ONDARA VA ACOLLIR UNA JORNADA PER A INFORMAR SOBRE LA CULTURA ISLÀMICA I EL MES DE RAMADÀ

xerrada ramada xerrada ramada (6) xerrada ramada (5) xerrada ramada (4) xerrada ramada (3) xerrada ramada (2)

 

Ondara, 06.06.16. L’Ajuntament d’Ondara en col·laboració amb la Comunitat Islàmica, van celebrar el passat 2 de juny a la Casa de Cultura d’Ondara una jornada, titulada “Luces de Ramadán”, per a informar tots els veïns de l’arribada del mes de Ramadà i fer un repàs de les bases de la cultura islàmica.

L’objecte de la jornada, a més d’informar que el Ramadà comença hui dilluns dia 6 de juny i acaba el 6 de juliol amb la festa de “Aid Al-Fitr” o “Festa del Desdejuni”, entre altres qüestions, era per a apropar als veïns i a tot aquell que estiguera interessat, sense importar la creença o ideologia de cadascú, el concepte d’aquest mes tan remarcable per als creients musulmans. La presentació de la jornada va comptar amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, i de l’assistència de les regidores Raquel Mengual i Mar Chesa.

La jornada es va iniciar amb la ponència del Coordinador de Llevant Ihab Fahmy. Fahmy va impartir una xerrada sobre l’islam, el concepte del dejuni i el per què se celebra l’arribada del “Mes Benedit”. Una vegada acabada la ponència es va convidar tots els assistents a un típic berenar àrab protagonitzat per te i dolços. Acabada aquesta primera part de la jornada, el teòleg Muhammad Abderazek, cedit a la Comunitat Islàmica de València durant aquests tres últims anys per la universitat de l’Azhar d’Egipte, va esperar als presents a la mesquita on es va impartir una ponència en la seu de la Comunitat d’Ondara.

L’Ajuntament d’Ondara valora positivament que tots els grups culturals del poble realitzen xerrades per tal d’explicar la seua visió de la societat actual i d’entendre el món. En la seua introducció a la jornada, Zeus Serrano va recalcar «la necessitat d’entendre cadascuna de les comunitats que conviu al nostre poble per tal d’aconseguir una integració real; conèixer les diferents cultures és la única manera d’entendre la nostra actualitat, l’educació i la formació són les úniques dues eines per fomentar la integració en la diversitat» va dir.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.