EL II FESTIVAL JAZZ ONDARA 2016 SE CELEBRA ELS DIES 26, 27 I 28 D’AGOST

Està organitzat per la Regidoria de Cultura d’Ondara i el Col·lectiu Jazzdara Marina Alta

Ondara, 03.08.16. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, en el seu interès de proposar opcions d’oci que acosten la cultura a la població, i amb l’objectiu de promocionar el potencial musical d’Ondara, ha impulsat la celebració del 2n Ondara Jazz Festival 2016. Després de l’èxit de la primera edició (celebrada a l’agost de 2015), aquest mes tindrà lloc en tres sessions: el divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 d’agost, amb activitats a la Casa de Cultura i a la Plaça Major d’Ondara, amb entrada lliure i gratuïta.

Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara i el Col·lectiu Jazzdara Marina Alta. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i Albert Llobell (músic i membre del Col·lectiu Jazzdara), han presentat aquesta interessant proposta musical per a l’últim cap de setmana del mes d’agost.

El programa del 2n Festival de Jazz d’Ondara començarà el divendres 26 d’agost a les 20 hores a la Casa de Cultura, amb “MAJR Marina Alta Jazz Reunió”, un concert didàctic per a xiquets i majors. Segons ha explicat Albert Llobell, la primera part serà didàctica i s’explicaran les estructures del jazz, estils i característiques d’aquest tipus de música, així com les funcions dels diferents instruments, i es respondran les preguntes dels assistents. Les explicacions comptaran amb demostracions pràctiques, mentre que la segona part de l’activitat consistirà en un concert perquè el públic puga experimentar allò que s’ha exposat en la part didàctica. Aquesta iniciativa va dirigida a públic de totes les edats, incloent-hi els xiquets i xiquetes de les escoles de música, i per a això s’interpretaran també temes coneguts pels xiquets. El divendres, aquest concert didàctic comptarà amb músics de la Marina Alta: Dani Picazo (piano), Jaume Guerra (baix), Joan Vicens (saxo) i Albert Llobell (bateria).

El dissabte 27 d’agost a les 23 hores a la Plaça Major d’Ondara, actuarà Pepe Zaragoza Quintet, oferint composicions pròpies, interpretades per una formació de luxe. Es tracta d’un jove trompetista d’Altea que ja ha gravat un disc amb Ramón Cardo “Ramón Cardo & Nyora Boppers”, i que ara està preparant el seu disc personal, sent el seu pas pel festival d’Ondara la manera de donar-li forma al disc. La seua actuació a Ondara serà una primícia en què estrenarà els seus temes. Estarà acompanyat per una formació amb músics valencians i catalans.

I el diumenge 28 d’agost a les 21 hores a la Plaça Major d’Ondara arribarà la culminació del festival a càrrec de Peter Gun & The Swing Machine; la gran nit del swing per a escoltar i ballar. El concert comptarà amb Peter Gun; un cantant i guitarrista que està present en els principals festivals nacionals de swing, i que oferirà una música molt ballable, per la qual cosa, s’espera la presència de parelles d’escoles de ball (a les que se’ls ha convidat), així com d’aficionats al swing i públic en general que vullguen gaudir escoltant i ballant swing.

Des de l’organització s’ha animat als amants del jazz i de la música en general, d’Ondara i de la comarca, que assistisquen a aquest esdeveniment musical en les diferents sessions programades. Seran uns concerts molt pròxims al públic, segons ha confirmat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, qui ha recalcat la intenció que l’Ondara Jazz Festival “tinga novament una repercussió important i puga mantenir-se en el temps amb una periodicitat anual”, i ha aprofitat per a agrair al Col·lectiu Jazzdara per la seua implicació a l’hora d’organitzar aquesta iniciativa.

cartell jazz ondara agost

Publicado en Actualitat, Cultura.