulada-Moraria, Beniarbeig, Ondara, Dénia, Els Poblets, Mancomunitat de la Retoria, Benidoleig, Mancomunitat Vall de Pop, Poble Nou de Benitatxell, El Verger, Xàbia, Gata de Gorgos, Mancomunitat de Pego i Les Valls; Macma, Baleària, Cedma, Aethma, CDT, Jovempa, IECMA, Grup Melic; Bodegas Leopoldo, Pastisseria Vitòria, Carnisseria Picó, i Cerveseria de la Marina Alta.

Dins de la “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust es tornarà a impulsar, coordinat per la Macma, el II Fòrum Comarcal Marina Alta, que com a novetat, se celebrarà en la carpa exterior annexa al Prado. El Fòrum comptarà amb una intensa programació durant el primer cap de setmana de fira que inclourà intervencions, ponències, taula redona i tallers relacionats amb la gastronomia i la producció agrícola.

D’altra banda, el diumenge 13 de novembre se celebrarà una prova esportiva d’especial repercussió: el V Gran Fons d’Ondara, organitzat pel Club d’Atletisme d’Ondara amb eixida i meta al costat del Prado d’Ondara.

II CAP DE SETMANA: XXXI FIRA DE MOSTRES I COMPRES, MERCAT MEDIEVAL, FIRA D’ATRACCIONS, FIRA GASTRONÒMICA, CONCURS CANÍ I PARTIDA DE LLARGUES

Els dies 19 i 20 de novembre tindrà lloc la 31a edició de la Fira de Mostres i Compres. Un esdeveniment plenament consolidat, de rellevància interprovincial, segons ha destacat la tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina, en el que els comerços i empreses locals, i també algunes comarcals, oferiran una mostra de les seues ofertes en productes i serveis, amb preus especials de fira. Més d’una trentena d’expositors han confirmat la seua presència en aquesta fira, que compta amb una gran presència de negocis associats a l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO. En aquesta XXXI edició de la fira hi ha confirmada l’assistència de 34 expositors, sent 24 d’ells locals, amb estands dins i també a l’exterior del Prado. Des de l’ADL local s’ha destacat la importància de l’aposta de l’Ajuntament a l’hora de potenciar tots els comerços i empreses locals, i fomentar el seu associacionisme a través d’ACO, associació a què l’Ajuntament d’Ondara presta suport de manera diària i contínua.

Per la seua banda, el president d’ACO, Juanjo Mahiques, ha indicat que alguns establiments associats participaran en la Fira Comarcal, i que molts ho faran en la Fira de Mostres. A més ha anunciat que ACO realitzarà una campanya d’animació comercial que es desenvoluparà durant la Fira i Nadal, amb un sorteig de 1.500 euros entre els clients; 1.000 euros de primer premi i 500 de segon premi, que es podran consumir realitzant compres en els establiments ACO.

En aquesta edició de la fira de mostres i compres, es tornarà a incloure la instal·lació d’una zona de fòrum en la que els expositors podran programar xarrades o mostres dels seus productes o serveis. Els negocis participants són els següents: JFM, Màxima Bikes, Monverd, Mercado del Automóvil, Alberto Picó, Coletas , Manolo Fotògraf, Luansa, Maika Regals, Nebur, Bernardo Ortolà, Yorkis, Motos Mahiques, Gala’s, Agrupació mutua, Autoescola Bahia, Proseg Seguridad, Proteknon, Alfaidees, Passicos, Calçats Dora, Autoescola Ondara, Confortgama, Més de mil viatges, Hiper riego, Kobold, Ana Garrido, Caser Seguros – Raül Soldevila, Comersintex, Aquadea, Steam It, Aquarica i Carnaby Street.

D’altra banda, el Mercat Medieval s’instal·larà el dissabte 19 i diumenge 20 de novembre en places del casc històric: la Plaça del Convent, la Plaça Major, i la Plaça de Sant Antoni, concentrant en aquests nuclis un atractiu recorregut històric, que comptarà amb les parades de venda de productes, de menjar i beguda, així com amb animació, animals i activitats infantils.

Aquest cap de setmana continuaran els esdeveniments de la fira d’atraccions i la fira gastronòmica en els propis establiments participants, i a més el diumenge 20 de novembre se celebrarà el Concurs Caní en horari matutí.

En l’àmbit esportiu, per al diumenge 20 de novembre, Ondara serà una de les seus del I Circuit a Llargues la Bolata, organitzat per la Federació de Pilota Valenciana, amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d’Ondara i de l’Ajuntament d’Ondara. L’esdeveniment es disputarà amb dos partides al matí i una a la vesprada al carrer Llibertat, i comptarà amb jugadors professionals, suposant la celebració d’una festa de la pilota valenciana al carrer durant tota la jornada.

III CAP DE SETMANA: MATINAL MOTERA, DIUMENGE DE TAPEIG AL PRADO, CONCENTRACIÓ DE VEHICLES ANTICS, FIRA D’ATRACCIONS, I FIRA GASTRONÒMICA

D’altra banda, el tercer i últim cap de setmana de fira (26 i 27 de novembre), se celebrarà la Matinal Motera; el dissabte amb els concerts vespertins a l’escenari ubicat en la part posterior del Prado, i el diumenge al matí, amb la gran concentració motera organitzada per Ondara Custom Club, amb la que s’espera repetir l’èxit d’edicions anteriors, quan van participar més de 1.000 motos provinents de tota Espanya. La matinal motera comptarà amb l’actuació, el dissabte a la vesprada, dels grups Siana Soul i Why Not, i el diumenge al matí, de Marcos Elvis i La Moe Bad.

La XIII edició de la Matinal Motera se celebrarà a l’Avinguda Doctor Fleming, mentre que la Concentració de Vehicles Antics tindrà lloc com a novetat a l’Avinguda d’Alacant. El “trenet” servirà així per a vertebrar ambdós esdeveniments. El “Diumenge de tapeig al Prado” completarà la programació de l’últim diumenge de fira, amb degustacions gastronòmiques a càrrec dels estands participants dins del Prado.

A més, aquest últim cap de setmana continuarà la fira d’atraccions i la fira gastronòmica, amb el trenet que portarà als usuaris de ruta pels establiments participants.

FIRA NADALENCA HELP DÉNIA MARINA ALTA

Per a calfar motors de cara a la Fira d’Ondara 2016, el dissabte 5 de novembre el Prado acollirà la Fira Nadalenca de l’Associació Help Dénia Marina Alta de 9:30 a 16:00 hores, amb parades clàssiques de Nadal. Els beneficis per la participació dels estands es destinaran a la labor social i d’obres de caritat d’aquesta agrupació comarcal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.