ÈXIT D’ASSISTÈNCIA ALS PREMIS SAMBORI I AL SOPAR PRESENTACIÓ DE LA TROBADA

 

L’Auditori va acollir el lliurament dels XVIII Premis Sambori i el Prado va ser l’escenari del sopar-presentació de la Trobada

 

Ondara, 11.05.16. Ondara va acollir divendres passat 6 de maig l’acte previ de la Trobada d’Escoles en Valencià, amb el lliurament dels premis escolars de literatura en valencià Sambori i la presentació del llibre “La Raboseta de Pamis” a l’Auditori Municipal d’Ondara, i el sopar-presentació de la Trobada al Prado, que va comptar amb la posterior actuació del Diluvi. La XXXI  Trobada d’Escoles en Valencià se celebrarà a Ondara el dissabte 21 de maig, organitzada per la CAPPEV Marina Alta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara.

 

L’Auditori Municipal es va omplir de públic de tota la comarca per a conèixer als guardonats en aquesta dihuitena edició d’uns premis que, segons va exposar el presentador de l’acte, l’escriptor i periodista Jovi Lozano-Seser, “van nàixer per incentivar la creativitat artística i imaginativa del nostre alumnat i alhora obrir engrescadors camins per a la normalització lingüística i l’ús social i cultural del valencià. Una defensa activa dels drets lingüístics i de la unitat de la llengua per tal d’incrementar-ne el foment, el coneixement i l’ús”. Els Premis Sambori, en l’edició comarcal d’enguany organitzada per la CAPPEV amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara “continuen apostant per uns valors que ens ajuden a vertebrar la nostra llengua i, com no, la nostra Marina Alta”. En l’acte es van lliurar una vintena de premis, tant individuals com col·lectius, que reconeixen el treball realitzat pels alumnes dels centres educatius de la comarca, tant en infantil, com en primària, secundària i batxillerat.

Foto-0036Foto-0077

Després del lliurament dels premis, va tenir lloc la presentació del llibre “La Raboseta de Pamis” d’Amàlia Pastor Granel, editat dins de la col·lecció “Ondara personatges i fets de l’Associació Cultural Ocell. Jovi Lozano va dir que “l’esperit del Sambori, com el de la tradició dels contes, passa també per la reivindicació de l’oratòria i la cultura popular com a senderes més vàlides per a la recuperació del nostre imaginari propi. En aquest mateix sentit, l’Associació Cultural Ocell inicià ja fa tres anys un important projecte editorial i divulgatiu amb l’afany de recollir l’empremta d’aquelles trajectòries i esdeveniments que han marcat la història d’Ondara. La col·lecció Personatges i Fets d’Ondara, editada per Edicions 96 amb el recolzament de l’Ajuntament ondarenc, arriba hui al cinqué volum amb una obra molt especial que té molt a veure amb allò que hui celebrem i reivindiquem des dels Sambori”. Per a presentar el llibre, van pujar a l’escenari Amàlia Pastor Granel i Dolors Pedrós, autora i editora de “La Raboseta de Pamis”.

Foto-0108 Foto-0014

Conclòs l’acte, el públic es va traslladar fins al Prado, on es va celebrar el sopar presentació de la XXXI Trobada de la Marina, que va comptar amb l’assistència de més de 150 persones, amb la participació d’alcaldes i regidors d’educació de tota la comarca (entre ells, l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, i la Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa); representants de les escoles i instituts de la Marina Alta, i membres de la CAPPEV i d’Escola Valenciana, amb Laura Font (representant de la Federació Escola Valenciana), Francesca Gil (presidenta de la CAPPEV), i Jaume Fullana (director de Política Educativa de la Conselleria d’Educació). L’acte va ser presentat per Cèsar Monzonís i va comptar amb la posterior actuació del Diluvi, el concert del qual va fer les delícies del públic.

Foto-0171 Foto-0170

En el seu discurs, la presidenta de la CAPPEV, Francesca Gil, va agrair a totes les persones i ajuntaments, “que any rere any fan possible que hàgem arribat a la XXXI Trobada en la nostra comarca”. Va voler especialment agrair “la generosa col·laboració de l’ajuntament d’Ondara” destacant “les facilitats que se’ns han oferit des de l’alcaldia,  a més de  la implicació total i absoluta de la seua regidora, que ens ha facilitat molt la tasca”, i va destacar que les Trobades, “a més d’un  acte de convivència, lúdic  i engrescador, és un acte reivindicatiu per una escola pública de qualitat i en valencià, perquè volem un país d’escoles públiques valencianes i de qualitat”.

