ONDARA POSA EL NOM DE TRINI REYES AL SEU CENTRE SOCIAL PER A RECONÈIXER A LA GRAN BALLARINA DE FAMA INTERNACIONAL

centre social trini reyes (1)centre social trini reyes (2)

Ondara, 05.02.18. Trini Reyes va nàixer a Nova York en el si d’una família d’ondarencs emigrats a Amèrica al començament del segle XX. Josefa Terentí Seguí, apassionada del ball des de xicoteta, adoptaria després el nom artístic de Trini Reyes. Va ser una de les grans estreles de dansa espanyola en l’època daurada de l’espectacle i una de les ballarines més importants dels Estats Units, amb gran reconeixement també a Cuba i Puerto Rico. Ara complirà 88 anys i es continua mantenint molt lligada a Ondara. Dissabte passat 3 de febrer, l’Ajuntament d’Ondara va celebrar un entranyable acte, organitzat per la Regidoria de Cultura, per a oficialitzar que el nou nom del Centre Social d’Ondara és “Centre Social Trini Reyes”.

centre social trini reyes (3)public

El nom de la famosa ballarina ja llueix en la façana principal del Centre Social, després de descobrir ella mateixa la placa en un acte que va comptar amb la presència de l’Alcalde, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; membres de la corporació; familiars de Trini Reyes; i públic en general, així com de l’escriptor Jovi Lozano-Seser (autor de la biografia “D’Ondara a Broadway. L‘excepcionalitat de Trini Reyes”, de la col·lecció “Personatges i fets d’Ondara”) i de Vicent Ortuño, president de l’Associació Cultural Ocell. Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix arran de l’aprovació, en el ple de setembre de 2017, de la proposta de reconeixement en el nomenament d’espais municipals a fills i filles del poble, a proposta de l’Associació Cultural Ocell, per a incorporar a la quotidianitat de la vida diària els noms d’aquells fills i filles d’Ondara, lligant-los a edificis amb un ús que tinguen un cert paral·lelisme amb la seua activitat professional o aquella que els va fer mereixedors d’aquest reconeixement.

centre social trini reyes (4)

Des d’ara, l’edifici del Centre Social d’Ondara adquireix el nom de Trini Reyes i per aquest motiu, s’han col·locat diverses imatges de l’artista, d’alguns dels seus moments més destacats en l’àmbit professional, per tot l’edifici. Trini Reyes es va mostrar molt emocionada amb aquesta iniciativa, afirmant que no s’esperava aquest acte. Va destacar la importància que té per a ella, que no se l’esperava als seus anys, i va agrair a l’Ajuntament aquest homenatge. Respecte a les fotos exposades, “les fotos de la meua vida” segons va dir, va afirmar que no sabia d’on les havien tret, i molt emocionada, va dir que aquest poble “és una meravella, sempre ha sigut molt afectuós amb mi, des que vaig vindre la primera vegada amb 3 anys”. Afirmant que recorda les seues vivències a Ondara com si fóra ahir, perquè va nàixer a Nova York i va passar la seua vida allí, però sempre s’ha sentit ondarenca; “és el poble dels meus pares i això no s’oblida mai”.

centre social trini reyes (6)centre social trini reyes (5)IMG_0639

Publicado en Actualitat, Ajuntament.