LA PROGRAMACIÓ CULTURAL D’ONDARA COMMEMORA A L’ABRIL EL MES DEL LLIBRE

 

cartell cultura abril 2016

 

Premis als primers lectors, presentacions literàries, reconeixement als  més lectors de la Biblioteca, així com activitats musicals s’engloben en la programació

 

Ondara, 06.04.16. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, commemora a l’abril el “Mes del Llibre” amb una programació que comptarà amb diversos actes per a públic de totes les edats. Una programació que se centra en el llibre com a protagonista, i que comptarà amb distintes activitats que versaran sobre els llibres i la lectura, tant per a xiquets i xiquetes com per a adults. Amb la celebració d’aquestes activitats, des de la Regidoria de Cultura pretenen acostar la biblioteca d’Ondara a tots els veïns i veïnes d’Ondara.

 

La celebració del Mes del Llibre començarà aquest divendres 8 d’abril amb la presentació del llibre de Josep Bertomeu “Capvespre”. Serà a les 20 hores a la Casa de Cultura d’Ondara, en un acte que estarà presentat per la Regidora de Cultura i en el que el periodista i escriptor, Jovi Lozano-Seser, director de la Macma, farà una entrevista oberta a l’autor del llibre.

 

El dissabte 9 d’abril, els amants del ball tenen una cita al Prado, lloc on el monitor de ball Agustí Prada impartirà un taller de ball intensiu (salsa i batxata) de 9 a 12 hores.

 

El divendres 15 d’abril tindrà lloc el reconeixement als més lectors de la Biblioteca Municipal. A les 20 hores, la Regidora de Cultura farà lliurament d’un diploma i un obsequi als més lectors de la Biblioteca “Enric Valor” de la temporada 2015-2016, veïns d’Ondara. Amb aquesta iniciativa, que estarà dividida en categories (jóvens i adults), es pretén felicitar aquelles persones que han resultat més actives en matèria de lectura, premiar el seu hàbit lector i fomentar la lectura entre la població. Després del lliurament de diplomes, tindrà lloc al Saló d’Actes la presentació del llibre de poesia de Francisco Cejudo, “Pez Fondo”, acompanyat per Concha Ballester a la guitarra.

 

El dimecres 27 d’abril hi haurà una activitat exclusiva per als xiquets i xiquetes. A les 18 hores tindrà lloc a la Biblioteca Municipal el lliurament de “Premis als primers lectors”, i des de la Regidoria de Cultura es farà entrega d’un llibre en valencià a tots els xiquets i xiquetes d’Ondara que compleixen sis anys enguany 2016. Des de la Regidoria de Cultura s’ha remès una carta a les famílies perquè acudisquen el dimecres a la Biblioteca a recollir el seu regal. La celebració es completarà, a continuació, amb un espectacle d’animació infantil a càrrec de l’Oracle de l’Est. L’activitat se celebrarà, si el temps ho permet, a la Plaça Major (o a la Casa de Cultura en cas de pluja).

 

Una altra presentació literària prevista per a aquest mes és la del llibre “Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de la muntanya”, de Just I. Sellés. Serà el divendres 29 d’abril a les 20 hores a la Casa de Cultura.

 

La programació cultural d’Ondara per a abril també ens ofereix una interessant actuació musical. El diumenge 24 d’abril, Eva Dénia presentarà a les 20 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara el seu últim treball: “Quan abril era abril”. El donatiu serà de 5 euros. Cantant,  guitarrista  i  compositora  valenciana,  formada  en  el  jazz  i  amb  una  dilatada  carrera  musical,  Eva  Dénia  ha  dut  a  terme  diferents  projectes  en  l’àmbit  de  les  músiques  populars:  el  jazz, la bossa, la chanson i la música tradicional valenciana. En aquest nou treball, “Quan abril era abril”, ofereix  un  repertori  de  cançons  escrites  i  arreglades  per  ella mateixa.  El  disc  ha  comptat  amb  la  direcció  artística  de  Carles  Dénia  i  amb  la  participació  de  la cel·lista Merxe  Martínez,  amb  la  que  presenta  el  treball  als   escenaris.

