ONDARA VA ACOLLIR LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE I EXPOSICIÓ “MIQUEL VAQUER CALUMARTE. LA DESCOBERTA d’UN PINTOR ONDARENC”

   pres-llibre-i-expo-miquel-vaquer-3 pres-llibre-i-expo-miquel-vaquer-2

L’acte va comptar amb la presència de quatre fills del pintor

Ondara, 17.10.16. Divendres passat, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir la presentació del llibre titulat “Miquel Vaquer Calumarte. La descoberta d’un pintor ondarenc” i la inauguració d’una exposició de pintura amb una selecció d’obres d’aquest pintor ondarenc; un acte organitzat per la Regidoria de Cultura d’Ondara i l’Associació Cultural Ocell. Els actes van comptar amb l’assistència de familiars de l’artista Miquel Vaquer Calumarte (Ondara 1910-València 1988), entre ells, quatre dels seus fills: Rubèn, Miquel, Mònica i Cristina (que va vindre expressament des de Barcelona per a la presentació). La presentació i inauguració va comptar a més amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; membres de la corporació, i desenes de persones que van assistir com a públic, en un acte que va comptar amb una alta assistència.

El llibre “Miquel Vaquer Calumarte. La descoberta d’un pintor ondarenc” és el sisè volum de la col·lecció “Personatges i Fets d’Ondara” (editada per l’Associació Cultural Ocell amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, dins del catàleg d’Edicions 96). Aquest volum recupera part de la biografia del pintor, desconeguda pels veïns del poble, i mostra la varietat pictòrica de Miquel Vaquer Calumarte segons les seues diferents etapes. En la presentació del llibre van participar els seus autors, David Vaquer Bosch (nét del pintor) i Vicent Ortuño Ginestar; així com l’escriptor Jovi Lozano-Seser (introductor de la presentació); i l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano. A més, el seu fill Miquel Vaquer va tindre unes paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Ondara per aquest record cap a la vida i obra de son pare. Després de la presentació, els assistents van donar un breu passeig per a visitar el carrer que porta el nom del pintor ondarenc, i que està situat en paral·lel al carrer Dénia.

pres-llibre-i-expo-miquel-vaquer-6pres-llibre-i-expo-miquel-vaquer-4

D’altra banda, en l’exposició “Miquel Vaquer Calumarte. La descoberta d’un pintor ondarenc”, es poden contemplar fins al 5 de novembre a la Casa de Cultura d’Ondara tres obres que han estat recentment donades pels fills del pintor a l’Ajuntament d’Ondara: un autoretrat; un retrat de la seua dona vestida de gitana, i un altre d’una de les seues filles amb mantellina. A més, en la mostra s’inclou la pintura de la Mare de Déu de la Soledat (que està habitualment al Convent), i altres quatre obres de Miquel Vaquer que pertanyen a l’Ajuntament d’Ondara; entre elles, una obra de 1936-37 de milicians republicans que, una vegada concloga aquesta mostra, es traslladarà al despatx d’Alcaldia. També es pot contemplar una reproducció en loneta de la pintura de la semicúpula de l’Església Sant Francesc de Borja de València (que té unes dimensions de 90²), a més d’altres obres de Miquel Vaquer (com a retrats, flors i bodegons).

pres-llibre-i-expo-miquel-vaquer-5img-20161015-wa0005

Els familiars de Miquel Vaquer Calumarte, després de l’acte, es van comprometre a realitzar noves donacions de les seues obres per a incrementar els fons de la pinacoteca municipal. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha agraït l’assistència de la família de Miquel Vaquer Calumarte als actes programats, i s’ha posat en valor el detall de realitzar d’aquestes donacions d’obres d’un pintor excepcional.

Publicado en Actualitat, Cultura.