COMENCEN ELS PREPARATIUS PER A LA II FIRA COMARCAL DE LA MARINA ALTA QUE ACOLLIRÀ ONDARA ELS DIES 12 I 13 DE NOVEMBRE

La “Fira Comarcal de la Marina Alta en cinc sentits” se centrarà aquesta edició en el “gust” per a potenciar la gastronomia comarcal

Ondara, 09.09.16. La Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme d’Ondara, dirigida per José Ramiro, va organitzar ahir la primera de les reunions participatives prèvies per a la II Fira Comarcal de la Marina Alta, que se celebrarà a Ondara, amb la coordinació de la Macma, el cap de setmana del 12 i 13 de novembre en el Prado, dins de la programació de la Fira d’Ondara 2016.

Després de l’èxit de la primera edició en 2015, enguany, ja s’ha mantingut aquest primer contacte en què van participar (ahir a la casa de Cultura d’Ondara) regidors i tècnics de turisme de municipis i entitats de la Marina Alta. L’objectiu de la trobada era posar en comú idees, suggeriments i propostes de millora per a aplicar-les en aquest esdeveniment d’àmbit comarcal, la segona edició del qual s’està dissenyant amb la participació i col·laboració dels municipis i entitats participants.

Fruit d’aquesta primera reunió es va proposar tematitzar la Fira Comarcal sota el lema “La Marina Alta en cinc sentits”, de manera que, cada any, l’esdeveniment es dedique a un dels cinc sentits. Aquest 2016 la idea és que es dedique al sentit del gust, i cada estand s’oriente cap aquest sentit, amb propostes relacionades amb la gastronomia, tasts, etc. Per a això, una de les idees sorgides és que es potencie i combine amb el fil conductor de “Dénia – Marina Alta, Ciutat Creativa de la Gastronomia”. Amb el “gust” com a sentit d’aquest esdeveniment firal, es podran realitzar diferents tipus d’activitats relacionades, com ara mostres de cuina, demostracions, degustacions, etc, amb la participació d’entitats i organismes comarcals. Els diferents sentits restants (oïda, vista, tacte, olfacte) podran donar continuïtat durant els pròxims anys a La Marina Alta en cinc sentits”, oferint molt potencial per a diferents propostes firals.

Una altra de les iniciatives proposades en la reunió va ser la possibilitat d’assistir a Fitur amb un calendari conjunt de gastronomia que arreplegue tots els esdeveniments comarcals anuals en aquest apartat. A més, es van abordar un altre tipus de qüestions d’índole organitzativa, com la creació d’un punt d’informació de la fira; o la reubicació del fòrum en la zona exterior del Prado, entre altres.

Després d’aquesta primera trobada, es faran grups de treball i es definirà l’esborrany de la Fira Comarcal en una fitxa tècnica que es remetrà als Ajuntaments i entitats comarcals interessats a participar. La presència i participació dels municipis de la Marina Alta en aquesta fira és molt important. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme d’Ondara s’han iniciat ja els contactes amb els diferents ajuntaments de la comarca per a convidar-los a participar en aquesta iniciativa, que permetrà reforçar la marca de la Marina Alta dins del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

Per a la celebració de l’esdeveniment a Ondara, l’Agència Valenciana de Turisme ha concedit una subvenció de 5.025 euros a la Fira Comarcal, per la participació de ciutats turístiques. La II Fira Comarcal Marina té com a objectiu reforçar les relacions entre tots els actius institucionals, culturals, turístics i econòmics de la Marina Alta.

reunio-fira-comarcal-5 reunio-fira-comarcal-3

Publicado en Actualitat, Ajuntament.