CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 26 GENER 2019

IMG-20190129-WA0001 IMG-20190129-WA0003

BENJAMÍ

EE ONDARA 19 – 17 ELS POBLETS

Aquest dissabte els benjamins varen jugar a casa. Ens enfrontàvem a un dels equips que menys partits ha guanyat en la lliga, no obstant, després de perdre contra el Paidos dos jornades anteriors, que també van dels últims de la lliga, no podíem confiar-nos, sobretot perquè seguim amb l’absència d’alguns veterans.

El partit va estar en tot moment igualat, sempre dominant el partit els de l’equip contrari però sense acert a l’hora d’anotar, cosa que ens va beneficiar. El partit en cap moment va estar decidit, l’últim període decidiria qui seria l’equip guanyador. Amb un bon quinteto varem eixir amb ganes d’afrontar esta “responsabilitat” que varem proposar a qui volia asumir-la.

A falta d’un minut estàvem un punt dalt en el marcador, però un contraatack del poblets feia que es posaren a un punt dalt els contrincants. Baló per a l’equip local i amb el joc en atac la taula canta 30 segons, baló en les mans d’Inés que, fent cas al que li diu la entrenadora es juga un triple que entra neta. Emoció a flor de pell però no ens podem despistar, baló per als contrincants i els queda un atac, tenen la oportunitat d’anotar llançant 2 o 3 vegades però per a mala sort d’ells no aconsegueixen la cistella i resultem vencedors d’aquest igualat i emocionant partit.

A més de donar la enhorabona a Inés que va destacar en tot el partit, a més de en els moments més importants, també dir que ja es veu més joc als que han començat fa poc a assistir als partits.

ALEVINS

ALEVÍ MASCULÍ A

C.D. PAIDOS DENIA 62 – 32 EEM ONDARA

El passat dissabte els nostres jugadors visitaren la pista veïna de Dénia per a enfrontar-se front al Paidos en un partit que en un principi es presentava igualat degut a que son dos equips que ja es coneixen d’encontres passats. El partit va començar d’una manera molt igualada, amb defenses bones per parts dels nostres i atents en tot moment en el partit i així es pogué vorer en el marcador igualat. A partir del tercer quart començaren els desajustos defensius i la falta de concentració que varen passar factura als nostres jugadors i que permeteren a l’equip local distanciar-se en el marcador. El resultat final fou de 62 – 32 i es pogué observar que el punt dèbil d’aquest equip es el nivell defensiu que presente en cada partit.

ALEVÍ MASCULÍ B

PEGO 43 – 7 EE ONDARA

Una vegada més, amb el temps que estem, seguim amb baixes per constipats i a un dia del partit ens quedem amb 7 jugadors. Aconseguim el reforç del jugador veterà Rafa, que gràcies a ell varem poder disputar el partit més desahogats. No obstant, com que no complíem passarel·la ens donaven el partit per perdut.

Encara així, ens vàrem plantejar disfrutar el partit i aprendre el màxim possible. La motivació era que si som menys, més minuts juguem.

Personalment, el partit que més m’ha agradat fins el moment. A pesar del marcador, va ser un partit molt divertit, que ells varen disfrutar, varen jugar molt bé a pesar de no tindre acert a l’hora d’anotar i la defensa ja va notant-se el treball que fem en els entrenaments. A més, el físic que hem afegit als entrenaments va permetre que, a pesar de tindre poc descans varen aguantar el partit tots com uns campions.

Seguirem treballant per poder treure el millor de cadascú.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

EEM ONDARA 29- 45 BENISSA

El darrer dissabte les infantils van disputar l’encontre de la tercera jornada de la segona fase davant un rival desconegut per les nostres infantils. Només sabíem que havia estat invicte la primera fase. Les nostres, sabedores del potencial de les rivals van eixir molt fortes en atac i consistents en defensa, guanyant amb claritat els dos primers quarts. La resta del partit va ser una altra història, amb un domini de les visitants en tots els aspectes. La condició física de les infantils de Benissa és perfecta, fent tot el partit una pressió a tota pista i aconseguint un marcador favorable en tot moment. Les nostres ho van intentar tot però en atac van estar faltes de idees i van acabar esgotades. Només em queda felicitar a les nostres infantils per la progressió que estan fent davant d’equips com aquests sense perdre mai la il.lució i les ganes de millorar. Per descomptat que aquest equip no seria el mateix sense el recolçament dels pares i mares. Ànim equip.

