TRIDIMENSIONALITAT III OFEREIX IMPACTANTS INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES AL PRADO D’ONDARA FINS AL 18 DE FEBRER

expo 2018 (1)

Les intervencions plàstiques han sigut creades per artistes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives Gata 2018 expressament per a aquest espai

Ondara, 05.02.18. Divendres passat es va inaugurar al Prado d’Ondara la interessant exposició d’art Tridimensionalitat III; en un acte que va comptar amb la presència de més d’un centenar de persones, entre artistes, membres de la corporació i de col·lectius locals i comarcals, així com de públic en general. En la inauguració van estar presents l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; l’Alcaldessa de Gata, Magda Mengual; la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual; membres de la corporació; el professor de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar; i membres d’aquest col·lectiu artístic. La mostra es pot visitar en El Prado durant tres caps de setmana, fins al 18 de febrer, i està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. Aquesta proposta artística contemporània pren per tercer any consecutiu com a escenari el Prado, consolidant-se com una mostra de referència dins de les arts plàstiques en la comarca, i reivindicant el recinte del Prado com una plataforma per a l’exhibició d’art i per a projectar el talent de les arts plàstiques que es desenvolupen a la Marina Alta.

La mostra ha sigut realitzada pels alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata 2018, els que han creat unes obres expressament per a ser exposades al Prado. Tridimensionalitat III compta amb les instal·lacions artístiques de Conchi García, Osvaldo Sánchez, Mariví Puigcerver, Mª José Cholbi, Mari Marí, Joan Roselló, Manuela Pazkowsky, Mar Fornés, Pep Aguilar, Ana Climent i Mónica G. Candela. Unes obres molt eclèctiques, algunes d’elles de grans dimensions, que prenen els diferents espais del recinte, realitzades amb distints materials i que “són molt impactants, actuals i reivindicatives”, com ha destacat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, la qual ha recalcat la qualitat de les obres exposades i ha agraït als alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata la seua participació en aquesta proposta artística. A més, ha aprofitat per a convidar els veïns i veïnes d’Ondara i de la Marina Alta a què visiten aquesta mostra.

Les obres exposades expressen i transmeten al públic conceptes que van des del drama dels refugiats enfront de la indiferència de la societat; als drets de les xiquetes que es veuen truncats pel matrimoni infantil; o la contaminació dels oceans pel plàstic; passant per la connexió de la dimensió física amb l’espiritual; el mar mediterrani o el nostre món interior; entre altres conceptes que prenen força a través de materials com un llit, una llanxa pneumàtica, botelles de plàstic, ferro, portes, calaveres d’escaiola, arena, cendres, una banyera, pa de motle, vinil, espills… entre altres materials. Tots ells s’integren en unes obres que no deixen a ningú indiferent.

obra 15 (1)obra 14 (1) obra 13 (1)obra 12 (1) obra 11 (1)obra 10 (1) obra 9 (1)obra 8 (1) obra 7 (3)obra 7 (1) obra 6 (1)obra 5 (1) obra 4 (1)obra 3 (1) obra 2 (1)obra 1 (2)

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, en la inauguració, va agrair la seua participació a l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata (als alumnes i al seu professor) i també a l’Ajuntament de Gata pel suport que brinda a aquesta escola artística, assegurant que Ondara “sempre els rebrà amb els braços oberts per a exposar ací”.

Per la seua banda, el professor de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar, va agrair a l’Ajuntament d’Ondara “aquest espai magnífic, el Prado, que crec que és el més interessant dels que tenim a la Marina, i se li podria dotar de més contingut”. Va donar les gràcies a tots els alumnes pel gran treball realitzat per a muntar aquestes obres a Ondara, i també va agrair a l’Ajuntament de Gata per les infraestructures per a aquesta escola de plàstica experimental que existeix des de 1992. També va voler agrair la important labor que compleix el públic perquè “aquestes obres existeixen perquè els vostres ulls les fan nàixer; si no haguera espectadors, les obres no existirien”.

inauguracio expo (3)inauguracio expo (1)

L’exposició es pot visitar al Prado fins al 18 de febrer, els dijous, divendres, dissabtes i diumenges de 18:30 a 20:30 hores, i els dissabtes i diumenges també en horari matutí, de 11:30 a 13:30 hores.

Publicado en Actualitat, Cultura.