LA REGIDORIA DE FESTES JA TÉ IMATGE PER A SANT JAUME 2016

La programació de les festes populars comptarà amb diverses novetats, com els concerts vespertins en el Moll del Prado i l’augment d’activitats infantils

Ondara, 16.06.16. La Regidoria de Festes d’Ondara, després de l’última reunió participativa sobre les Festes Populars amb la Comissió de Sant Jaume, ha donat a conèixer la nova imatge anunciadora de les Festes Populars 2016, així com algunes de les novetats programàtiques i organitzatives dels festejos populars d’enguany.

La Regidora de Festes, Mari Carmen Velázquez, la qual ha presentat la nova imatge de Sant Jaume 2016 acompanyada pel Regidor d’Infància i Joventut, José Ramiro, ha destacat, entre les principals novetats de les festes, l’augment de les activitats dirigides per al públic infantil. En aquest apartat trobem diverses iniciatives que es realitzaran en horari matutí, com jocs infantils, tallers, música i teatres. D’aquesta manera es dota de major activitat als matins durant la setmana de festes. A això cal afegir el notable nombre d’actuacions dels populars “bous en carretons”, que tant agraden als més menuts, i que també se celebraran enguany uns quants dies en horari de matí. Hi haurà sis actuacions de bous en carretons, entre matí, vesprada i nit.

Quant a les revetles, se celebraran quatre; tres d’elles al carrer Sant Jaume i una el dia de les Paelles, al recinte del Prado. A més d’una revetla per a xiquets el dissabte 23 de juliol al Prado. També s’ha apuntat com a novetat la celebració de la Nit de rock el primer dia de festes (divendres 22) al voltant del Prado (a càrrec dels grups The Liarla, Bajoqueta Rock i Los de Marras), i les novetats dels concerts en el Moll del Prado, que se celebraran tots els dies a les 21 hores (menys el dijous 28, dia de les paelles). S’han programat un total de 7 concerts, cada dia amb l’actuació d’una banda distinta (Sïana Soul, The Surfing Birds, La Mocha, Meteor, Gyn Lemon´s, Trilogy i The Cabriolets). I es faran també dos disco mòbils.

Respecte als actes taurins, cal destacar que el programa ha estat gestionat per la Comissió de Bous. Hi haurà entrades de bous i solta de vaquetes tots els dies (en horaris de vesprada i nit), amb un total de 13 actuacions; concurs de retalladors i futbol vaca; jònecs; exhibició d’entrades de bous; i entrada i eixida de bous.

Una altra de les novetats serà la utilització de gots reciclables en la barra que s’instal·larà per als concerts del Moll del Prado i les diferents barres de les berbenes. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar de la reutilització de gots de plàstic, al mateix temps que es treballa per la neteja dels recintes on es realitzen les actuacions.

Quant a altres novetats organitzatives, cal destacar que aquest serà el primer any de Sant Jaume en que ja està en vigor la nova ordenança de festes. D’altra banda, tots els establiments associats d’ACO seran punt de venda de les entrades per a l’acte taurí del concurs de retalladors del diumenge 24 de juliol. I, en breu, es posaran a la venda els elements de “merchandising” (samarretes, xapes, gots, entrades, etc.) de la festa.

Des de la Regidoria de Festes d’Ondara s’ha volgut agrair el treball realitzat per la Comissió de Festes de Sant Jaume i per la Comissió de Bous en l’organització dels festejos, a fi que Ondara tinga unes festes dignes i per al gaudi del públic de totes les edats.


Publicado en Ajuntament.