L’ALCALDE D’ONDARA VA PRESENTAR A JESÚS POBRE UN CONJUNT DE SET ACCIONS PER A LA DEFENSA DELS DRETS LGTB ALS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA

La presentació de les mesures per afavorir la igualtat es va realitzar al marc de la taula rodona celebrada al RiuRau Film Festival, al voltant de la temàtica LGTBH

Ondara, 06.09.16. Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Jesús Pobre el “RiuRau Film Festival”, la V Mostra Internacional de Curtmetratges de Jesús Pobre. Entre les activitats organitzades per la EATIM de Jesús Pobre, el passat dissabte 3 de setembre va tindre lloc una taula rodona al voltant de la temàtica LGTBH (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Heterosexuals). El RiuRau Film Festival va comptar el passat cap de setmana al Gran Riurau Jesús Pobre amb la projecció dels films de temàtica de dansa i de LGTBH; i el proper cap de setmana (9 i 10 de setembre), el festival prendrà com a seu el Riurau d’Arnauda de Xàbia per als films de ficció, terror i ECRR (Escola de Cinema Riurau).

La xerrada del passat 3 de setembre, sota el títol “LGTB, Cultura i Mitjans de Comunicació”, celebrada al Saló de Plens, va estar moderada per Joan Bernat Pineda i van participar com a expositors Anna Perles (Presidenta de l’Associació Escola de Cinema Riurau), Carmen Ivars (membre de la Plataforma Reiniciem Benissa), Santos Torres (coordinador del Benidorm Pride) i l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano.

La xerrada impartida per Zeus Serrano (sota el títol “Política municipal i LGTB”) es va dividir en tres parts: Associacions LGTB; polítiques municipals LGTB als diferents Ajuntaments europeus, i, finalment, mesures que podrien implantar-se des d’un Ajuntament per afavorir el respecte LGTB. La part final és on l’Alcalde d’Ondara va voler posar més èmfasi, i va aportar diferents mesures per afavorir la igualtat. Fruit d’aquest estudi, Zeus Serrano va presentar una proposta de set accions concretes («fàcils de realitzar i de poc cost econòmic per als Ajuntaments», segons va assegurar) que vol presentar als diferents Ajuntaments de la comarca, segons va avançar. Entre les accions consten la organització de xerrades per alumnes dels col·legis i l’IES; tallers pels professors i professores; la compra d’un llibre de temàtica LGTB per les biblioteques; la celebració d’una acció de visibilització el 28J; l’organització de la campanya del preservatiu i informació ITS; i la Trobada per la Igualtat, entre altres propostes.

Zeus Serrano ha avançat que es reunirà aquesta setmana amb la Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, per coordinar les activitats i tractar la organització d’una Trobada de Regidors i Regidores junt amb els col·lectius implicats, per tal de presentar les accions a dur a terme pels Ajuntaments i coordinar les activitats. Zeus Serrano va qualificar l’activitat com a “una mesura excel·lent per iniciar la conscienciació entre els veïns i les veïnes”. Segons Serrano “l’educació ha de ser l’eina fonamental per aconseguir la igualtat entre tots els col·lectius de la nostra comarca”. L’èxit de la Jornada ha fet que els ponents i la organització s’hagen plantejat repetir l’experiència, i fer una publicació de les diferents ponències.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.