La jornada es va desenvolupar divendres i dissabte a l’Auditori Municipal d’Ondara, organitzada per la Regidoria d’Educació d’Ondara, el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xebic
Ondara, 08.03.17. Un total de 150 persones, (110 docents i 40 famílies i estudiants) van participar divendres 3 i dissabte 4 de març a la jornada educativa “L’Educació del segle XXI”, organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, conjuntament amb el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xebic d’Ondara. La cita educativa va tindre lloc a l’Auditori Municipal, en superar-se amb escreix l’aforament de la Casa de Cultura, on estava prevista la celebració, a causa del gran nombre d’assistents registrat.
A la jornada (en la que es van abordar qüestions relacionades amb la intel·ligència emocional, la coeducació, les actuacions educatives d’èxit, o l’assetjament escolar, entre altres), van assistir docents tant d’Ondara com de la resta de la comarca, així com també familiars i alumnes. La jornada està certificada pel CEFIRE per als docents.
La presentació de la jornada educativa “L’Educació del segle XXI” va anar a càrrec de la directora de l’IES Xebic, Esther Carpi; el director del CEIP Sanchis Guarner, Toni Grimalt; el coordinador de formació de l’IES, Andreu Almiñana, i Mar Chesa, en la seua doble condició de coordinadora de formació del CEIP Sanchis Guarner i de Regidora d’Educació d’Ondara. Mar Chesa ha valorat que les jornades “van ser de gran interès i van complir les expectatives dels assistents”, els que van eixir molt satisfets de les ponències. Segons afirma, com a coordinadora de formació, pel treball conjunt “ha estat un èxit per a oferir una bona formació al personal docent”, i com a Regidora d’Educació, ha recalcat que des del primer moment la seua feina ha sigut estar al servei dels centres educatius.
La jornada va començar el divendres 3 de març amb la primera ponència sota el títol “Emociona’t!”, a càrrec d’Olga Martínez Cárdenas, experta universitària en intel·ligència emocional, mestra en el CEIP Gran Capitán d’Illora, Granada, membre de la Fundació Francesco Tonucci. A continuació va tindre lloc la ponència “Coeducació, empoderament i felicitat” a càrrec de Maite Sarrió, Doctora en Psicologia i Màster en Mainstreaming de Gènere. El dissabte es va oferir “M’agrada l’Escola. Experiències en centres educatius”, que va donar a conèixer actuacions educatives d’èxit explicades per a les famílies, l’alumnat i els docents dels centres: CEIP Pou de la Muntanya (Dénia), CEIP Sanchis Guarner (Ondara), i IES Xebic (Ondara). Per a culminar amb la xerrada “Assetjament escolar: respostes a un problema ocult”, que van impartir Javier Pérez i Carmen Cabestany, membres d’Espacio Holístico (Barcelona).