Foto-0271 Foto-0206 Foto-0204 Foto-0181

Per la seua banda, la Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa, va afirmar que tant els Premis Sambori com el sopar són dos actes “d’una gran transcendència per al nostre municipi, cultural i lingüística, però sobretot simbòlica”, perquè són “l’avantsala d’un esdeveniment que no es realitzava a Ondara des de fa 18 anys; quasi dues dècades sense l’esperit de les Trobades, sense la màgia i l’energia d’una trobada que és festa i reivindicació alhora; que és país i és llengua, en definitiva”. Afegint que “com a regidora d’Educació em sent orgullosa que el 21 de maig Ondara acollirà per fi les Trobades”, i que gaudirà “de la seua llum i poder de convocatòria; del seu moviment, de la seua calidesa i ànim de vertebració, però sobretot de la dignificació i celebració de la nostra llengua com a valor motriu de l’ensenyament i també del desenvolupamentt social de les valencianes i valencians”.

Foto-0287 Foto-0279

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va agrair a tots la seua presència, i va aprofitar per a convidar a tots a la Trobada el 21 de maig a Ondara.

 

El llistat dels premis Sambori 2016 és el següent:

 

PREMIS SAMBORI 2016

  • Guardons col·lectius:

 

GUARDONATS INFANTIL 3 ANYS

Alumnes CEIP CASTELL DEL POP (MURLA)

MESTRA: RAQUEL RONDA

TÍTOL “UNA ESTRANYA GRANERA”

 

GUARDONATS  INFANTIL 4 ANYS

Alumnes CEIP GABRIEL MIRÓ (CALP)

MESTRA: ROSA ANNA PÉREZ I RAMOS

TÍTOL “FLORINDA VA A SAFARILÀNDIA”

 

GUARDONATS  INFANTIL 5 ANYS

Alumnes CEIP ROSALIA BONDIA (PEGO)

MESTRA: LAURA IVARS LLAMBIES

TÍTOL “T’AGRADEN ELS BESOS?”

 

GUARDONATS  PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA COL·LECTIU

Alumnes CEIP VERGE POBRA XALÓ

MESTRA: NOÈLIA LLOPIS ORDINES

TÍTOL “LA GRANOTA CARLOTA”

 

  • Guardonats individuals del PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA:

 

-AUTORA: Leire Fernández Aranda

TÍTOL “EL LLENYATER I LA FADA”

CEIP HISPANITAT D’ORBA

 

-AUTORA: JÚLIA LORENTE VILLAR

TÍTOL “RETGE I LIL·LA”

CEIP L’ERA DE SENIJA

 

-AUTORA: MAR SENDRA SASTRE

TÍTOL “LES MILLORS AMIGUES”

CEIP ROSALIA BONDIA DE PEGO

 

  • Guardonats individuals del SEGON CICLE DE PRIMÀRIA:

 

AUTORA: MARLENA ANDREEA MIHUT

TÍTOL “L’HOTEL DELS XIQUETS PERDUTS”

CEIP POU DE LA MUNTANYA DE DÉNIA

 

AUTOR: GERARD GARCIA BALLESTER

TÍTOL “EL SEXAGENARI”

CEIP L’ALFÀS DE PEDREGUER

 

AUTOR: XAVIER DIVITO MOLINES

TÍTOL “EL QUE TÉ UN AMIC, TÉ UN TRESOR”

CEIP LA HISPANITAT D’ORBA

 

  • Guardonats individuals del TERCER CICLE DE PRIMÀRIA:

 

AUTORA: CARLOTA SALES SALVÀ

TÍTOL “I JO QUE VOLIA SER…”

CEIP LES VESSANES DE DÉNIA

 

-AUTOR: PAU GILABERT SANCHÍS

TÍTOL “EL MEU BARRI ÉS…”

CEIP AMBRA DE PEGO

 

-AUTORA: FRANCESCA SOLA CRESPO

TÍTOL “LES RECEPTES MÀGIQUES”

CEIP L’ERA DE SENIJA

 

  • Guardonats individuals del PRIMER I SEGON CICLE DE SECUNDÀRIA:

 

AUTOR: JOAN GURILLO GUARDIOLA

TÍTOL “LA JOVE VESTIDA DE VERD”

IES JOSEP IBORRA DE BENISSA

 

AUTORA: LILLY SAENZ FUENTES

TÍTOL “EL SOMNI DE LAURA”

IES TEULADA DE TEULADA

 

AUTOR: EDUARDO GARCIA ROMERA

TÍTOL “PRESONERA AL PARADÍS”

IES NÚMERO 3 DE DÉNIA

 

AUTORA: SANDRA NAVARRO GARCIA

TÍTOL “TOC-TOC…”

COL·LEGI SAGRAT COR VEDRUNA DE DÉNIA

 

  • Guardonats de BATXILLERAT:

 

AUTORA: JOANA SENDRA MOLINA

TÍTOL “TOT ÉS QUESTIÓ DE GANES”

IES JOSEP IBORRA DE BENISSA

 

AUTOR: RAÜL FUSTER GOSP

TÍTOL “MIRADA D’ULLS CURIOSOS”

IES ENRIC VALOR DE PEGO

 

AUTOR: ANTONI SAVALL TORRES

TÍTOL “DIARI DE SAMIR”

IES XEBIC D’ONDARA

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.