 

Quant al teatre, els/les alumnes d’Educació Infantil gaudiran el dilluns 18 d’abril a les 9:30 hores d’una obra de teatre en anglès a l’Auditori Municipal, i els/les alumnes de primària assistiran el dimarts 19, també a les 9:30 hores, a una obra de teatre en anglès. Des de la Regidoria de Cultura s’ofereix als estudiants aquestes actuacions teatrals en el començament de l’últim trimestre escolar.

 

En l’apartat expositiu, del 7 al 29 d’abril es pot visitar a la Casa de Cultura l’exposició “Art en fusta” de Manuel Lorenzo.

 

A més, recordar que Ondara acollirà aquest dissabte 9 d’abril a les 18 hores a la Casa de Cultura d’Ondara (o a l’Auditori según les confirmacions que puguen haver-hi) la trobada – conferència “Per a què les comarques centrals?”; acte organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Introduirà Vicent Ortuño Ginestar, geògraf, que parlarà sobre la divisió comarcal, i sobre el tema central de la reunió ho farà Nèstor Novell, economista, i un dels màxims impulsors de les comarques centrals i amb nombroses publicacions sobre aquesta qüestió. La xarrada de Nèstor Novell anirà al voltant de “Per a què les comarques centrals?”. A continuació s’obrirà un debat.

 

D’altra banda, els festers de la Soledat 2016 han organitzat per al divendres 22 d’abril a les 22 hores l’actuació de l’humorista Eugeny Alemany, “En persona guanye”. Serà a l’Auditori Municipal i els beneficis es destinaran a les festes patronals. El donatiu és de 6 euros. I els Quintos 2016 han organitzat una disc mòbil per al divendres 3 d’abril.

 

 

FIRA DE LA PARAULA I DE LA BONA TAULA

 

A tot això, cal sumar l’organització de la “I Fira de la Paraula i la bona Taula”; una iniciativa multidisciplinària que se celebrarà el dissabte 16 i diumenge 17 d’abril al Barri del Crist d’Ondara, en la Plaça 9 d’octubre i carrers adjacents, al llarg de tota la jornada. La proposta inclou diferents iniciatives: el Street Food Ondara – Marina Alta, la Fira del Llibre en Valencià i d’Artesania, la Fira de Comerç Local, així com animació musical, concerts i una trobada de Pintors. Les regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigides respectivament per José Ramiro i Raquel Mengual, amb la col·laboració de la Macma (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta), ACO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara) i la companyia de restauració “18 Graus”, ha organitzat aquest esdeveniment l’objectiu del qual és reivindicar les arrels i el producte propi. La programació per a ambdós dies és la següent:

 

  • Horaris de la Fira del Llibre en Valencià i Artesania, i de la Fira de Comerç:

– Dissabte i diumenge: d’11 a 14:30 hores  i de 16:00 a 21 hores. (Les actuacions i activitats de la fira es realitzaran segons afluència de gent, música en directe, dolçaina i tabal, cabuts, castells de xiquets…)

 

  • Horari d’streetfood i tallers:

 

Dissabte 16 d’abril:

– 12.00 hores. Obertura de Foodtrucks i Estands gastronòmics

– 12.00 hores. Taller de Cuina Infantil

– 12.00 hores. Dj Joseph Llop

– 18.30 hores. Dj Gary

– 20.30 hores. Concert Los Sonidos

– 21.30 hores. Dj Gary

– 22.30 hores. Concert Solar

– 23.30 hores. Dj Joseph Llop

 

Diumenge 17

– 11.30 hores. Visita i signatura d’exemplars d’escriptors i escriptores de la Marina

– 12.00 hores. Obertura de Foodtrucks i Estands gastronòmics

– 12.00 hores.  Showcooking

– 12.00 hores. Dj Pere Vegara

– 17.30 hores. Visita i signatura d’exemplars d’escriptors i escriptores de la Marina

 

  • Horari trobada de pintors

 

– De 8:30 a 9 hores. Formalització de la inscripció

– De 9 fins a les 14 hores. Els participants podran realitzar les seues obres

– 14 hores. Exposició de les obres a la Plaça 9 d’Octubre.

– 14:30 hores. Dinar de germanor.

 

 

 

Publicado en Actualitat, Cultura.