EL PLAT FORT DE LA PROGRAMACIÓ DEL FESTACARRER ARRIBA ESTE CAP DE SETMANA

El dissabte 21 de setembre s’oferirà a la plaça de Bous el concert de La Fúmiga i Cactus, després de l’aplec de muixerangues

Ondara, 17.09.24. Fins al 22 de setembre s’està celebrant el Festacarrer Ondara 2024, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, que compta amb un ampli ventall de propostes per a tots els públics per posar en valor la cultura, música, llengua i tradicions valencianes, amb concerts de música en valencià i de música tradicional; danses, muixerangues, correfocs, jocs tradicionals, pilota valenciana, poesia i commemoració de l’any Estellés. Cal destacar també la col·laboració dels Festers del Crist i de la Soledat 2025 que portaran les barres dels actes del Festacarrer.

El divendres 20 de setembre a les 20 hores hi haurà la Dansà de la Marina des de l’Ajuntament fins al Prado (abans del sopar de cabasset); el recital Fam de Versos (amb adaptació de poemes d’Estellés) a càrrec de Llunació (divendres 20 de setembre al Prado després del sopar de cabasset), i entre les novetats d’enguany, cal destacar per aquest divendres 20 de setembre a la nit (23:30 hores) el Correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Massalfassar des del Prado (acompanyats per d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals).

El dissabte 21 pel matí hi haurà cercavila amb d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; jocs tradicionals al Prado des de les 11 hores, A Toc de Vermut amb la colla de dolçaines i el grup de Danses Ocell a les 13 hores, i partides de raspall al carrer Palmera a càrrec de l’Escola de Pilota d’Ondara (16:30 hores). De vesprada tindrà lloc un altre dels esdeveniments destacats d’aquest Festacarrer, com és l’aplec de Muixerangues, que es realitzarà des de les 18:30 hores als voltants del Prado, amb la participació de les dues Muixerangues de la comarca, com són la Muixeranga de Segària i la de la Marina Alta, que estaran acompanyades pels Falcons de Vilafranca i per la Muixeranga de Xàtiva. El plat fort del programa d’Arrels arribarà aquest dissabte 21 de setembre amb el Concert de La Fúmiga, Cactus i VadeRock Bingo Musical en valencià, a la Plaça de Bous d’Ondara, des de les 20:30 hores. Les entrades (3 euros) es poden adquirir en la web www.agendaondara.es , però només queden entrades en zona de grada, ja que les entrades en zona arena estan exhaurides.

Quant al diumenge 22 de setembre destaca la Diana participativa des de les 9 hores amb d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Grup de Danses Ocell, i altres colles del País Valencià pels carrers del poble (s’ha convidat a participar a totes les colles del territori valencià). Després de la Diana Participativa i l’esmorzar popular al Prado, es faran des de les 11 hores tallers d’arranjament de canyes i tensat de Tabals al Prado i a la terrassa de la Plaça de Bous; A Toc de Vermut amb la colla de dolçaines i el grup de Danses Ocell (a les 12 hores al Prado); i tancarà el programa del Festacarrer 2024 el concert de Dolç Tab Jazz a les 19:30 hores del diumenge 22 de setembre a l’Auditori Municipal.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.