ONDARA A LA PRIMAVERA EDUCATIVA

Els alumnes del Col·legi Sanchis Guaner van mostrar el seu projecte “L’arbre negre” i l’IES Xebic les seues activitats d’animació lectora, a més de participar en “Com sona l’ESO”

 

Ondara, 16.05.16. El municipi d’Ondara va estar present dissabte passat 14 de maig en les jornades “Primavera Educativa” a València; fòrum organitzat per la  Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport  per a fer visibles els projectes educatius innovadors  que es duen a terme als centres de la Comunitat Valenciana. Sota el lema “Un riu d’educació valenciana”, el vell llit del riu Túria de València es va omplir d’exposicions amb els treballs dels alumnes, estands amb tallers, presentacions sobre projectes i tot tipus d’experiències que milloren la qualitat de l’ensenyament en el sistema educatiu valencià. La representació municipal d’Ondara va comptar amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; la Regidora d’Educació, Mar Chesa, i la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. Des d’Ondara van participar el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xèbic. La Regidoria d’Educació d’Ondara va posar a disposició d’alumnes, professors  i famílies, un autobús que va traslladar a 55 persones des d’Ondara per a participar a la Primavera Educativa.

ondara primavera educativa 2 alcalde -regidores- dir centre

El CEIP Sanchis Guarner d’Ondara va participar en la “Primavera Educativa” mostrant el seu projecte “L’arbre negre”. Van assistir els/les alumnes junt amb les seues famílies, els mestres Josep Vidal i Josep Ferrer, i el director del centre Toni Grimalt. Des d’aquest centre escolar van mostrar a tots els que es van acostar el projecte “L’arbre negre”; un projecte de l’àrea d’educació artística del centre on “la pintura i l’evolució de l’estil treballat serveix de fil conductor i de lligam de tots els continguts que han passat per l’assignatura, donant-li un sentit i una coherència als aprenentatges dels alumnes”. El projecte va tenir una gran acollida, i des del CEIP Sanchis Guarner han manifestat que estan “molt contents de participar i mostrar al món el que fem”. Els alumnes i les seues famílies s’ho van passar d’allò més bé amb tota l’oferta d’activitats que hi havia al voltant. Des del Sanchis Guarner afirmen que els va emocionar especialment que els visitaren el President de la Generalitat, Ximo Puig, la Vicepresidenta, Mònica Oltra i el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, destacant que això els va acostar a la gent de la política, “que ens semblava un món molt llunyà”, i afirmant que des d’aquest centre escolar desitgen que la iniciativa es torne a repetir el proper any. Els treballs realitzats i englobats en el projecte “L’arbre negre” del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara  es podran veure en l’exposició que es mostrarà al recinte del Prado durant la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià, que se celebren a Ondara aquest dissabte 21 de maig.

 

Per la seua banda, l’IES Xebic va participar en la “Primavera Educativa” mostrant el seu projecte d’activitats d’animació lectora (amb booktrailers, tertúlies literàries dialogades, etc), i exposant el vídeo contra la violència masclista realitzat el 25N, amb l’objectiu de treballar en coeducació. A més, l’IES Xebic també va participar el divendres en el concert de “Com sona l’ESO”, que va suposar l’obertura de la primavera Educativa, alumnes i professors units per la música i l’educació.

IES XEBIC EN PRIMAVERA EDUCATIVA (1)IES XEBIC EN PRIMAVERA EDUCATIVA

 

 

 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.