COMUNICAT GRUP MUNICIPAL SOCIALISTES D’ONDARA : Els/les Socialistes d’Ondara rebutgem frontalment la celebració d’una correguda de bous al poble d’Ondara

**COMUNICAT GRUP MUNICIPAL SOCIALISTES D’ONDARA**

Els/les Socialistes d’Ondara rebutgem frontalment la celebració d’una correguda de bous al poble d’Ondara

Ni l’alcalde, ni cap regidor/a socialista, ostentarà la presidència de la correguda com marca la llei, sinó que la delegarà en l’autoritat corresponent, com a rebuig a la seua celebració per imperatiu legal

La plaça de bous d’Ondara s’ha convertit en les darreres legislatures, quan els/les socialistes hem governat el poble, en un espai de Cultura, de Felicitat i de Vida. No debades la van batejar com “La Joia de la Cultura” per la reconversió de l’espai com a auditori a l’aire lliure farcit d’una gran quantitat d’actes culturals, socials i festius (presentacions de llibres, concerts, teatres, recitals de poesia, exposicions, actes socials i religiosos, etc.), i així ha sigut i és reconeguda dins i fora de la nostra Comarca.

Durant els darrers anys, diferents empreses i persones particulars s’han interessat en fer corregudes de bous en la nostra plaça, fins i tot demanant col·laboració econòmica del mateix Ajuntament, a la qual cosa, els/les nostres companys/es de l’equip de govern sempre havien aconseguit dissuadir, argumentant-los que Ondara és un poble que feia més de 20 anys que no se’n feien, que la voluntat popular era la de no matar bous i que, a més, econòmicament era una pèrdua de diners per als organitzadors de la correguda, cosa que realment els dissuadia, la butxaca.

No s’han matat bous a Ondara fins que el govern valencià de PP-Vox, (directament la Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria de Cultura), han avalat econòmicament, amb diners públics, diners de totes i de tots nosaltres, un circuit de «novillades», els peticionaris de la nostra plaça de bous per a realitzar la correguda, sent sabedors que la voluntat majoritària del poble, manifestada per carta de l’Alcaldia a la mateixa Conselleria, era la de no fer la correguda. Els ha donat igual.

Els Socialistes d’Ondara, com a partit progressista que som, estem en contra de la realització de qualsevol maltractament animal, i per tant, en contra de la correguda de bous que es pretén realitzar en el nostre poble, entenent esta com una aberració pròpia de segles passats i anacrònica al S.XXI. Però no podem oblidar que, com a partit de govern que som, els nostres regidors i regidores s’han vist obligats, per imperatiu legal, a la cessió de la instal·lació baix l’amenaça de prevaricar en cas de no aprovar la cessió de la plaça, segons l’informe jurídic que van encomanar per a intentar aturar esta aberració.

En definitiva, els Socialistes d’Ondara mostrem la nostra repulsa i malestar d’avant d’este acte de tortura i mort animal que han volgut forçar a Ondara, i manifestem la decisió que cap dels nostres representants, ni l’alcalde, ni cap regidor/a, presidirà la correguda, com marca la llei d’espectacles taurins, delegant en l’autoritat corresponent. La nostra “Joia Levantina” és un espai de CULTURA i VIDA.

Socialistes d’Ondara

**COMUNICAT GRUP MUNICIPAL SOCIALISTES D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Política.