LA CASA DE CULTURA VA ACOLLIR LA PRESENTACIÓ DE “AL-AZRAQ EL BLAU”, LA HISTÒRIA DE JAUME I VISTA PELS MORISCS

 

Ondara, 03.05.16. La Casa de Cultura d’Ondara va acollir divendres passat la interessant presentació literària de “Al-Azraq el Blau. Crònica de la Conquesta de la Muntanya”, que va anar a càrrec del seu autor, Just I. Sellés. La presentació va ser amenitzada amb la projecció de l’audiovisual “Paisatges de la muntanya”. La novel·la suposa la primera incursió de l’autor en la novel·la històrica, i narra una visió diferent de la història de Jaume I, concretament, la visió des del punt de vista dels moriscs.

 

Just I. Sellés (Beniarrès, 1969), que va ser finalista del premi Azorín amb la seua primera novel·la, fa en aquest nou llibre un recorregut per la història de la Comunitat Valenciana i, en concret, per la de Al-Azraq, el Blau, cabdill musulmà que va viure a mitjan segle XIII al sud del Regne de València i que va passar a la història per pactar amb Jaume I –després que conquerira el Regne de València- per a controlar una sèrie de fortificacions en les valls d’Alcalá i Gallinera.

al azraq (1)

 

Publicado en Actualitat, Cultura.