EL PLE D’ONDARA PORTA A APROVACIÓ EL SUPORT A LA PETICIÓ D’INDULT PER A VICENTE JOSÉ BRÍGIDO

En la sessió d’hui prendrà possessió del seu càrrec Francesc Antoni Giner pel PSPV

Ondara, 29.09.16. La corporació municipal d’Ondara celebra hui dijous 29 de setembre el ple ordinari corresponent al mes de setembre. La sessió abordarà, entre altres assumptes, el suport institucional a la petició d’indult per al veí d’Ondara Vicente José Brígido Vallés. L’acord plenari, que serà sotmès a votació dels grups polítics, consisteix en l’enviament d’una missiva al Ministre de Justícia del Govern d’Espanya, en referència a la petició d’indult de Vicente José Brígido Vallés, veí de la localitat que va ser condemnat (fa més de set anys) per venda de drogues a quatre anys de presó i al pagament d’11.000 euros.

El passat 12 de setembre, Vicente José Brígido va entrar a la presó. La seua família ha difós una petició d’indult a través de la plataforma change.org, que ja compta amb unes 2.800 signatures, i diumenge passat es va celebrar una concentració a la plaça de l’Ajuntament en suport a aquesta petició d’indult. Segons argumenta la família, Vicente José porta set anys rehabilitat, amb treball estable i és el pilar d’una família formada per la seua esposa i dos fills de 12 i 6 anys. En el seu escrit incideix en que «no és just que una persona que ha lluitat tant per eixir avant no tinga una segona oportunitat», reconeixent que “ha de pagar pel que va fer”, però preguntant si no es pot fer d’una altra forma, com a treballs socials.

Amb tot això, l’Ajuntament d’Ondara abordarà hui en el ple l’aprovació de l’enviament d’una carta al Ministre de Justícia en què s’argumenta que “no tenim més que afegir a tota la documentació i informació que es troba en el seu poder per a deliberar sobre la concessió d’aquesta gràcia (l’indult)”. La documentació a què es referix la missiva inclou l’Informe que el departament de Policia Local d’Ondara va realitzar a aquest efecte, en el que es detalla clarament la “bona conducta i el bon fer en els 6 últims anys de Vicente José a Ondara”. En la carta es trasllada al Ministre una reflexió i una petició com a “veïns de Vicente José en el nostre poble”, indicant que “a un poble com Ondara, de 6.600 habitants aproximadament, pràcticament ens coneixem tots els veïns”. Afegint que “si bé comprenem -des del punt de vista purament legal- la pena imposada sobre ell, també sabem com ha estat el seu procés de desintoxicació, i com ha sigut el seu esforç per eixir avant amb la seua família i poder refer la seua vida; també sabem que no va tindre una bona defensa jurídica per part del seu advocat -detingut fa uns mesos per ser un fals advocat i haver estafat presumptament a centenars de persones- el qual, en compte d’ajudar-li, no li va proporcionar els mitjans de defensa que li proporciona la Justícia, aconsellant-li acceptar la pena”. A més, en aquesta carta s’assegura que també “sabem com ha viscut aquests últims anys Vicente José i la seua família, com un més del poble, de manera senzilla, exercint de marit i de pare, criant els seus fills, aliens als problemes que va tenir en el passat”. Per tot això, des de l’Ajuntament d’Ondara se li demana al Ministre de Justícia que “tinga en compte tota la informació de la petició d’indult i que, a màxima celeritat, perquè afecte menys el seu entorn, dona i fills, se li concedisca la gràcia, recordant sempre que el fonament bàsic de la nostra Justícia és la de reinserció, cosa que ja ha realitzat en l’actualitat”. La carta per al Ministre està signada per l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano.

Un altre dels punts inclosos en l’orde del dia del ple d’hui és la presa de possessió del regidor Antoni Francès Giner Camaró, qui entra a formar part de la corporació municipal pel grup municipal del PSPV, en substitució de Josep Carles Femenia, que va renunciar a la seua acta el 4 de juliol.

A més, el ple aprovarà les Festes Locals de 2017, que seran el dilluns 10 de juliol (Festivitat de la Mare de Déu de la Soledat) i dimecres 26 de juliol (Festivitat de Santa Anna).

D’altra banda s’abordarà també l’aprovació per a participar en el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Marina Alta que està promovent el Creama. L’objectiu és accedir a la concessió de subvencions de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinades a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local sostenible en l’àmbit territorial de la Marina Alta, a través de promoure i subvencionar la realització d’estudis o diagnòstics que permeten tindre un millor coneixement de la realitat socioeconòmica del territori i de projectes experimentals.

Publicado en Actualitat, Política.