ONDARA JA DISPOSA DE LA SEUA PRÒPIA ESTACIÓ METEOROLÒGICA QUE OFEREIX DADES A TEMPS REAL

Les dades estan homologades i s’actualitzen cada 10 minuts

Ondara, 01.03.17. Ja està en funcionament i emetent dades a temps real l’estació meteorològica instal·lada per part d’AVAMET a Ondara. L’estació està ubicada a la part superior del Centre Social d’Ondara, i està connectada per wifi a un equip informàtic dins de l’edifici, des d’on es transmeten les dades a AVAMET, segons ha explicat el Regidor de l’àrea de Dinamització econòmica i Gestió estratègica, José Ramiro. L’estació arreplega les dades mitjançant pluviòmetre, termòmetre i aeròmetre, sent la informació actualitzada cada 10 minuts. Per a la instal·lació de l’estació meteorològica, l’Ajuntament d’Ondara ha comptat amb la col·laboració del soci d’Avamet, Jordi Romà.

estacio avamet (4)

L’estació funciona a ple rendiment i la informació meteorològica d’Ondara es pot conèixer a temps real en l’enllaç següent: https://www.avamet.org/mxo_i.php?id=c30m095e03

També accedint a la web https://laveu.ondara.org/  a on està ubicat l’enllaç directe a l’apartat d’Ondara dins d’AVAMET.

Cal destacar que les dades proporcionades per AVAMET estan homologades i poden ser utilitzades per la ciutadania per a qüestions en què es requerisca d’aquest tipus d’informació de forma oficial (danys causats per fenòmens atmosfèrics, assegurances, etc).

estacio avamet (3)

La instal·lació de l’estació meteorològica a Ondara ha sigut possible gràcies a l’aprovació, en el ple del 26 de maig de 2016, del Conveni de Col·laboració entre l’Associació Valenciana de Meteorologia “Josep Peinado” (AVAMET) i l’Ajuntament d’Ondara per a la divulgació de les dades d’una estació meteorològica per part d’AVAMET a Ondara. L’Ajuntament forma part d’AVAMET com a col·laborador, amb el pagament de la quota anual de soci de 50 euros; mentres que AVAMET es compromet a donar cobertura de les dades de l’estació meteorològica ubicada en les instal·lacions de l’edifici municipal del Centre Social a través del seu portal web, tant en la “MeteoXarxa” com en la “MeteoXarxaOnline” en el seu apartat de “Xarxa d’estacions dels socis”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.