CELEBRACIONS DEL 9 d’OCTUBRE A ONDARA

Ahir es va anul·lar l’acte institucional, pasacarrer i balls del matí degut a les pluges, però durant el cap de setmana s’han celebrat tots els altres actes culturals programats

Ondara, 10.10.16. En el matí d’ahir diumenge 9 d’Octubre, l’Ajuntament d’Ondara va informar que a causa de les condicions meteorològiques, s’anul·laven els actes prevists per al migdia: els balls, la cercavila i l’acte institucional, (la reprogramació del quals s’estudiarà). No obstant això, la resta d’actes i activitats prevists durant tot el cap de setmana amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre sí que es van celebrar, amb un gran èxit d’assistència i participació, com ha confirmat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, la qual ha donat les gràcies als assistents a les diferents activitats programades per a celebrar aquesta efemèride.

El divendres a la nit, la plaça Major va ser l’escenari del gran concert commemoratiu del 9 d’Octubre oferit per la Unió Musical d’Ondara, amb la col·laboració d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. Sota la batuta del director convidat, Vicent Vives Signes, els músics van interpretar una selecció de peces de música valenciana que va delectar als presents.

concert-umo-2 concert-umo-1

El dissabte al matí, els voltants del Prado van ser l’escenari d’activitats, tradijocs i tallers per a públic familiar. Espectacular va ser l’actuació de la Muixeranga de Pego, oferint una exhibició de castells amb participants de totes les edats, i realitzant també un taller de muixeranga perquè el públic s’animara a participar en aquesta activitat.

muixeranga-pego-2 muixeranga-pego-1

A la vesprada, els melòmans van gaudir a la plaça Major del concert “Musicants”; una visió col·lectiva de músiques i cants al voltant de les cultures mediterrànies. Un concert eclèctic a càrrec d’una formació molt heterodoxa; amb violí i violoncel, piano, percussió, guitarra, dolçaina i cordes, que va oferir una experiència musical diversa, com a Jazz, o pop clàssic, que va ser del grat dels presents.

musicants-2

El diumenge 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, al matí es van anul·lar els actes, si bé a la vesprada van continuar les activitats amb la projecció del documental “Sempre Al Tall” sobre el grup “Al Tall” a la Casa de Cultura. Un documental presentat per la Universitat de València, dirigit per Josep Pitarch i produït pel seu Taller d’Audiovisuals; un biopic que acompanya a l’històric grup de música valencià en el seua acomiadament dels escenaris.

Prèviament a la projecció del documental, les Regidories de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara van lliurar els Premis del Concurs de Dibuix 9 d’Octubre, dirigit als escolars d’Ondara, i que va comptar amb una altíssima participació, atès que 210 alumnes van presentar els seus dibuixos al concurs, segons ha confirmat la Regidora d’Educació, Mar Chesa, qui ha agraït aquesta gran resposta per part dels escolars. En categoria infantil, el dibuix premiat va ser d’Oscar Escortell Moll (2n Infantil Col·legi Marjals). En primària, els dibuixos premiats van ser els de Mar Ripoll López (3r primària Col·legi Sanchis Guarner) i de Maria Hernández Bas (4t primària Col·legi Sanchis Guarner). La Regidora d’Educació, Mar Chesa, va lliurar els premis als guanyadors i els va felicitar pels seus dibuixos.

premis-9-octubre

Publicado en Actualitat, Cultura.