LA TROBADA D’ONDARA OFERIRÀ MÉS DE 50 TALLERS, JOCS, ACTIVITATS ESPORTIVES I MUSICALS

 

 

 

La festa lúdica, reivindicativa i educativa per la llengua espera reunir a 15.000 persones i comptarà amb la participació de més de 60 escoles, instituts i Ampes de la comarca

 

Ondara, 11.05.16. La XXXI  Trobada d’Escoles en Valencià se celebrarà a Ondara el dissabte 21 de maig, organitzada per la CAPPEV Marina Alta i l’Ajuntament d’Ondara. Aquest matí han presentat la Trobada a la Casa de Cultura d’Ondara la Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa; la presidenta de la CAPPEV Marina Alta, Francesca Gil, i Anna Mestre (membre de la CAPPEV Marina Alta), destacant aquest acte com a “lúdic, festiu, de convivència i reivindicatiu per una escola pública de qualitat i en valencià”, com hi ha assenyalat la presidenta de la CAPPEV.

 

En la Trobada participaran més de 60 col·lectius, escoles, IES i AMPAS de la Marina Alta. La Trobada d’Escoles en Valencià compta amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alcanalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benigembla, Benissa, Castell de Castells, Dénia, el Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, El Verger, Gata de Gorgos, La Vall de Gallinera, La Xara, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Pego, Ràfol d’Almúnia, Senija, Teulada, Xàbia i Xaló. La presidenta de la CAPPEV, Francesca Gil, ha agraït a Ondara la seua col·laboració per a acollir aquesta proposta “que aconsegueix reunir cada any a més de 15.000 persones,  pel que té un grau elevat de dificultat quant a l’organització”.

 

Les activitats de la Trobada d’Ondara inclouran la celebració d’activitats i jocs esportius (als carrers Palmera i Verge de la Soledat). Hi haurà 62 tallers participatius (a la vesprada, als voltants del Prado: a més dels 51 tallers de les escoles, hi haurà 12 tallers específics de valors ecològics en el carrer de la Biodiversitat; així com un taller específic i propi realitzat per regidors d’educació de la comarca, el “mapa de comarca”), completant la proposta la Fira del Llibre, i el carrer dels Esports. També se celebrarà la cercavila “Un país d’Escoles” des del Col·legi Sanchis Guarner fins al Prado (amb la participació dels centres educatius de la comarca i grups d’animació: d’Ondara- Colla de dolçaines i tabals, Xaranga de Parcent, Batukada Ondaratack, Colla de Benitatxell, Batukada de CP. L’Arenal, Vicente Tena i Graüll  de Xàbia, Banda de Música d’Ondara, Xaranga l’Atril d’Ondara, així com un grup de mestres). Les activitats de la vesprada inclouran danses amb el grup Ocell, teatre amb “El Petit príncep” (Macma); Mostra de la Cançó (amb la participació de les escoles de la Marina fent música i cançons en valencià), i després del sopar, posarà el passador final a la jornada el concert de La Gira d’Escola Valenciana 2016, amb l’actuació a la Plaça de Bous de Pupil·les Dilatives, Smoking Souls i Aspencat (amb entrada gratuïta).

 

La Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa, ha volgut agrair a tots els col·lectius (culturals, esportius i associatius) d’Ondara que s’han bolcat en la proposta i que col·laboraran el dia de la Trobada, com els centres educatius (Escoleta Infantil, Sanchis Guarner, IES Xebic, tant les AMPAS, com la direcció i el claustre); el PFQP Ajuntament Ondara, així com al Centre Excursionista, el Club de Pilota, l’equip de futbol sala, club de bàsquet i el Club Màxima Bikes; d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Batukada Ondaratack, Xaranga l’Atril, Banda de Música d’Ondara, i Júniors M.D d’Ondara. També agraeix la seua presència i col·laboració a totes les escoles participants en la Trobada. A més ha destacat la inestimable col·laboració de Policia Local, Protecció Civil, i les més de cinquanta persones voluntàries que col·laboraran en la Trobada ajudant aquest dia en l’organització. Ha recalcat que des de l’Ajuntament s’ha editat a més un fullet amb menús econòmics oferits per 20 establiments de restauració del poble, que s’ha repartit per tota la comarca perquè aquelles famílies que acudisquen a les jornades tinguen, durant tota la jornada, llocs on reposar forces a preus econòmics.

