LA CASA DE CULTURA ACOLLIRÀ L’ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

 

L’objectiu és aglutinar a la Casa de Cultura tota la documentació referent a la cultura i el patrimoni local

 

Ondara, 07.04.16. L’Equip de Govern d’Ondara ha decidit que l’Arxiu Històric Municipal s’ubique al lloc més adequat, com és la Casa de Cultura (actualment s’emplaça a l’Ajuntament). D’aquesta manera, l’Arxiu Històric Municipal, els fons del qual es conserven actualment al pis superior de la Casa Consistorial, passarà a la planta baixa de la Casa de Cultura, en una instal·lació més àmplia i condicionada, que servirà per a una millor conservació de tots els documents i materials, i facilitarà l’estudi i consulta, al mateix temps que permetrà, en un futur, la seua obertura a la ciutadania amb un horari de consulta. Així mateix, en aquesta ubicació es realitzaran, pròximament i amb periodicitat, mostres i exposicions dels fons de l’Arxiu Històric. Paral·lelament, es potenciarà la creació d’un arxiu i fons fotogràfic.

 

L’objectiu d’aquesta mesura, com ha confirmat la Regidora de Patrimoni, Pepa Gasquet, és aglutinar a la Casa de Cultura tots els documents relacionats amb la cultura i el patrimoni local, i crear un espai adequat que servisca com a seu definitiva de l’Arxiu Històric Municipal.

 

L’Arxiu Històric Municipal pot albergar tot aquell material que es considere important, relacionat amb la documentació no administrativa del municipi. Segons han explicat, l’Arxiu comprèn molt de material, des de carteleria antiga, a quadres  i dibuixos, passant per fotografies. En gran manera, es nodreix de les donacions i cessions dels particulars, com per exemple de Marino Sendra, que va donar el material de la seua col·lecció sobre el món taurí. En un futur, la intenció és realitzar mostres periòdiques dels fons donats o cedits. A més, també es pretén animar a la ciutadania a cedir o donar materials a l’Arxiu Històric d’Ondara.

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.