L’ALCALDE D’ONDARA PRESENTA DAVANT LA XARXA D’ALCALDES UN DOCUMENT PER A DETINDRE LA MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DELS TREBALLADORS DE MARINA SALUT

Zeus Serrano va presentar la proposta ahir en la reunió de la Xarxa d’Alcaldes en què es va abordar el tema del Tren de la Costa

Ondara, 02.08.16. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va presentar ahir en la reunió de la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta celebrada a Dénia una proposta encaminada “a la total detenció de la Modificació substancial de les condicions de treball (MSCT) dels treballadors i treballadores de Marina Salut”, així com per a demandar «la gestió pública de la sanitat en la comarca, per a no provocar greuges comparatius dels veïns de la Marina Alta amb la resta del país”.

Aprofitant la celebració (ahir) de la trobada de la Xarxa d’Alcaldes per a abordar el tema del Tren de la Costa, a proposta de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, es va valorar a continuació, per part dels Alcaldes i Alcaldesses de la Marina Alta, el tema de la Sanitat i la Salut a la Marina Alta. Havent manifestat els alcaldes, en reiterades ocasions, la seua aposta per una gestió pública de la sanitat, Zeus Serrano ha explicat que “si bé fins ara ens havíem centrat directament en l’afectació de la gestió sobre la salut, en aquesta ocasió, hem volgut incidir sobre un tema addicional (i relacionat): les condicions de treball de treballadors i treballadores”.

L’Alcalde d’Ondara ha recordat que recentment, i com ha estat ja arreplegat per part dels mitjans de comunicació, la direcció de Marina Salut ha enviat un document a la seua plantilla dient que va a realitzar-se una Modificació substancial de les condicions de treball, MSCT. Marina Salut al·lega que, a causa de la reducció dels ingressos que afecta la viabilitat de l’empresa, ha de realitzar aquesta MSCT. Marina Salut fa referència en el seu document a l’Estatut dels treballadors, que diu en l’article 41 que “la direcció de l’empresa podrà acordar modificació substancial de les condicions de treball quan existisquen provades raons econòmiques”. Respecte d’això, Zeus Serrano va exposar que “segons han denunciat tant el Comitè d’empresa, com uns quants sindicats, aquestes modificacions signifiquen un enduriment a les condicions de treball que, conseqüentment, provocarà carències en la qualitat de l’atenció de la Marina Alta”.

Entre altres exemples, les modificacions de les condicions inclouen que l’abonament dels incentius econòmics (fins ara valorats segons resultats sanitaris) passaria a estar abonat només quan es complisca el resultat positiu de l’empresa; així com també inclouen entre les modificacions la reducció de sou, l’increment de les hores de les jornades de treball, o la reducció de les vacances durant els mesos d’estiu, segons ha puntualitzat Zeus Serrano.

Amb tot això, l’Alcalde d’Ondara va presentar ahir a la Xarxa d’Alcaldes un document sota el lema “Vetlar per la sanitat pública, universal i de qualitat és una de les principals tasques que els nostres pobles ens han encomanat”. En la trobada amb els alcaldes, Serrano va demanar a la resta d’Alcaldes i Alcaldesses que signaren l’escrit, que contenia entre les seues exigències “la total detenció de la MSCT, i la gestió pública de la sanitat, que no ens cree greuges comparatius amb la resta del país”.

zeus serrano2

Zeus Serrano ha anunciat així mateix que ha convocat la Comissió Mixta (formada per Alcaldes, regidors de Sanitat i la Plataforma per la Sanitat Pública) i que pretén convocar el Consell Comarcal de la Salut (que ell mateix presideix) per a “aturar el maltractament que rep la sanitat comarcal”, segons ha manifestat, afegint que opta “per la gestió pública de la sanitat, a pesar d’entendre les dificultats per a recuperar la concessió”, i que creu que “la Generalitat Valenciana hauria d’intentar amb totes les seues forces tornar una sanitat digna per a la Marina Alta”. “La salut” (conclou) “no és un joc, i és necessari que representants polítics, professionals sanitaris i veïnes i veïns en general, ens mostrem units per a defensar un dels nostres drets més fonamentals: la salut”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.