r.p trobada (1)

La professora i membre de la CAPPEV, Anna Mestre, ha destacat que la Trobada d’Ondara serà escenari de cinc exposicions diferents. Per a començar, el divendres 20 de maig s’inauguraran al Prado les mostres “Deu anys de “El Gironer” IES Xebic Ondara”; “Artístic  Chabás” de l’IES Chabás de Dénia; “L’Arbre Negre” (mostra de treball plàstic col·lectiu del CEIP Sanchis Guarner) i la mostra de l’Associació Filatèlica de Benissa. Aquestes mostres es podran presenciar durant tota la jornada del 21 de maig al Prado. I el dissabte 21 de maig a les 10:30 hores s’inaugurarà al Claustre de l’Ajuntament l’exposició de fotos antigues “Un poble d’escoles”, que recollirà fotos de promocions i edificis d’escoles des de principis del segle XX fins als anys 80. Aquesta exposició es podrà visitar durant tota la setmana posterior a la Trobada.

 

Des de l’organització de la Trobada s’ha manifestat el gran interès que existeix a la comarca a acollir les Trobades (de fet, ja les tenen completes fins al 2020), i han constatat que la majoria dels responsables polítics que hi ha ara a la comarca “són fills de l’escola pública valenciana, i han anat a totes les Trobades”.

 

 

PROGRAMA XXXI TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ

ONDARA, 21 de Maig

 

DIVENDRES 20 DE MAIG DE 2016

 

20  Inauguració exposicions escolars. Lloc: El Prado

Deu anys de”El Gironer” IES Xebic Ondara

“Artístic  Chabás” IES Chabás

“L’arbre Negre” CEIP Sanchis Guarner

 

DISSABTE 21 DE MAIG DE 2016.

 

10:30    Inauguració de la Trobada.  Lloc: Plaça de l’Ajuntament

Inauguració d’Exposició fotos antigues   Lloc: Claustre de l’Ajuntament.

11:00   Activitats  i jocs esportius. Lloc: C/La Palmera i Verge de la Soledat. Participa Equip de futbol sala, Club de pilota d’Ondara, club Màxima bikes …)

12:00 Classe de zumba. Lloc: escenari principal.

13:00    Dinar

16:30   Concentració de participants a la cercavila   Lloc: Col·legi Sanchis Guarner.

17:00   Cercavila “Un país d’escoles” amb la participació dels centres educatius de la Marina Alta i grups d’animació, D’Ondara- colla de dolçaines i tabals, Xaranga de Parcent, Batukada Ondaratack, Colla de Benitatxell, Batukada de CP.L’ Arenal, Vicente Tena i Graüll  de Xàbia, Banda de Música d’Ondara, Xaranga L’Atril d’Ondara …

17:45 Acte de benvinguda. Lloc. Escenari principal

18:00   Tallers de les escoles Més de 50 tallers, Carrer de la Biodiversitat, Fira del llibre, Carrer dels Esports,…

19.30    Dansà de la Marina a càrrec del Grup de Danses Ocell.

20:00    Teatre “El petit príncep” (MACMA) Lloc: Escenari principal

20:30   Mostra de la cançó. Participen les escoles de la Marina fent música i cançons en valencià. Lloc: Escenari principal.

21:30   Sopar Trobada  Lloc:carrers del voltant del Prado

23:30  Gira: Pupil·les Dilatives, Smoking Souls i Aspencat    Lloc: Plaça de Bous

 

(Representació de teatre de titelles “Hansel i Gretel” a càrrec de l’alumnat de 4t del CEIP Sanchis Guarner. Horari de les sessions a les 10:30h, 11:30h, 12:30h i 18:30h, 19h i 19:30h. Casa de Cultura d’Ondara)

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.