IMG-20190126-WA0000

INFANTIL MASCULÍ

EEM ONDARA 61-26 CB PEGO 06

Partit jugat davant un rival al qual coneixíem bé per haver-nos enfrontat ja en la primera fase i haver-los guanyat amb molta superioritat els nostres. Amb aquesta idea al cap, els nostres eixiren molt relaxats en defensa sense ser intensos i concedint molts rebots en defensa. L’atac no era gens fluid amb moltes pèrdues de baló evitables i massa bot i pocs passes, també degut a la duresa amb la qual es va emprar l’equip visitant. A açò calia sumar la absència de jugadors importants i les condicions d’alguns altres per estar la setmana en febre, a més de la retirada de David per una lesió al genoll al començament de partit. Clara mostra del mal inici de l’equip va ser que en els dos primers quarts es varen fer únicament 4 punts i a pesar de que abans del descans es va millorar un poc tot en general, s’arribava al descans 10 punts dalt només i esperant que els nostres demostraren la seua millor versió en ambdues parts de la pista. La segona part ja es va poder veure aquesta superioritat dels nostres jugadors que ja varen apretar més la defensa i el atac era molt més fluid però que tot i això no s’estava jugant com ens tenen acostumats aquests jugadors. Al final clara victòria dels nostres tot i jugar un mal partit, i on hem d’aprendre a eixir concentrats i amb intensitat davant tots els rivals, tot i que siguen més fluixos, i demostrar l’equip que som en pista. Esperem aquesta setmana recuperar als malalts i als que estaven de viatge i que la lesió de David s’haja quedat amb res i puga estar als propers entrenaments.

CADETS

CADET FEMENÍ

EEM ONDARA 50 – 35 MURO

Aquest dissabte el cadet femení disputà en casa la seua tercera jornada contra un rival desconegut fins a la data. El Muro presentà un equip amb huit jugadores de les quals destacaven dos amb molt bon joc. Les ondarenques realitzaren, en alguns quarts, una defensa pressionant a tota a pista anulant així a la pujada fàcil de baló i cansant més a aquestes dues jugadores. Al descans, el conjunt local sols anava guanyant de 9 i així ho mantingué fins a l’últim quart on quatre afortunades recuperacions de baló distanciaren a les locals.

Partit molt igualat degut a les nombroses errades baix de l’anella que s’aconseguiren anotar. A pesar d’això, gran joc col·lectiu d’un equip que torna a posar-se les piles en els entrenaments i torna a donar bones sensacions.

CADET MASCULÍ

L’OLLERIA 61 – E.E. ONDARA 77

El Cadet es desplaçava a l’Olleria per a jugar front a un equip del que no es coneixia res absolutament , i el partit va començar molt be per als visitants, pues es jugava en molta rapidesa i eficàcia en atac i seriositat en defensa lo que va fer agafar prompte avantatges que van obligar a l’entrenador de l’Olleria a posar sobre la pista als seus millors jugadors, igualant el partit, i arribant al descans, 2 punts per davant en el marcador (32-30). El descans va vindre molt be als ondarencs que van eixir molt enxufats guanyant el quart en un parcial de 9-26 que pràcticament va sentenciar l’encontre i el va rematar en un últim quart molt notable. En definitiva molt bon partit de un equip que necessitava un bon resultat i sobre tot aconseguir-lo jugant be. Esperem que siga un punt d’inflexió i continuem gaudint de més victòries i bons partits d’aquest equip.

JUVENIL

JÚNIOR FEMENÍ:

C.B. ELDA 50 – 46 EEM ONDARA

El diumenge les nostres jugadores es van desplaçar en un llarg viatge fins a Elda a disputar el seu partit de la jornada. El partit es presentava competit degut a les ganes que tenien les nostres de repetir una segona victòria consecutiva. En la primera part, les nostres jugadores eixiren un poc desconcentrades al partit permetent cistelles fàcils i amb dificultats per a finalitzar les nostres cistelles, cosa que va portar al descans una desavantatjat de 17 punts. A partir d’aquest moment, les nostres jugadores pujaren la intensitat defensiva la qual cosa va permetre finalitzar en mes cistelles fàcils i retallar la distància en el marcador a tan sols 9 punts. En l’últim quart, eixiren a per totes i així ho varen demostrar, aconseguint una remuntada espectacular a falta de dos minuts de partit, amb dos punts per damunt en el marcador. Lamentablement, algunes decisions arbitrals, van fer que expulsaren a 4 de les nostres jugadores quedant-se en el camp 4, cosa que va permetre a l’equip local tornar a donar la volta en el marcador arribant al resultat final de 50 – 46. Una llàstima no aconseguir la remuntada tan merescuda però poden estar orgulloses del bon joc que van realitzar.

JÚNIOR MASCULÍ:

EE ONDARA 49-57 C.B. ALCOI

Partit igualat i emocionant el que disputaren els nostres juniors amb un primer quart jugat amb molta qualitat i encert que permeté que s´escaparen al tanteig. Al segon quart passà tot el contrari. Els ondarencs baixaren la defensa i els alcoians ho aprofitaren per remuntar i posar-se per davant. Tota la segona part estigué igualada amb els d´Alcoi intentant sentenciar però amb els nostres lluitant i intentant reduir les diferències. Així, un triple dels nostres a falta de 2 minuts ens posava a tres punts i amb possibilitats de guanyar el partit però la bona defensa dels alcoians i el nostre cansament provocà un parell de pèrdues en els últims atacs que no ens permeté guanyar. Bon partit i bona imatge de l´equip a la que sols li faltà el premi de la victòria.