ONDARA CELEBRARÀ LA INICIATIVA MUNDIAL DE PACTE PEL JARDÍ “PARK(ING) DAY” EL 16 DE SETEMBRE

Ondara formarà part d’aquest esdeveniment impulsat per la Comunitat Verda que comptarà amb la col·laboració d’ACO i la participació de 17 negocis adherits, que muntaran un xicotet jardí davant dels seus establiments

Ondara, 06.09.16. Ondara se sumarà, per segona vegada, al Compromís pel Jardí – Park(ing) Day; un esdeveniment anual organitzat per La Comunitat Verda que se celebrarà el divendres 16 de setembre, i que es realitza simultàniament en tot el món el tercer divendres de setembre. L’esdeveniment mundial Park(ing) Day suposarà la instal·lació de jardins efímers que ocuparan places d’aparcament per a promoure la jardineria i divulgar els beneficis que la vegetació urbana aporta a la societat. En el Park(ing) Day, entitats ambientals, artístiques i socials i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de donar a conèixer la necessitat d’un model de ciutat més verda, amb més parcs i jardins, i amb més diversitat; amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als cotxes, i que aposte per una mobilitat sostenible.

Enguany, Ondara es torna a sumar a aquesta iniciativa (en la que ja va participar l’any passat), i el centre de jardineria Monverd, conjuntament amb l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO) pretenen fer un pas més i convertir el proper dissabte 16 de setembre en un gran jardí, adherint-se a aquest projecte 17 empreses ACO, que crearan davant dels seus negocis un xicotet “pàrquing day” enjardinat. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, el qual l’any passat ja va firmar el “Compromís pel Jardí”, amb l’objectiu d’augmentar les àrees verdes per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

L’esdeveniment del Parking Day de 2016 ha estat presentat pel Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro; el president de l’Associació i Comerciants d’Ondara (ACO) Juanjo Mahiques, i per Xavier Moncho, soci de La Comunitat Verda i responsable de Monverd, que ha sigut l’impulsor d’aquesta iniciativa a Ondara. L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, que posarà a disposició d’aquesta activitat una plaça d’aparcament junt amb la Plaça de Bous, perquè, per mitjà del centre local de jardineria Monverd, es transforme en un jardí el dia 16 de setembre.

A més, els 17 negocis d’ACO participants en la iniciativa muntaran la seua pròpia zona verda just davant del seu local, durant l’horari d’obertura. Es tracta de Monverd, Màxima Bikes, d’Estarca Cortines, Passicos la Merceria, Autoescola Ondara, Gala’s, Motos Mahiques, Upi Informàtica Ondara, Ca Paquitina, Carnisseria Picó, Flors Rosita, Mobles Ortolà, Confortgama, Blau, Dormitienda, Nina Estètica i Bellesa, i Masdemilviajes. Per a incentivar la visita a aquests punts, des d’ACO s’ha llançat una promoció, consistent en que les persones que passen per, almenys, 5 dels 17 negocis adherits, es facen una foto en ells i la pugen al facebook amb les etiquetes @acoondara i @monverd, rebran un premi segur, consistent en una planta.

El Regidor de Promoció Econòmica ha expressat el suport de l’Ajuntament a aquesta proposta l’objectiu de la qual és cridar l’atenció sobre la necessitat d’augmentar els espais verds en les ciutats per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. De fet, ha recalcat el compromís de l’Ajuntament d’Ondara de realitzar dues accions, perdurables en el temps, en favor de La Comunitat Verda. Al respecte, aquest organisme que impulsa a Espanya el Park(ing) Day, ha anunciat el seu compromís de donar una repercussió d’àmbit nacional a les accions que s’emprenguen a nivell municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.