EL BARRI DEL CRIST D’ONDARA CELEBRA LES SEUES FESTES 2016 DEL 16 AL 19 DE JUNY

Actes religiosos, processons, actuacions musicals, activitats infantils, paella gegant i “sopars populars” marcaran la celebració d’aquests festejos, en els que destaca el concert de Tenesse el dissabte

Ondara, 06.06.16. El Barri del Crist d’Ondara celebrarà del 16 al 19 de juny les seues tradicionals festes, organitzades pels Festers del Crist 2016 amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Ondara. Any rere any, els festejos del barri del Crist, la celebració dels quals és possible gràcies a l’esforç de tots els veïns del barri, i en especial dels membres de la comissió de festes, indiquen l’arribada de l’estiu i suposen l’inici del calendari festiu a Ondara.

Les festes del Barri del Crist 2016 comptaran, com cada any, amb els tradicionals actes religiosos, processons, activitats infantils, paella gegant, actes pirotècnics, així com actuacions musicals i “sopars populars”. Enguany destaca per a la nit del dissabte 18 de juny, després dels sopars populars en els carrers, el concert del conegut grup Tenesse al carrer Constitució a les 24 hores, que estarà precedit pel concert de Marcos Elvis a les 23 hores. Per a la nit del divendres 17 de juny s’ha programat una festa temàtica mexicana. La paella gegant serà el dissabte al migdia, després de les activitats infantils i de pilota. L’ofrena del dissabte, i la missa i la processó del diumenge, posaran el contrapunt religiós als actes més lúdics.

La Comissió 2016 està integrada per dèsset festers: els Presidents, Miguel Gomis Sancho i Inma Zamora Parreño; els Festers d’Honor, Juan Vallés Moll i Antonia Lozano González; i els Festers 2016; Pedro Juan Brígido Valles i Rocío Riera Peñarrubia; Vicente José Brígido Vallés i Vanesa Moya Castillo; Baltasar Reig Bou i Maricarmen Gavilán Fuentes; Paco García Ródenas i Victoria Nieto Morales; Carlos García Estruch i Silvia Fornés Galán; Toni Beteta Tent i Mariví Higón Ivars; Conchín Huguet Gil, Juanfran Vallés Lozano i Jose Rodríguez San Segundo.

La Regidora de Festes d’Ondara, Mª Carmen Velázquez, ha agraït als festers la seua implicació i el seu esforç durant tot l’any i ha recalcat el suport de l’Ajuntament a aquests festejos.
FESTAS CRIST ONDARA 2016 PROGRAMA

PORTADA CRIST

PROGRAMA DE FESTES

DEL 13 AL 19 DE JUNY

DEL 06 AL 12

Adornament i il·luminació de carrers per anar preparant la celebració de les festes. Convidem a tot el veïnat a participar adornant els seus balcons.

DEL 13 AL 16

CONCURS DE CAU CRIST 2016, les eliminatòries es celebraran a partir de les 19 h. els dies 13 i 15 en el Bar Marjals i 14 i 16 en Bar Polígon, la final es jugarà el dissabte 18 a les 12:00 h. en la plaça 9 d’octubre i el lliurament de trofeus es farà eixe mateix dissabte en l’escenari dels concerts. Els finalistes tindran a mes dels corresponents trofeus, els campions, un sopar per a dos persones gentilesa de Bar Rt. Plaça de bous i els subcampions un esmorzar per a dos persones gentilesa de Bar Rabbit. Els participants tindran que apuntar-se dels dies 6 al 12 en els bars, Marjals o Polígon.

DIJOUS 16

22:00 h. Concert de la Unió Musical d’Ondara i D’Ondara Colla de dolçaines i tabals, al Parc de L’era. La comissió oferirà cadires per a tots els assistents i en el descans tindrem coca Maria i mistela.

DIVENDRES 17

12:00 h. Vol general de campanes, des de la parròquia de Santa Ana i des de l’Ermita amb dispars de tronadors anunciant el començament de les festes en honor al Santíssim Crist de l’Agonia.

18:00 h. Missa a l’Ermita del Crist en sufragi i record dels festers i festeres difunts, durant la celebració es procedirà a la Benedicció del PA.

18:45 h. Repartiment del tradicional PA BENEIT acompanyats per la Xaranga l’atril.

