COMENCEN LES OBRES DE LA CONSTRUCCIÓ DE LA CASA DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES D’ONDARA

Amb un pressupost de quasi 1 milió d’euros, el termini d’execució de les obres serà de 14 mesos

Ondara, 08.10.24. Aquesta setmana comencen a executar-se les Obres de la Casa de Música i Arts Escèniques d’Ondara, que s’alçarà en una parcel·la municipal de 1.160 m², en la zona urbana de Tossals, al carrer Enric Valor nº13; reservada per a l’ús dotacional docent. Es construirà un edifici de dues plantes amb una superfície construïda total d’uns 530², amb la que es doblegarà l’espai de l’Aulari de Música, on actualment s’imparteixen les ensenyances musicals a Ondara. Per tal de construir la Casa de Música, es traslladarà el parc per a gossos (que s’ubicava de manera provisional en aquesta parcel·la) a un dels quadrants del Parc Tossals (el que consta de les pistes de petanca).

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha explicat que una vegada signada l’acta de replanteig, aquesta setmana han donat inici les obres d’aquesta demandada infraestructura, que compta amb la subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant (2020.PLA.209). Ha sigut la mateixa Diputació Provincial d’Alacant l’encarregada de licitar les obres per a la construcció de la Casa de Música i Arts Escèniques d’Ondara, per un import de 997.700 euros. El termini d’execució estimat de les obres és de 14 mesos.

La Casa de la música i arts escèniques serà un edifici de dues plantes amb una superfície construïda total d’uns 530², amb la que es doblegarà l’espai de l’Aulari de Música, on actualment s’imparteixen les ensenyances musicals a Ondara. L’Aulari de Música ofereix alguns dels usos que es pretenen en el nou edifici, però dita instal·lació té problemes de funcionalitat tant per l’espai existent, com per la pròpia configuració de l’edifici que no s’ajusta a les necessitats. Per tant, la solució plantejada amb la construcció de la Casa de Música i Arts Escèniques pretén cobrir les necessitats existents quant a superfície i quant a programa i configuració de la instal·lació; sent un edifici que acollirà les escoles de música, teatre, agrupacions musicals, etc. Quant al projecte, es tracta d’un edifici de 2 plantes que ocuparà únicament part de la parcel·la. Les condicions urbanístiques de la parcel·la permeten posteriors ampliacions.

*AJUNTAMENT D’ONDARA*

Publicado en Actualitat, Ajuntament.