22:00 h. Sopars populars, la comissió facilitarà taules, cadires, salmorra i vi Gentilesa de Bodegas Leopoldo per a tots els assistents.
Abans de sopar, CONCURS DE TRUITES, (les truites podran ser de qualsevol varietat, els concursants tindran que presentar-se en la plaça 9 d’octubre i portar la seva creació) hi haurà premi per a les tres primeres truites triades.
Primer premi: 1 nit d’hotel amb desdejuni per a dos persones.
Segon premi: 1 sopar per a dos persones gentilesa de Bar Rt. Valero.
Tercer premi: 1 esmorzar per a dos persones gentilesa de Bar Marjals.

23:30 h. Entrega dels premis del concurs de truites en l’escenari.

23:30 h. FESTA TEMÁTICA MEXICANA, actuació a l’escenari dels MARIACHIS TOLOLOCHE, tindrem regals, pinyata i degustació de productes mexicans fins a acabar existències.

Tindrem servei de barra

DISSABTE 18

08:00 h. Despertà per tot el barri amb tronadors i acompanyats per la Dolçaina i tabalet, Canya Badá.

10:30 h. PARC INFANTIL, amb atraccions aquàtiques i castells per a tots els xiquets i xiquetes al voltant del parc del grup de la caixa d’estalvis.

10:30 h. PARTIDES DE PILOTA VALENCIANA al carrer Dr. Albalat, a càrrec del Club de Pilota Valenciana d’Ondara i L’escola de pilota d’Ondara

12:00 h. FINAL CONCURS DE CAU en la plaça 9 d’octubre.

13:30 h. PAELLA GEGANT en el Parc de l’Era per a tots els assistents, la Comissió facilitarà taules i cadires.

18:30 h. Recollida dels festers del Crist i Festers de la Soledat a càrrec de la Xaranga L’atril fins arribar a la Capella del Crist on ens trobarem amb les associacions i poble en general per anar junts al lloc designat per a l’ofrena.

19:30 h. OFRENA DE FLORS en honor al Santíssim Crist de l’agonia en el carrer Constitució, amenitzada per D’Ondara Colla de dolçaines i tabals en acabar l’ofrena, llançament de focs d’artifici i posteriorment trasllat del Santíssim Crist a l’església de Santa Ana acompanyats per la Xaranga L’atril i D’Ondara Colla de dolçaines i tabals.

22:00 h. Sopars populars, la comissió facilitarà taules, cadires, salmorra i vi Gentilesa de Bodegas Leopoldo per a tots els assistents.

23:00 h. Entrega dels trofeus del CONCURS DE CAU en l’escenari

23:00 h. Concert de MARCOS ELVIS en el carrer Constitució.

24:00 h. Concert del Mític grup, TENNESSEE en el carrer Constitució.

Tindrem servei de barra
DIUMENGE 19

08:00 h. Despertà per tot el barri amb tronadors i acompanyats per la Dolçaina i tabalet, Canya Badá.

10:30 h. Recollida dels festers del Crist a càrrec de la Xaranga L’atril.

12:00 h. Solemne Missa cantada en l’església Parroquial de Santa Ana en honor al Santíssim Crist de l’agonia. Durant la Missa hi haurà un detall per a tot els assistents gentilesa dels Presidents i dels Festers d’honor del Crist 2016. A continuació la Comissió acompanyada per la Xaranga L’atril visitarà als nostres majors de la Residencia Mare de Deu de La Soledat i els oferirà un regal.

14:00 h. La Comissió oferirà un Vi d’honor en el Parc de L’era, al que estan convidats tots els veïns de la Vila.

18:00 h. Entrà i escampada de la murta per tot el recorregut de la processó a càrrec de L’associació de carreters i cavallistes d’Ondara amb la col·laboració de MONVERD.

19:30 h. Recollida dels festers del Crist a càrrec de la Unió Musical d’Ondara.

21:00 h. Solemne processó en honor al Santíssim Crist de L’agonia, començarà en l’església de Santa Ana fins l’Ermita del Crist, obrirà la processó D’Ondara Colla de dolçaines i tabals i tancarà la Unió Musical d’Ondara. En arribar la Imatge a la Capella, se li rendiran honors. A continuació, nomenament de la Comissió 2017 i espectacular castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Hermanos Caballer, en el lloc de costum, donant per finalitzades les festes, durant el Castell la Comissió del Crist 2016 oferirà cava a tots els veïns que s’apropen.
NOTA: La Comissió es reserva el dret de modificar qualsevol acte sense previ avis, i no es fa responsable de cap imprudència o males actuacions de la gent assistent.

Publicado en Actualitat, Associacions.